Nyheder • 06/10/2020

Debat baner vejen for erhvervslivets indflydelse

I slutningen af august inviterede Fynsk Erhverv til debatmøde i anledning af, at Odense Kommunes kommuneplan for 2020-2032 var i høring. Kommuneplanen, der skal revideres hvert 4. år, indeholder visionerne for kommunens udvikling i et 12 års perspektiv og danner ramme omkring den fysiske udvikling. Debatmødet havde derfor til formål dels at give Fynsk Erhvervs lokale partnervirksomheder indsigt i kommunens planer indenfor boligudvikling, erhverv og detailhandel, grøn storby, klimatilpasning, trafik og mobilitet og teknik og miljø, dels at kvalificere det høringssvar, som Fynsk Erhverv traditionens tro kvalificerer planudkastet med.

Blandt deltagerne var Jan Ulrik Nielsen, som ud over at drive rådgivningsvirksomheden NIELSEN | arch, også er lokalformand for Byggesocietetet på Fyn. Han er glad for, at Fynsk Erhverv åbner dørene for, at erhvervslivet kan være med til at påvirke beslutningsprocesserne i kommunen:

“Byggesocietetet, der er Danmarks bredeste netværk inden for Bygge- og ejendomsbranchen, er en landsdækkende organisation, men uden et lokalt sekretariat, så vi har slet ikke selv ressourcer til at løfte den slags høringer. Det var derfor meget interessant for mig at være med, da Fynsk Erhverv indkaldte til debatmøde, hvor vi fik mulighed for at komme med høringssvar efterfølgende,” siger Jan Ulrik Nielsen, som var positivt overrasket over processen.

Konstruktivt samarbejde

“Fra kommunen deltog repræsentanter i mødet, og selvom corona-situationen nok satte sit præg på fremmødet, så havde vi alligevel en bred og konstruktiv dialog, hvor der var god mulighed for at spørge ind til specifikke områder i planen”, konstaterer Jan Ulrik Nielsen.

Formålet med debatmødet fra Fynsk Erhvervs side var at sikre de fynske virksomheder de bedste rammer og vilkår for drift, udvikling og vækst, og derfor var en væsentlig del af processen det efterfølgende høringssvar, som de deltagende virksomheder gav gode input og bidrag til.

“Jeg gik ind med det formål at lytte på, hvordan kommunen ser planen og hvad der bliver sat fokus på i fremtiden. Da embedsmændene forlod mødet, fortsatte vi, og det udmøntede sig til et fælles høringssvar, og det synes jeg faktisk var rigtig godt og konstruktivt. Jeg mener, at det blev et godt og sagligt høringssvar,  vi fik sendt ind,” slutter Jan Ulrik Nielsen.

Erhvervslivets stemme – direkte ind i planprocessen

“Det er helt naturligt at invitere virksomhederne med i processen, når de forskellige planer og strategier i de fynske kommuner er i høring.  Det er en af måderne, hvorpå vi i Fynsk Erhverv henter ‘saft og kraft’ i praksis og løfter opgaven som erhvervslivet fælles stemme og får påvirket de rammer, der understøtter de lokale virksomheder i hverdagen”, siger Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.