Nye partnere i 2021

Nyheder • 17/02/2021

HJHansen fremtidsklar med opkøb og udvikling

HJHansen Genindvinding

I forvejen var den 191 år gamle fynske virksomhed HJHansen en af de største genindvindingsvirksomheder i Danmark, og den position blev yderligere konsolideret, da konkurrenten Uniscrap blev opkøbt med en aftale i januar.

Mogens Bach Christensen
Mogens Bach Christensen, Adm. dir, HJHansen

Aftalen betyder, at HJHansens årlige omsætning forventes at runde 2 milliarder kroner, og at virksomheden vil beskæftige mere end 200 medarbejdere på over 20 lokationer i Danmark, Sverige, Tyrkiet og Kina.

Ifølge administrerende direktør Mogens Bach Christensen er opkøbet blot en del af en større strategi, der sammen med nye teknologier og innovation skal styrke virksomhedens fremtid. Den fynske virksomhed producerer allerede noget af det bedste stålskrot i verden, og direktøren glæder sig over, at samfundets øgede fokus på at skåne miljøet kun vil forbedre virksomhedens muligheder.

“Vi har en god tro på fremtiden her hos os. Vi har lavet cirkulær økonomi i 140 år, så vi har god viden på området, og udviklingen har betydet, at det er blevet lettere at få ørenlyd i debatten om den grønne dagsorden,” siger Mogens Bach Christensen, som har nogle meget konkrete punkter, hvor virksomhedens viden kan komme i spil:

Shredder, HJHansen
Shredderen hos HJHansen fungerer som en gigantisk kværn, der skærer skrottet i småstykker

“For at sikre de bedste mulige forhold for genanvendelse, skal produkterne fra starten designes, så det er let at adskille de enkelte bestanddele, når produktet skal kasseres. Det har udviklet sig meget i de senere år, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det kun bliver bedre i fremtiden,” konstaterer Mogens Bach Christensen.

Han håber på, at danske virksomheder generelt tager teten på udvikling af teknologier inden for genindvindingsområdet, og helt konkret er HJHansen allerede del i et stort projekt ved navn DecomBlades.

Her deltager HJHansen i samarbejde med blandt andre Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Ørsted, Vestas, Siemens Gamesa, LM Wind Power i et projekt under Innovationsfonden, hvor der arbejdes på udvikle løsninger til at genanvende vindmøllevinger.

”Det er et godt eksempel på, hvordan vi i Danmark kan tage en plads i den grønne dagsorden,” forklarer Mogens Bach Christensen, der også har sine øjne rettet mod andre processer i fremtiden:

“Vi har generelt fokus på investeringer i ny teknologi og nye maskiner, og ved siden af det er det klart, at jo større en spiller, man er, jo mere relevant bliver det også at kigge på digitalisering og lignende. Vi har hele tiden haft fokus på digitalisering, men det er kommet højere på vores dagsorden, fordi vi nu snart driver pladser på mere end 20 forskellige lokationer i Danmark og Sverige,” fortæller Mogens Bach Christensen.