Nyheder • 25/10/2022

FV22: Sænk momsen på kultur- og restaurationsbesøg

AdobeStock_280940642-scaled-980x500

Den eskalerende energikrise med inflation og forringet købekraft i samfundet rammer nu også hoteller, restauranter og kulturtilbuddene hårdt. Her kæmper man nemlig nu for alvor med stærkt stigende priser på el og varme, og der er mærkbart færre penge at gøre godt med.

Det samme gør sig gældende hos gæsterne. Og med udsigt til, at menuer og oplevelser bliver dyrere og dyrere, fordi pengene bliver mindre værd, og fordi udbyderne er tvunget til at sætte priserne op, så kigger både hoteller, restauranter, kulturudbydere – og gæsterne – ind i en negativ spiral.

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget vil gøre det muligt at udskyde ekstraregninger til energi for at dæmme op for de høje prisstigninger. Men den løsning er ikke attraktiv for ret mange. Det vil kun bidrage til yderligere økonomisk usikkerhed i fremtiden, og kun de færreste ønsker at udskyde smerten.

Derfor opfordrer vi det kommende folketing til at sænke momsen på billetten til kulturinstitutionen og på restaurationsbesøget. Og ligeledes til at videreføre puljen til turismeudvikling i erhvervsfremmestyrelsen til at understøtte oplevelsesøkonomien i en trængt periode.

Det vil komme gæsterne til gavn og holde gang i virksomhederne og institutionerne. Det vil have effekt her og nu, og det er det, vi har brug for på dette tidspunkt, hvor mange i branchen fortsat kæmper for at få lukket ’hullerne’ efter et par hårde Corona-år.

Turismeerhvervet omsætter i 2022 for over 125 mio. kr. og genererer flere tusinde arbejdspladser.  Det skal naturligvis have høj prioritet.

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]