Nye partnere i 2021

Nyheder • 19/08/2021

Hos Olav de Linde går fortid og fremtid hånd i hånd

Hos Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S er aktiviteterne i Odense taget betragteligt til over de senere år, og ifølge Lars Friis Christensen, som er afdelingsdirektør i Odense, løber det samlede engagement op i knap 150.000 m2 erhvervsbygninger i Odense.

Virksomheden har specialiseret sig i at renovere gamle erhvervs- og industribygninger, og indtil videre har Olav de Linde bragt nyt liv til bygninger i Thrige-firkanten, Pakhusgaarden, Wichmandsgade og Middelfartvej, og seneste skud på stammen er Møllekajen på Odense Havn, hvor virksomheden selv har kontor i en af byens ældste erhvervsbygninger.

Og hele udviklingen er helt i tråd med de tanker, der har drevet den aarhusianske byggematador Olav de Linde siden 1975

“Når man kigger på energi og vores DNA omkring det grønne, udvikler vi os hele tiden. Det betyder rigtig meget for vores ejer, Olav. Han går helt forrest specielt, når det gælder genbrugstankerne og CO2 samt ønsket om, at det også kommer ind omkring bygningsreglementet. Der er også noget i forhold til energi, som også allerede er med, og der kommer noget i forhold til klimamålene på sigt,” siger Lars Friis Christensen, som af samme grund er glad for, at han at være kommet i dialog med det kommercielle partnerskab bag MiO New Energy i Fynsk Erhverv.

“Det var noget af en øjenåbner at komme med i MiO New Energy, hvor vi kigger på energi, vand, varme, styring og luft. Vi har haft nogle dialogmøder med leverandørerne, som ellers ikke kommer helt op til os, fordi de ligger under vores entreprenører. Det har allerede givet nogle justeringer på nogle af vores projekter, som har givet os nogle endnu skarpere energiprofil, og det er helt sikkert noget, som vi vil gå videre med,” siger Lars Friis Christensen.

Den typiske dialog for bygherre går gennem tre eller fire led med totalentreprenør, rådgivere og fagentrepriser, og derfor kan vejen til nytænkning have svære kår. Den fynske afdelingsdirektør glæder sig derfor især over, at den direkte dialog med leverandørerne gør det muligt at gå meget mere i detaljen når byggeprojekterne skal beskrives til kommende udbud.

“De er jo fagspecialister og nørder i deres produkter, så det er sindssygt spændende at høre om, hvad mulighederne er inden for renovering og energioptimering,” siger Lars Friis Christensen, som har store ambitioner i forhold til fremtidige projekter.

“Vi vil være en virksomhed, som tør gå lidt dybere, og der har vi heldigvis nogle rigtigt gode ansatte i vores hus. Fordi vi både ejer, drifter og beholder det efterfølgende, så er vi helt i detaljen med tingene, så har vi også nogle medarbejdere, som interesserer sig for at komme i dialog med dem, som leverer tingene til os,” konstaterer han.

Hør også Lars Friis’ præsentation af Olav de Lindes aktiviteter i Odense på den fælles netværkskonference med Building Network den 7. december 2020:

Virksomheder søges til ph.d.-projekt i organisation og ledelse

Partnervirksomheder i Fynsk Erhverv får nu muligheden for at deltage i nyt ph.d.-projekt, som skal fokusere på at skabe en meningsfuld arbejdsplads og styrke såvel konkurrenceevnen som potentialet for vækst.

Formandens nytårshilsen

Godt nytår! Et nyt år ligger foran os, og med det nye år åbner der sig nye muligheder for de fynske virksomheder. Dansk økonomi er på rekordtid gået fra minusvækst og masser af tabte arbejdspladser til en absolut højkonjunktur. Aktuelt har vi kurs mod den måske højeste vækst i 15 år. Det gælder også på […]

Nye ansigter på eksportkontoret

På eksportkontoret ekspederer vi hver dag mange eksportkunder og dokumenter. Vi lægger stor vægt på at yde en høj service og gøre processen nem for vores kunder. Vi ser frem til at ekspedere dine dokumenter!

Fynsk infrastruktur – en del af noget større

Hvert år går virksomheder og samfundet glip af mia. af kroner som følge af trængsel i trafikken. Tal fra Aalborg Universitet viser, at forsinkelsestimerne i 2016 svarede til 77 mio. tabte køretøjstimer.

Tempur-direktør: Netværk giver inspiration og indsigt

Mark Reeh Pedersen er glad for den faglige og personlige sparring, som han får fra ligestillede i andre brancher i sit netværk ved Fynsk Erhverv

Ti markedstrends, som enhver virksomhed bør kigge ind i

Lars Tvede giver - som avatar - sit bud på ti markedstrends, der kommer til at præge den nære fremtid

Hans Christian Munck stolt over Tietgen-prisen

Da Munck-gruppens administrerende direktør Hans Christian Munck gik på scenen for at modtage årets Tietgen-pris, var han stolt på både egne og virksomhedens vegne

Gør som Base2Charge – find din næste medarbejder igennem NextTalent Programmet

I den nyetablerede Tommerup-virksomhed Base2Charge, der udvikler ladestandere til elbiler, var succes i overflod ved at tage pusten fra direktør John Nyhøj Kristensen. En del af den udfordring er nu blevet løst med NextTalent

Lav uddannelsesaftalerne i december, så I sikrer jer de dygtigste elever

Erhvervsskolerne er utroligt glade for samarbejdet med virksomhederne, og at der indgås flere og flere lærepladsaftaler med eleverne. Det er der to grunde til, nemlig at eleverne skal færdiggøre deres uddannelse i virksomhederne, og at vi som samfund dermed sikrer os en tilgang af dygtige faglærte i fremtiden.