Nyheder • 11/01/2023

Focus Advokater: Gode HR-værktøjer understøtter forretningen

Foto: Randi Fischer Salomonsen, sagsbehandler i afdelingen for fast ejendom (tv) sammen med Eva Berner, direktør for personale, kultur og forretningsudvikling

Siden april 2022 har Eva Berner haft ansvaret for, at advokatvirksomheden Focus Advokater bevæger sig i den rigtige retning inden for områderne ”mennesker, kultur og virksomhedsudvikling”.

Og med mere end 25 års ledelses- og HR-arbejde på cv’et har Eva Berner masser af erfaring til at understøtte virksomhedens rejse. Én af etaperne på rejsen er digitalisering og optimering af HR-processen, så Eva Berner og hendes kollegaer kan sikre, at deres kræfter bliver brugt rigtigt. I den forbindelse er valget faldet på platformen fra den odenseanske IT-virksomhed HR-ON.

Grundlæggende handler det om, at vi ønsker at dedikere vores kompetencer til de steder, hvor vi skaber mere værdi til gavn for os selv og for kunderne.

“I den forbindelse har det været værdifuldt at tage udgangspunkt i et værktøj, der understøtter vores forretningsudvikling og vores medarbejderes udvikling. Der passer HR-ON godt ind,” siger Eva Berner, der har en række krav, som rækker ud over funktionaliteten i værktøjerne:

”Som advokatkontor har vi meget fokus på opstartsvirksomheder og digitale strategier. Når vores kunder møder os, er det vigtigt, at de ser nogle processer, der understøtter den digitale fortælling. Der skal naturligvis også være helt styr på GDPR-delen, og generelt skal vi sikre et højt niveau af professionalisme, som matcher vores værdier. Og så handler det ikke mindst om, at vi i ledelsen har de rigtige instrumenter til at videreudvikle forretningen og sikre, at vi får mest muligt ud af den talentmasse, som vi har og får i organisationen,” fortæller Eva Berner.

Igennem sin karriere har hun arbejdet med talrige systemer. Derfor kan hun med god ro i maven udpege en lang række specifikke krav som platformen skal understøtte. Hun understreger dog, at ingen systemer kan automatisere alt.

”Helt grundlæggende kan værktøjer aldrig stå alene i HR-processen. Systemerne har ingen enkeltstående værdi, men de kan være med til at sikre, at vi har strukturen på plads. Så kan vi bruge ressourcerne på en god dialog i øjenhøjde med den ansatte og på at udvikle forretningen i øvrigt,” konstaterer Eva Berner.

Funktionaliteten i HR-ONs systemer er delt i to ben. HR-ON Recruit er rettet mod automatisering og optimering af alle led i rekrutteringsfasen. HR-ON Staff tager over fra håndtering af ansættelseskontrakt, MUS-samtaler og andre processer, som kan hjælpe til at understøtte medarbejderudviklingen, når samarbejdet er begyndt.

I begge tilfælde er Eva Berner glad for at arbejde med et fleksibelt og moderne system.  Det tæller i den rigtige retning, at samarbejdet med HR-ON lettes af den fysiske nærhed.

”Jeg har været med på HR-ON fra starten, da jeg sad ved Orifarm. Jeg har også arbejdet med andre ”store” HR-værktøjer og multinationale systemleverandører, men har manglet nogle funktioner. Her har HR-ON systemer hjulpet. Der er en moderne fokus på både arbejdsprocesserne og det strukturelle.  Derudover understøttes den form for værdibaseret ledelse, som vi stræber efter hos Focus Advokater,” siger Eva Berner:

Der er en lang række tekniske funktioner, der hjælper os til at spare tid.

“For eksempel kan vi være flere om at læse ansøgninger og bedømme dem samtidig, så vi hurtigt kan indkalde de mest relevante kandidater. Vi har også tilpasset en række indbyggede moduler, så de understøtter os i vores rejse for at sikre, at vores kommende jurister, sagsbehandlere og medarbejdere i øvrigt får de udviklingsmuligheder, som de og vi ønsker.”

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud […]

Broby-virksomhed til kamp for global trivsel

Med fokus på sundhed, hygiejne, digitalisering og FNs verdensmål, har Ken Hygiejne godt gang i forretningen, der hele tiden udvider med båder kunder og ansatte. Og særlig inddragelsen af verdensmålene har været en vigtig spiller i vækstrejsen.

FV22: Digital infrastruktur en forudsætning for vækst

Digitalisering, data og intelligente løsninger udvikler sig hurtigt og spiller en stadig større rolle for virksomhedernes indtjeningsevne og konkurrencekraft. Digitalisering er kort sagt en vækstdriver. Forudsætningen for at kunne profitere af de nyeste digitale teknologier er en mobil- og internetforbindelse i verdensklasse. Derfor er den digitale infrastruktur i dag at betragte som kritisk infrastruktur på […]

Hør Tue Mantoni ved Nytårskuren i Cortex Business Park

Den 27. januar afholder vi nytårskur, hvor vi skal møde Tue Mantoni, der vil udfordrer os på vores vanetænkning, tidens uforudsigelighed, virksomhedernes nye sårbarhed og samfundsansvar. Tue Mantoni er bestyrelsesformand i Vækstfonden og tidligere direktør i Bang & Olufsen og Triumph Mortorcycles. Derudover er han forfatter til bogen ’Samfundskontrakten – En danmarksrejse på jagt efter […]

Nytårshilsen fra formanden 2023

Kære partnervirksomhed – allerførst godt nytår! Så fik vi en ny regering, den første, brede regering i mange år. Der er kommet mere fokus på erhvervslivet og på reformer, men vi ser også områder med plads til forbedringer og en smule bekymring. Vi har i det fynske erhvervsliv behov for langsigtede løsninger, forenklinger og incitamenter. […]

Årets fynske ejerledere fra AM Tooling forventer fortsat succes

Den fynske virksomhed AM Tooling er blevet hyldet som Årets Ejerledere 2022 på Fyn. Takket være målrettede satsninger på specifikke brancher og højteknologisk udvikling har de to ejere på få år femdoblet omsætningen, og planen er at fortsætte i samme stil i de kommende år.

Go Green – License to operate

I vores dialog med virksomheder over hele Fyn oplever vi et udtalt behov for et konkret tilbud, der kan få det første klimaregnskab i hus. Derfor har vi udviklet et netværkskoncept, som vi kalder ’Go Green’.  Her skaber virksomhedsledere i løbet af få møder det første klimaregnskab og får introduktion til bæredygtighedsrapporten

Broby-virksomhed til kamp for global trivsel

Med fokus på sundhed, hygiejne, digitalisering og FNs verdensmål, har Ken Hygiejne godt gang i forretningen, der hele tiden udvider med båder kunder og ansatte. Og særlig inddragelsen af verdensmålene har været en vigtig spiller i vækstrejsen.

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Forsikringsrådgiverens gode råd: Netværk på to hjul styrker dig både professionelt og personligt

For forsikringsrådgiveren i Söderberg & Partners, Henrik Dybdahl Trommer, er der ingen tvivl om, hvilken værdi Fynsk Erhvervs Business Challenge Cykling har gjort for ham - både professionelt og personligt.

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.