Nye partnervirksomheder

Nyheder • 19/08/2021

Hos Olav de Linde går fortid og fremtid hånd i hånd

Hos Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S er aktiviteterne i Odense taget betragteligt til over de senere år, og ifølge Lars Friis Christensen, som er afdelingsdirektør i Odense, løber det samlede engagement op i knap 150.000 m2 erhvervsbygninger i Odense.

Virksomheden har specialiseret sig i at renovere gamle erhvervs- og industribygninger, og indtil videre har Olav de Linde bragt nyt liv til bygninger i Thrige-firkanten, Pakhusgaarden, Wichmandsgade og Middelfartvej, og seneste skud på stammen er Møllekajen på Odense Havn, hvor virksomheden selv har kontor i en af byens ældste erhvervsbygninger.

Og hele udviklingen er helt i tråd med de tanker, der har drevet den aarhusianske byggematador Olav de Linde siden 1975

Accepter venligst statistics, marketing cookies for at se denne video.

“Når man kigger på energi og vores DNA omkring det grønne, udvikler vi os hele tiden. Det betyder rigtig meget for vores ejer, Olav. Han går helt forrest specielt, når det gælder genbrugstankerne og CO2 samt ønsket om, at det også kommer ind omkring bygningsreglementet. Der er også noget i forhold til energi, som også allerede er med, og der kommer noget i forhold til klimamålene på sigt,” siger Lars Friis Christensen, som af samme grund er glad for, at han at være kommet i dialog med det kommercielle partnerskab bag MiO New Energy i Fynsk Erhverv.

“Det var noget af en øjenåbner at komme med i MiO New Energy, hvor vi kigger på energi, vand, varme, styring og luft. Vi har haft nogle dialogmøder med leverandørerne, som ellers ikke kommer helt op til os, fordi de ligger under vores entreprenører. Det har allerede givet nogle justeringer på nogle af vores projekter, som har givet os nogle endnu skarpere energiprofil, og det er helt sikkert noget, som vi vil gå videre med,” siger Lars Friis Christensen.

Den typiske dialog for bygherre går gennem tre eller fire led med totalentreprenør, rådgivere og fagentrepriser, og derfor kan vejen til nytænkning have svære kår. Den fynske afdelingsdirektør glæder sig derfor især over, at den direkte dialog med leverandørerne gør det muligt at gå meget mere i detaljen når byggeprojekterne skal beskrives til kommende udbud.

“De er jo fagspecialister og nørder i deres produkter, så det er sindssygt spændende at høre om, hvad mulighederne er inden for renovering og energioptimering,” siger Lars Friis Christensen, som har store ambitioner i forhold til fremtidige projekter.

“Vi vil være en virksomhed, som tør gå lidt dybere, og der har vi heldigvis nogle rigtigt gode ansatte i vores hus. Fordi vi både ejer, drifter og beholder det efterfølgende, så er vi helt i detaljen med tingene, så har vi også nogle medarbejdere, som interesserer sig for at komme i dialog med dem, som leverer tingene til os,” konstaterer han.

Hør også Lars Friis’ præsentation af Olav de Lindes aktiviteter i Odense på den fælles netværkskonference med Building Network den 7. december 2020:

Accepter venligst statistics, marketing cookies for at se denne video.

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.