Nye partnervirksomheder

Nyheder • 12/01/2016

Fra NASA til soveværelset: 5,2 milliarders overskud på 10 år

Aarup-virksomheden Dan Foam var i seneste regnskabsår den virksomhed, der havde størst overskud per medarbejder og samtidig den virksomhed med det næststørste samlede overskud på Fyn. Det er dermed den fynske virksomhed, som i alt har haft størst overskud det seneste årti. “Det kræver et vedvarende fokus på både teknologisk innovation og medarbejdere,” udtaler adm. direktør for Dan Foam, Kasper Lundgaard Sørensen, til Fynsk Erhverv. 

Madrasfabrikken Dan Foam, som producerer skummadrasser under brandnavnet Tempur, havde i seneste regnskabsår det næsthøjeste overskud i alt på Fyn og det højeste overskud per medarbejder – hhv. 498 mio. kr. og 1.805.000 kr.

Det seneste årti har virksomheden været på førstepladsen over fynske virksomheder med årets højeste overskud syv gange og på andenpladsen tre gange – og har i perioden haft et samlet overskud på i alt 5,2 milliarder kroner.

– Vi har igennem alle årene haft konsekvent fokus på effektiviseringer, ressourceforbrug og på at forbedre driften i virksomheden, fortæller Kasper Lundgaard Sørensen, adm. direktør for Dan Foam, og fortsætter:

– Som eksempel har vi ikke udbygget fabrikken i Aarup siden 2004, selvom efterspørgslen er steget rigtig meget. Vi har i stedet optimeret driften.

Kasper Lundgaard Sørensen fortæller, at for Dan Foam hviler opskriften på succesen på nogle simple hjørnesten.

– En kraftig satsning på at fastholde og tiltrække de bedste medarbejdere og på løbende teknologisk innovation. Vi har i forlængelse af det også haft stort fokus på produktudvikling – på at videreudvikle skummet og madrasdesignet. Vores produktportefølje er udvidet kraftigt de sidste 10 år.

Begyndte med NASA
Dan Foam er bedst kendt under brandnavnet Tempur og i andre steder af verden som Sealy. Virksomhedens historie har sit udspring tilbage i firserne, da den amerikanske rumfartsadministration NASA frigav et særligt trykabsorberende materiale udviklet til astronauter til offentligheden.  Materialet var temperaturfølsomt og fordelte astronauternes kropsvægt jævnt.

Over næsten 10 år udviklede TEMPUR-forskere materialet, så det kunne bruges i madrasser og hovedpuder.

I 1991 blev de første TEMPUR-madrasser solgt, og siden er virksomheden kun vokset.

I dag har Dan Foam to fabrikker i USA til det Nord- og Sydamerikanske marked og fabrik i Aarup til resten af verden – og har ca. 300 ansatte. Virksomheden er en del af den amerikanske Tempur Sealy International Inc.-koncern.

– Vi eksporterer til over 80 lande, og det danske marked er kun en meget lille del af forretningen. Vi ser uden tvivl os selv som en international virksomhed, fortæller Kasper Lundgaard Sørensen.

– Når vi har nået en størrelse, hvor vi kan være til stede på så mange markeder, så giver det en større stabilitet og sikkerhed. Det er sjældent, efterspørgslen falder på alle markeder samtidig, siger han.

Den gode, danske arbejdskraft
Dan Foam er glade for at ligge i Aarup på Fyn, men som eksporttung virksomhed er beliggenheden mindre vigtig end for mange andre.

– Vi er meget glade for vores placering og vores fynske rødder. Vi begynder dog at kunne mærke små udfordringer mht. rekruttering af især specialister og andre højtuddannede. Det er både en national udfordring – om der uddannes kandidater nok inden for de rigtige felter – og en lokal udfordring for os i den fynske provins. Om vi kan lokke de bedste hoveder hertil, fortæller Kasper Lundgaard Sørensen, og slutter:

– Det er en væsentlig problemstilling, for vi er meget glade for den gode, danske arbejdskraft. Vi kan noget særligt herhjemme, specielt med samarbejde, som det er svært at finde andre steder.

 

 

 

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

God sommer fra Fynsk Erhverv

Vi ønsker hele det fynske erhvervsliv en god sommer. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe dig på Albani Torv 4, 5000 Odense C. I juni, juli og august holder eksportkontoret åbent: Mandag til torsdag fra kl. 10-14 og fredag fra kl. 10-13. Vi står også klar til at hjælpe dig på tlf: 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk og eksport@fynskerhverv.dk

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.