Nye partnere i 2021

Nyheder • 17/02/2021

Danske fragtmænd: Medarbejdere blev hørt af statsministeren

På de danske landeveje har der været betydeligt mindre trafik end sædvanligt under coronakrisen, hvor mange har arbejdet hjemmefra. Men de ændrede hverdagsmønstre har til gengæld betydet øget pres på fragtfirmaerne, hvor de ansatte har svære kår på mange områder.

Martin Mortensen og Kenneth Hirtshals
Martin Mortensen og Kenneth Hirtshals i dialog med Mette Frederiksen.

Nogle af de udfordringer havde fået Martin Juhl, der er Terminalchef ved Danske Fragtmænd i Odense til at række ud efter statsminister Mette Frederiksen, som kvitterede med at takke ja til en virtuel rundvisning på terminalen i Odense og en dialog med de ansatte – virtuel, naturligvis.

“Det handlede om, at vi gerne ville fortælle statsministeren om de udfordringer, vi har i transportbranchen, hvor tingene jo ikke er gået i stå, som det er i samfundet. Mange af de ansatte har en svær situation, fordi de i sagens natur ikke kan arbejde hjemmefra, og dermed kan de ikke have børn i hjemmeskole,” fortæller Martin Juhl.

Over nettet mødte Mette Frederiksen en repræsentant for Danske Fragtmænds terminal i Odense samt to chauffører fra to forskellige fragtfirmaer, og ifølge Martin Juhl, var der stor tilfredshed med resultatet over hele linjen:

Vores medarbejdere oplevede bestemt, at de blev hørt, da de fortalte om deres dagligdag og de udfordringer, som de har. For eksempel kunne de fortælle, at de ikke længere har adgang til toiletfaciliteter hos kunderne, og det ved vi, at hun tog notits af, for efterfølgende har hun sendt os et videosvar som opfølgning

TV2 Fyn dækkede begivenheden, og du kan se ind indslag her. Mette Frederiksens efterfølgende videosvar er delt på Danske Fragtmænds Youtube-side.