Nye partnervirksomheder

Nyheder • 23/06/2022

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid19 mange tanker i deres hverdag, så er situationen uændret og kaotisk i forhold til de virksomheder, som på den ene eller anden måde er afhængige af kinesiske samarbejdspartnere.

Derfor var spørgelysten også stor, og der blev lyttet koncentreret blandt de fremmødte, da direktør og indehaver i China Experience ApS, Peter Lisbygd, delte ud af sin førstehåndsviden om Kina ved China Business Update, som blev arrangeret af EY i samarbejde med Fynsk Erhverv.

Og ifølge hovedpersonen er der rigtigt mange gode grunde til at holde øje med, hvad der sker i Kina.

Det vigtigste virksomhederne kan gøre i øjeblikket i den nuværende geopolitiske situation, er at holde sig rigtig godt orienteret og sørge for at have flere muligheder.

Jeg kender mange danske virksomheder, som producerer i Kina, og mange af dem er begyndt at se på andre muligheder i andre lande så som Vietnam. Ikke fordi de nødvendigvis er på vej væk, men fordi det i dag er åbenlyst, at man skal have en plan B og en plan C,” rådede Peter Lisbygd, der har fulgt Kina fra tætteste hold i mere end 15 år og indtil for nyligt har boet i landet.

“Det er et land, som vi alle sammen skal forholde os til på godt og ondt, og i øjeblikket er der mange udfordringer. Der har været flere corona-nedlukninger, der er udfordringer med at få varer ind og ud af landet på grund af høje fragtrater og pres på forsyningskæderne generelt,” fortalte Peter Lisbygd, der også pointerede, at alverdens virksomheder over de seneste årtier har lagt flere og flere æg i den kinesiske kurv.

Når de her kriser kommer, så bliver vi pludselig opmærksomme på, hvor afhængige og hvor forbundne vi er i verden.

Kina er jo gået hen og blevet verdens fabrikshal, og selvom der er ting, der er ved at rykke ud af Kina, så er vi alle sammen ekstremt påvirket af, hvad der foregår i Kina,” lød det videre fra oplægsholderen, der ikke havde svært ved at komme i tanke om et meget konkret kinesisk baseret problem, som har ramt hele verden.

“Et eksempel er de her mikrochips, semiconductors, som er i alle elektroniske apparater. Lige fra mobiltelefoner og spilkonsoller til havemaskiner og meget andet, som vi ikke kan få, fordi lagerne er tømte. Så på alle mulige leder og kanter spiller Kina en central rolle i vores hverdag og især i erhvervslivet,” konstaterede Peter Lisbygd videre.

Revisionshuset EY lagde lokaler til arrangementet i det helt nye Odense-hovedkvarter i Cortex Park, og associate director, Michael B. Damsgaard, var godt tilfreds med, at de fremmødte repræsentanter for de fynske virksomheder fik puttet masser af håndgribelig viden i rygsækken:

“Som sparringspartner og revisionsselskab for en lang række fynske virksomheder, store som små, er det oplagt for os at lægge hus til arrangementer, hvor beslutningstagerne bliver bedre rustet til de udfordringer, som de møder i deres hverdag. I dag var udgangspunktet Kina og de muligheder og risici, der kommer i samhandlen med Kina, men vi kan jo også se de mange afledte effekter, der kommer af forskellige kriser, og derfor er det vigtigt for os at være med til at stille skarpt på de ting, der rører sig rundt om i verden,” sagde Michael B. Damsgaard.

__________________________

Vil du vide mere om, hvordan det går med eksporten i de fynske virksomheder? Så læs Det fynske Vækstbarometer 2021 her

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.