Nye partnere i 2021

Nyheder • 27/09/2021

Dialog flytter arbejdspladser i Middelfart

Keld Demant, Bunker Holding

To års frugtbart parløb mellem erhvervsliv og kommune med “Brobygning Middelfart” har overbevist direktøren i Bunker Holding Group, Keld Demant, om at endnu mere samarbejde er vejen frem for både kommune og virksomheder i Middelfart.

Derfor ser Keld Demant også frem til at være vært, når Fynsk Erhverv tirsdag den 28. september holder fyraftensmøde i anledning af det kommende kommunalvalg. Her mødes borgmester Johannes Lundsfryd (A) og Regitze Tilma, der er Venstres spidskandidat, med en række lokale erhvervsledere for at have en dialog om fremtiden.

Vi har allerede set, at dialog nytter, og at den kan flytte både erhvervslivet og kommunen i den rigtige retning, og når vi har nogle fælles udfordringer, giver det rigtig god mening at løse dem i fællesskab

siger Keld Demant, der slår fast, at der stadig er masser af udfordringer at tage fat på.

I lighed med mange andre virksomheder uden for landets største byer kæmper Bunker Holding Group blandt andet om de unges gunst. For uden et decideret studiemiljø at trække på, kræves der en ekstra indsats, før jobopslagene får den ønskede effekt i Middelfart-området.

“Manglen på studerende er helt sikkert den største udfordring i Middelfart, fordi vi skal hente nyuddannede akademikere fra Odense og Aarhus i stedet. Det er lykkes endnu, men det er svært, og derfor tror jeg på, at vi som virksomheder kan rykke meget, hvis vi sammen sørger for at gøre Middelfart til en endnu attraktiv by at komme til. Når først de er her, er det oplagt, at det er en skøn by, hvor der er mindre crowded, og hvor det er oplagt at stifte familie og bo,” konstaterer Keld Demant, der tror på, at øget digitalisering er en del af løsningen på den udfordring.

“Der sker en hel masse ting i kommunen, som ingen af os har hørt om, og der tror jeg, at vi med en digital platform kan gøre kommunen endnu mere attraktiv. Det kunne også være ved at sætte flere interessenter i forbindelse, når de har fælles interesser. Så hvis der er mountainbikeløb i Middelfart, kører hotellerne tilbud, cykelsmedene holder søndagsåbent og så videre. Digitalisering er jo ikke en religion, det er evnen til at sætte data i spil, og det kan vi rykke på sammen.”

Fyraftensmøde i Middelfart
Klik på billedet for at se invitationen

Arbejdsglæde på tværs af virksomheder

Ud over de nyuddannede har Bunker Holding Group og flere af de andre store Middelfart-virksomheder også adskillige udenlandske ansatte. Her peger Keld Demant på endnu en udfordring, som bedst kan løses med et formaliseret samarbejde mellem virksomhederne.

“Når vi får nye medarbejdere, spørger vi altid ind til, hvad ægtefællen og partneren laver og har brug for. Hvis han eller hun nu er ingeniør, kan jeg finde på at ringe til Carsten Kind ved Interacoustics, men vi kan gøre det bedre og systematisere det med brobygning,” mener Keld Demant, som slår fast, at omgivelserne er vigtige.

I sidste ende er der ingen medarbejdere, der bliver i en virksomhed, hvis deres familie ikke trives, så på det område kan den fælles indsats næsten ikke overvurderes.

En anderledes bolig-job-ordning

Netop udfordringer med trivslen fik sidste år Bunker Holding Group til at igangsætte et usædvanligt projekt. Over en periode kom opsigelser fra ansatte, til trods for, at de ellers udtrykte stor arbejdsglæde.

“Vi gjorde os den erfaring, at vores nye tilflyttere stortrivedes i jobbet, men alligevel flyttede de efter et par år. Der hvor skoen trykkede, var fra de gik hjem fra arbejde, til de kom igen. Derfor opførte vi et byggeri med 12 boliger, hvor vi lejer halvdelen ud til udlændinge og den anden halvdel til danske ansatte, og så har vi lavet en “buddy”-ordning, hvor de lærer af hinanden om sygesikringskort, svømmehal og så videre – og samtidig får de et netværk, så der nogen, som kan fodre katten eller tømme postkassen, når de er ude at rejse,” fortæller Keld Demant.

Han mener ikke, at boligbyggeriet er en kommunal opgave, men til gengæld kan brobyggerne godt hjælpe med at sprede budskabet:

“Hvis et byggeri kan gå i nul, så er det en gevinst for os som virksomheder, og det er langt sværere for kommunen. Men de har en viden om, hvilke andre virksomheder, som har brug for boliger, og måske kan de være med i koordinering, ligesom de har været dygtige til med brobygningen.”

Fremtidsforsker: Vi skal turde prøve kræfter med fremtiden

Ifølge fremtidsforsker Liselotte Lyngsø sker udviklingen så hurtigt, at man i dag snarere taler Science Fiction end Science Faction

Ny SDU Business School skal styrke det regionale erhvervsliv

5.000 studerende fordelt på forskellige erhvervsøkonomiske uddannelser på de forskellige campusser under SDU vil være med til at tegne fremtidens erhverv i regionen

Branding og bæredygtighed øverst på tavlen

På KV21 Fyraftensmødet i Assens kommune efterlyste de lokale erhvervsledere fortsat dialog og samarbejde med Assens Kommune.

Tværgående samarbejde glæder i Svendborg

Der var bred enighed om store dele af den indsats, der skal gøres for at forbedre erhvervslivets klima i Svendborg, da borgmester Bo Hansen (A) og venstres spidskandidat Mette Christensen (V) mandag aften mødtes ved Fynsk Erhvervs KV21-fyraftensmøde ved den hæderkronede Svendborg-virksomhed C.C. Jensen.

KV21: Tag ordet og brug din stemme på erhvervsklimaet

Kommunerne har stor indflydelse på erhvervsklimaet og de lokale rammevilkår. Ligeledes er kommunerne ansvarlige for kernevelfærden som f.eks. gode daginstitutioner, skoler, fritids- og kulturtilbud og for på anden vis at gøre det attraktivt for borgerne at bosætte sig og leve det gode liv, så virksomhederne kan tiltrække og fastholde medarbejdere og ledere lokalt.

SANOVO-direktør: Omstilling er et fælles projekt

Michael Strange Midskov tror på, at kommune og erhvervsliv i fællesskab kan gøre den grønne omstilling til starten på en ny æra i Odense

Det skal være lettere at tænke grønt

Når jeg siger hockeystav, tænker du måske mest på en gymnastiksal fyldt med børn, der i svedlugtende overtrækstrøjer render rundt og slår til en lille, hvid kugle.

NEXT talent tager nye højder

Lone Kaalund Døjbak er ny i Fynsk Erhverv. Hun indtager en central rolle i NEXT talent-projektet, hvor fynske virksomheder kan få ansat nyuddannede unge fra de videregående uddannelsesinstitutioner

Jens Heiko Stumbeck henter viden og inspiration i andre brancher

Jens Heiko Stumbeck har siden 2008 udviklet på den optikerforretning, som han overtog fra sin far. Og han er sikker på, at mange af fremtidens løsninger findes i andre brancher.