Nyheder • 16/05/2012

CASA Arkitekter – Dialog er den største byggesten

MÅNEDENS VIRKSOMHED: Hele den byggefaglige palet tages i brug, når elektroniske blyantstreger bliver til funktionelt byggeri hos CASA Arkitekter – men når alt kommer til alt, er det dialogen med bygherren, der er altafgørende – ikke mindst i opstartsfasen, mener Søren Qvist Hansen, der er daglig leder hos CASA Arkitekter i Odense. For økonomi- og kvalitetsstyring skal integreres fra de første streger til det færdige byggeri:

Vi bruger utroligt meget krudt i den indledende fase på dialog og forventningsafstemning. Vi møder altid bygherren med respekt, hvor vi lytter efter både udtalte og ikke mindst uudtalte behov. Men vi tillader os også at udfordre og prikke lidt til ham, som de fagpersoner, vi er. For vi er jo ambitiøse på bygherrens vegne, og vi ønsker hele tiden at hæve den samlede kompetence og optimere processen, forklarer Søren Qvist Hansen.
Han suppleres af arkitektkollegaen Poul Qvist Hansen, der medvirker i interviewet via en videoforbindelse fra Næstved, hvor CASA Arkitekter også har tegnestue. Den store videoskærm med det levende billede er næsten symbolsk på kulturen hos CASA Arkitekter: dialog, interaktion og fleksibilitet er højt prioriteret.
Faktisk har vi også et program, hvor vi samtidigt kan sidde og tegne på det samme projekt live, fortæller Søren Qvist Hansen om hele det interaktive set-up.
Byggeri med tanke på slutbrugeren
CASA Arkitekter arbejder indenfor en lang række forskellige felter: administrationsbyggeri, undervisning, kultur og fritid, institutionsbyggeri og boligbyggeri.
– Vi har altid slutbrugeren med i vores tanker, når vi tegner, fortæller Søren Qvist Hansen.
F.eks. allierer CASA sig med børnepsykologer, når der bygges børneinstitutioner. På samme måde har man tænkt moderne velfærdsteknologi ind i plejeboligerne Sydbo i Stenstrup.
Tegnestuen har eksisteret i mere end 20 år, og medarbejderstaben omfatter alt fra arkitekter til kommunikationsdesignere, byggeøkonomer, bygningskonstruktører, byggeledere og tilsynsførende. For øjeblikket har tegnestuen travlt med to børneinstitutioner i Nyborg, ombygning af Nyborg Gymnasium, byggeriet Engbo i Kerteminde og endelig det førnævnte Sydbo i Stenstrup, som CASA bygger for Region Syddanmark.

CASA Arkitekternes tegnestue finder du i de karakterfulde og rå bygninger på Wichmandsgade 5 i Odense. Eller besøg dem på www.casa.dk

 

Optimismen i fynsk erhvervsliv

Halvdelen af de fynske virksomheder forventer øget omsætning i løbet af de næste 12 måneder – og 8 ud af 10 forventer øget omsætning i løbet af de næste tre år. Den øgede omsætning skal hentes på nye kunder, hvilket indikerer stigende konkurrence. Det viser en ny undersøgelse i Det fynske Erhvervspanel, som Fynsk Erhverv […]

Lars Erik Nielsen har løftet Uretek med dokumentation, faglig vækst og ansvarlighed

Middelfart-virksomheden Uretek har som speciale at etablere og styrke fundamenter under alt fra private boliger til komplekse byggerier. Og at Ureteks eget fundamentet er solidt, er netop bevist med et fornemt regnskab for 2024 – og en solid vækst i indeværende år. “Vi er kommet stærkt fra start i 2025, og som det ser ud […]

Stærke pointer og skarpe trends på Den Fynske E-handelskonference 2025

Temaet for konferencen var ’Tættere på kunderne’, og dagen bød på inspirerende oplæg, praktiske erfaringer og strategiske perspektiver.

Tim Frank Andersen: AI-udviklingen kræver handling nu – virksomheder risikerer at falde bagud

Mange virksomheder tøver stadig med AI, men ifølge teknologi- og AI-ekspert kan den tøven blive dyr, når konkurrenterne rykker hurtigt frem

Anne Dyrehauge bliver ny direktør i Fynsk Erhverv

Fynsk Erhverv har ansat 36-årige Anne Dyrehauge som ny direktør. Hun tiltræder stillingen den 1. juni 2025 og afløser Jytte Reinholdt, der efter eget ønske fratræder efter 17 succesfulde år på posten.

Vejlø: Fremtidens vindere kombinerer teknologi og menneskelig indsigt

Når fremtidsanalytiker og direktør for Elektronista Media, Christiane Vejlø, taler ved Fynsk Erhvervs arrangement om vækstbarometeret den 3. juni, bliver det med et klart budskab: Der er masser af gode grunde til fortsat at satse på det menneskelige.

Micro Matic ruller globale kundeoplevelser ud fra Odense

Udgangspunktet er en niche. Fadøl, kobling og haner. Men ambitionerne er globale, og de digitale redskaber er blevet afgørende, når Micro Matic skal skabe stærke kundeoplevelser i mere end 120 lande.

Dialog om udfordret varedistribution i Odense City

Varedistribution i Odense City har altid været et problem, og kombinationen af stigende godsmængder og byfortætning gør ikke udfordringerne mindre. Distributørerne oplever bl.a. dagligt trængsel og forsinkelser og P-bøder som følge af manglende parkeringsbåse til de store biler.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.