Nye partnere i 2021

Nyheder • 17/01/2021

Danske styrker banede vejen for SBS-handel

Den 7. januar 2021 tikkede en længe ventet nyhed ind på telegrambureauerne verden over, da Svendborg-virksomheden Scandinavian Brake Systems oplyste, at salget af divisionen SBS Friction A/S til italienske bremseproducent Brembo var gået igennem som planlagt.

Pressemeddelelsen betyder, at de omtrent 100 ansatte i SBS Friction har fået en ny arbejdsgiver, men produktionen i fabrikken på Kuopiovej 11 i Svendborg bliver der ikke ændret på, for den fynske ekspertise er en stor del af forklaringen på handlen, forklarer SBS-direktør Mads Bonde Hansen.

“Det er helt klart målet, at virksomheden skal udvikles i Svendborg. Der findes en masse knowhow i de mennesker, der er ansat, og det er en af de ting, som Brembo har købt ind på. Desuden kører vi med en meget høj automatiseringsgrad, så vi kan producere til konkurrencedygtige priser,” siger Mads Bonde Hansen, som ikke er i tvivl om, at salget er den rigtige udvikling.

“SBS Friction havde nået et niveau, hvor virksomheden var blandt verdens førende inden for bremseklodser til motorcykler, og vi havde udviklet os så langt, som vi kunne. Derfor er det helt naturligt, at virksomheden er blevet købt af vores største kunde. Og det er rigtig godt for både medarbejderne og for virksomheden, for Brembo har de kræfter, der skal til for at videreudvikle forretningen til næste niveau,” siger han.

Danske styrker bag succesen

En pressemeddelelse fra november 2020 fortæller, at SBS Frictions i 2. halvår 2020 præsterede resultater, der på det tidspunkt lå over niveauet fra rekordåret 2019, og den italienske køber har betalt 300 millioner kroner for at købe divisionen.

Mads Bonde Hansen er stolt over udviklingen, og han er ikke i tvivl om, at succesen blandt andet findes i virksomhedens placering på Sydfyn.

“Vi har et højt vidensniveau i Danmark, og vi er gode til at samarbejde på tværs af virksomheder og sammen med det offentlige. Robotklyngen er et godt eksempel på det. Vi har også haft et stort udviklingsprojekt over 3 år støttet af innovationsfonden i samarbejde med Danmarks Teknologiske Institut, Brembo og den tyske forskningsorganisation Fraunhofer. Projektet udviklede verdens første grønne, tungmetalfrie bremseklods til motorcykler, hvilket også har haft betydning for Brembos køb af SBS Friction. Vi er generelt gode til at få ting til at ske i Danmark. Vi finder sammen på tværs af forskelle, og det giver nogle synergier, som betyder, at 1+1 kan give 3,” konstaterer Mads Bonde Hansen, som også forventer vækst i den medarbejderstab, der nu får en italiensk arbejdsgiver:

Gennem de senere år har vi har fokuseret på effektivisering, og vi har styrket hele vores værdikæde. Men indførslen af automationsløsninger har ikke betydet, at vi har fået færre ansatte samlet set, og vi har generelt en stabil medarbejderstab med høj anciennitet. Det er min klare forventning, at Brembo udvikler forretningen yderligere, så der kommer til at være flere ansatte i Svendborg.

Hovedkvarter i SBS-Group bliver på adressen

Selvom bygningerne på Kuopiovej fulgte med i handlen, så vil Mads Bonde Hansen og hans kollegaer i SBS-Group også fremover have hovedkvarter på adressen, da der er indgået en lejeaftale med Brembo.

”Vi har en række administrative poster og en del øvrige medarbejdere, som kan blive siddende i de næste år.  Hovedkvarteret i SBS-Group kan forblive på Fyn,” fortæller Mads Bonde Hansen, som nu har flyttet sit fokus til SBS Automotive-divisionen, som er en handelsforretning der indkøber, markedsfører og distribuerer reservedele til personbiler og varebiler.

”Salget af SBS Friction betyder, at vi har nedbragt vores gældsbyrde, og med det som baggrund arbejder vi nu på at videreudvikle vores automotive-forretning. Det betyder blandt andet, at vi ser på mulighederne for alliancer og samarbejder med andre virksomheder i vores værdikæde,” fortæller direktøren, der har 160 ansatte siddende i Svendborg, Støvring, Tyskland og Frankrig foruden 50 mand, der arbejder for en polsk samarbejdspartner.