Nyheder • 11/01/2023

Focus Advokater: Gode HR-værktøjer understøtter forretningen

Foto: Randi Fischer Salomonsen, sagsbehandler i afdelingen for fast ejendom (tv) sammen med Eva Berner, direktør for personale, kultur og forretningsudvikling

Siden april 2022 har Eva Berner haft ansvaret for, at advokatvirksomheden Focus Advokater bevæger sig i den rigtige retning inden for områderne ”mennesker, kultur og virksomhedsudvikling”.

Og med mere end 25 års ledelses- og HR-arbejde på cv’et har Eva Berner masser af erfaring til at understøtte virksomhedens rejse. Én af etaperne på rejsen er digitalisering og optimering af HR-processen, så Eva Berner og hendes kollegaer kan sikre, at deres kræfter bliver brugt rigtigt. I den forbindelse er valget faldet på platformen fra den odenseanske IT-virksomhed HR-ON.

Grundlæggende handler det om, at vi ønsker at dedikere vores kompetencer til de steder, hvor vi skaber mere værdi til gavn for os selv og for kunderne.

“I den forbindelse har det været værdifuldt at tage udgangspunkt i et værktøj, der understøtter vores forretningsudvikling og vores medarbejderes udvikling. Der passer HR-ON godt ind,” siger Eva Berner, der har en række krav, som rækker ud over funktionaliteten i værktøjerne:

”Som advokatkontor har vi meget fokus på opstartsvirksomheder og digitale strategier. Når vores kunder møder os, er det vigtigt, at de ser nogle processer, der understøtter den digitale fortælling. Der skal naturligvis også være helt styr på GDPR-delen, og generelt skal vi sikre et højt niveau af professionalisme, som matcher vores værdier. Og så handler det ikke mindst om, at vi i ledelsen har de rigtige instrumenter til at videreudvikle forretningen og sikre, at vi får mest muligt ud af den talentmasse, som vi har og får i organisationen,” fortæller Eva Berner.

Igennem sin karriere har hun arbejdet med talrige systemer. Derfor kan hun med god ro i maven udpege en lang række specifikke krav som platformen skal understøtte. Hun understreger dog, at ingen systemer kan automatisere alt.

”Helt grundlæggende kan værktøjer aldrig stå alene i HR-processen. Systemerne har ingen enkeltstående værdi, men de kan være med til at sikre, at vi har strukturen på plads. Så kan vi bruge ressourcerne på en god dialog i øjenhøjde med den ansatte og på at udvikle forretningen i øvrigt,” konstaterer Eva Berner.

Funktionaliteten i HR-ONs systemer er delt i to ben. HR-ON Recruit er rettet mod automatisering og optimering af alle led i rekrutteringsfasen. HR-ON Staff tager over fra håndtering af ansættelseskontrakt, MUS-samtaler og andre processer, som kan hjælpe til at understøtte medarbejderudviklingen, når samarbejdet er begyndt.

I begge tilfælde er Eva Berner glad for at arbejde med et fleksibelt og moderne system.  Det tæller i den rigtige retning, at samarbejdet med HR-ON lettes af den fysiske nærhed.

”Jeg har været med på HR-ON fra starten, da jeg sad ved Orifarm. Jeg har også arbejdet med andre ”store” HR-værktøjer og multinationale systemleverandører, men har manglet nogle funktioner. Her har HR-ON systemer hjulpet. Der er en moderne fokus på både arbejdsprocesserne og det strukturelle.  Derudover understøttes den form for værdibaseret ledelse, som vi stræber efter hos Focus Advokater,” siger Eva Berner:

Der er en lang række tekniske funktioner, der hjælper os til at spare tid.

“For eksempel kan vi være flere om at læse ansøgninger og bedømme dem samtidig, så vi hurtigt kan indkalde de mest relevante kandidater. Vi har også tilpasset en række indbyggede moduler, så de understøtter os i vores rejse for at sikre, at vores kommende jurister, sagsbehandlere og medarbejdere i øvrigt får de udviklingsmuligheder, som de og vi ønsker.”

E-handelskonference: Brugeren skal i centrum

Ved 2024-udgaven af Den Fynske E-handelskonference, der er arrangeret i samarbejde mellem e-handelsvirksomheden Hesehus og Fynsk Erhverv, var der i tidens ånd masser af AI på programmet, men nok så gennemgående var det, at de teknologiske landvindinger skal ske med fokus på forbrugeren, hvis investeringerne skal give mening.

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!