Nye partnervirksomheder

Debat • 19/04/2022

Energipolitik er mere end sikkerhedspolitik

Vi har hørt det siden 24. februar, hvor Putin sendte bevæbnede styrker over grænsen til Ukraine: Energipolitik er sikkerhedspolitik. Siden har Vesten som bekendt indført flere bølger af restriktioner mod Rusland som modsvar på den helt uacceptable aggression.

Med regeringens nye energiudspil ’Danmark kan mere II’ er grønne løsninger og mere vedvarende energi svaret på, hvordan Danmark og Europa bliver uafhængige af Ruslands sorte gas. Et udspil, der skal øge tempoet i den grønne omstilling og give os langt mere grøn strøm, hurtig udfasning af gasfyr og mere grøn gas. Men også et udspil uden mange tal og konkrete initiativer.

Danmark skal f.eks. firedoble den samlede produktion af vedvarende energi på land frem mod 2030. Og Nordsøens enorme havvindspotentiale skal høstes, derfor er forberedelserne til flere energiøer allerede sat i gang.

Udspillet består af i alt 5 spor, der tilsammen skal accelerere den grønne omstilling i Danmark og Europa:

  • Mere grøn varme. Naturgas skal udfases
  • Mere grøn gas. Mere gas til Europa
  • Mere grøn strøm
  • Grøn skattereform, herunder CO2-afgift
  • Grønne, danske løsninger skal omstille Europa.

Med finansminister Nicolai Wammens ord på pressemødet er det et udspil, der skal fremskynde den grønne omstilling – og som alle skal bidrage til. Derfor kunne han heller ikke afvise, at det kan blive nødvendigt at åbne nogle af de forlig, der er indgået før den 24. februar 2022, for at finde den nødvendige finansiering, herunder den store Infrastrukturaftale 2035.

”Det er stærkt bekymrende i min optik,” siger Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv. ”Tidshorisonten på Infrastrukturaftalen 2035 er i forvejen alt for lang for så vidt angår de fynske infrastrukturprojekter. Hvis f.eks. udvidelsen af den fynske motorvej syd om Odense til de tre spor udskydes endnu mere, og hvis ikke der bliver etableret en ny til-/frakørsel i tilknytning til det store erhvervs- og boligområde i Odense SV, så vil væksten blive bremset i endnu længere tid.

Det vil ramme ikke bare de fynske virksomheder, men samfundet generelt og staten i kraft af de skatter og afgifter, som vil mangle i statskassen.

Så for at blive i energipolitikkens retorik, så lad os bygge vindmøller i stedet for læhegn og på en og samme tid understøtte væksten og den grønne omstilling i samfundet, så vi hurtigst muligt bliver uafhængige af den russisk gas”.

Læs hele udspillet Danmark kan mere II via dette link.

Steen Ernland: Tre gode råd til værdiskabelse i ledelser og bestyrelser

Steen Ernland, der blandt meget andet er medforfatter til bogen “Den Aktive Bestyrelse", giver her sit bud på, hvordan den moderne virksomhed skal tænke ledelse og bestyrelse i fremtiden for at tiltrække kapital fra investorer og opnå stærkere finansielle resultater.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

De tre største udfordringer i 2022/23

Er du interesseret i at vide, hvordan en række fynske erhvervsledere har knækket koden til succes i forhold til tre af de største udfordringer i 2022/2023?

Energipriser ændrer forbrugsmønstre – få gode råd

Siden Ruslands invasion af Ukraine er energipriserne steget enormt, og både virksomheder og private forbrugere har fået rekordhøje udgifter til blandt andet gas, el, benzin og diesel. Samtidig har Ruslands invasion understreget, at klimapolitik og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen, og at den grønne omstilling er afgørende for klimaet og uafhængigheden af russisk energi. Hos Energi […]

Kriser er gode for kreativiteten

Selvom de forgangne år har budt på en række udfordringer på verdensplan, så er INGENIØR'NE optimistiske for fremtiden, der står på nye løsninger på nuværende projekter og fyldte ordrebøger. I artiklen giver afdelingschef, Bjarne Linde Jensen, og markedschef, Anders Friis-Wandall Nielsen, gode råd til virksomheder, der går med byggeri i tankerne.

Sommerhilsen fra formanden

Kære fynske erhvervsliv Velkommen tilbage fra sommerferie. Tilbage på jobbet kan vi spørge os selv: Skal vi nu se på skyfri himmel og sol eller mørke skyer i horisonten? Det kan anskues på flere måder. Jeg vælger den positive anskuelse trods en omverden af bekymringer, ikke mindst i medierne. Der forventes trods alt vækst i […]

Styrk din virksomhed med Fynsk Erhvervs arrangementer

Fynsk Erhverv byder det fynske erhvervsliv velkommen tilbage fra ferie. Er du i gang med at planlægge 2. halvår, kan du roligt sætte kryds i kalenderen og komme til spændende arrangementer i løbet af året. Vi har en masse på programmet, som giver dig ny viden, værktøjer og inspiration til at styrke din virksomhed. I […]

Erhvervsnetværk giver værdifuld sparring i hverdagen

Fynske erhvervsledere sparrer og debatterer i fortrolige fora i Fynsk Erhvervs netværksgrupper. Bloomits Claus Lethenborg er ikke i tvivl om, at han er blevet klædt på til at træffe bedre beslutninger for sin virksomhed. Du har netop nu mulighed for at byde ind på en af de ledige pladser i netværksgrupperne pr. 1. august. Vi matcher dig med den gruppe, der vil give dig størst værdi

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.