Nyheder • 19/08/2021

Hos Olav de Linde går fortid og fremtid hånd i hånd

Hos Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S er aktiviteterne i Odense taget betragteligt til over de senere år, og ifølge Lars Friis Christensen, som er afdelingsdirektør i Odense, løber det samlede engagement op i knap 150.000 m2 erhvervsbygninger i Odense.

Virksomheden har specialiseret sig i at renovere gamle erhvervs- og industribygninger, og indtil videre har Olav de Linde bragt nyt liv til bygninger i Thrige-firkanten, Pakhusgaarden, Wichmandsgade og Middelfartvej, og seneste skud på stammen er Møllekajen på Odense Havn, hvor virksomheden selv har kontor i en af byens ældste erhvervsbygninger.

Og hele udviklingen er helt i tråd med de tanker, der har drevet den aarhusianske byggematador Olav de Linde siden 1975

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

“Når man kigger på energi og vores DNA omkring det grønne, udvikler vi os hele tiden. Det betyder rigtig meget for vores ejer, Olav. Han går helt forrest specielt, når det gælder genbrugstankerne og CO2 samt ønsket om, at det også kommer ind omkring bygningsreglementet. Der er også noget i forhold til energi, som også allerede er med, og der kommer noget i forhold til klimamålene på sigt,” siger Lars Friis Christensen, som af samme grund er glad for, at han at være kommet i dialog med det kommercielle partnerskab bag MiO New Energy i Fynsk Erhverv.

“Det var noget af en øjenåbner at komme med i MiO New Energy, hvor vi kigger på energi, vand, varme, styring og luft. Vi har haft nogle dialogmøder med leverandørerne, som ellers ikke kommer helt op til os, fordi de ligger under vores entreprenører. Det har allerede givet nogle justeringer på nogle af vores projekter, som har givet os nogle endnu skarpere energiprofil, og det er helt sikkert noget, som vi vil gå videre med,” siger Lars Friis Christensen.

Den typiske dialog for bygherre går gennem tre eller fire led med totalentreprenør, rådgivere og fagentrepriser, og derfor kan vejen til nytænkning have svære kår. Den fynske afdelingsdirektør glæder sig derfor især over, at den direkte dialog med leverandørerne gør det muligt at gå meget mere i detaljen når byggeprojekterne skal beskrives til kommende udbud.

“De er jo fagspecialister og nørder i deres produkter, så det er sindssygt spændende at høre om, hvad mulighederne er inden for renovering og energioptimering,” siger Lars Friis Christensen, som har store ambitioner i forhold til fremtidige projekter.

“Vi vil være en virksomhed, som tør gå lidt dybere, og der har vi heldigvis nogle rigtigt gode ansatte i vores hus. Fordi vi både ejer, drifter og beholder det efterfølgende, så er vi helt i detaljen med tingene, så har vi også nogle medarbejdere, som interesserer sig for at komme i dialog med dem, som leverer tingene til os,” konstaterer han.

Hør også Lars Friis’ præsentation af Olav de Lindes aktiviteter i Odense på den fælles netværkskonference med Building Network den 7. december 2020:

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

Micro Matic ruller globale kundeoplevelser ud fra Odense

Udgangspunktet er en niche. Fadøl, kobling og haner. Men ambitionerne er globale, og de digitale redskaber er blevet afgørende, når Micro Matic skal skabe stærke kundeoplevelser i mere end 120 lande.

Dialog om udfordret varedistribution i Odense City

Varedistribution i Odense City har altid været et problem, og kombinationen af stigende godsmængder og byfortætning gør ikke udfordringerne mindre. Distributørerne oplever bl.a. dagligt trængsel og forsinkelser og P-bøder som følge af manglende parkeringsbåse til de store biler.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.