Nyheder • 29/12/2020

Carl Hansen & Søn lever højt på kvaliteten

Produktporteføljen hos hæderkronede Carl Hansen & Søn er matchet af få møbelproducenter i verden. Gennem mere end 112 år har virksomheden med hovedsæde i Gelsted produceret møbler af designere som Hans J. Wegner, Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Kaare Klint, men succesen har aldrig været større end i dag.

Blandt andet derfor vandt virksomheden i begyndelsen af december regionskåringen i EYs Entrepreneur Of The Year 2020 på Fyn, og ifølge direktør Knud Erik Hansen bygger den seneste hæder på en stadig udvikling af produktionen i kombination med et ulasteligt brand.

”Vi har altid haft et meget højt aktivitetsniveau. Vi har bygget tre fabrikker i de små 20 år, jeg har været direktør, senest er vi gået fra 6500 m2 til 41.000 m2, og vi udnytter al pladsen. Vores målsætning er hele tiden at forbedre det vi laver, og her tænker jeg især på produktions- og arbejdsmetoder på miljøhensyn og på sikkerheden,” fortæller Knud Erik Hansen, før han slår fast, at der under ingen omstændigheder ændres ved produkterne.

”Vi rør aldrig ved designet i møblerne. Det er efterladt af arkitekten som perfekt og i orden, og det er folk, som kunne deres kram, så det respekterer vi 100 procent. Det vi kan er at forbedre fremstillingsmetoderne, og her har vi udbygget for at få plads til et andet flow og en mere avanceret maskinpark,” siger Knud Erik Hansen.

”Danmark er et dyrt land at producere møbler i, så effektivitet er utrolig vigtigt, og på det område sker der virkelig noget. Maskinerne er teknisk set blevet betydeligt mere avancerede og effektive, og det har gjort, at vi løbende udskifter ældre maskiner, selvom de ikke fejler noget. Det gør, at vi stadig kan producere på en måde, så produkterne kan sælges til rimelige penge.”

Dansk design – International markedsføring

Direktøren er ikke i tvivl om, at kombinationen af godt design og ditto dansk kvalitet også fungerer godt på de internationale markeder, og netop på det område er Knud Erik Hansen overbevist om, at virksomheden stadig har noget at vinde ved at vende blikket udad, når det kommer til markedsføringen.

”Møbler der kommer fra Carl Hansen & Søn, skiller sig ud fra andre møbler, og man kan se, at de kommer fra os. Derfor har vi også stor succes med vores flagshipstores, hvor vi viser vores produktion samlet. Det giver et godt indtryk for kunderne, og møblerne passer sammen som en stærk enhed, som en familie, hvor det hele står stærkere,” fortæller Knud Erik Hansen, der selv har international erfaring fra shippingbranchen, før han overtog ledelsen af familievirksomheden fra sin storebror i 2002.

I 2013 kom den første Flagship Store i København, og siden er fulgt flagshipstores og showrooms i New York, San Francisco, Tokyo, Osaka, London, Milano, Stockholm, Hamburg, Warszawa, Paris og Gelsted. Desuden er der i USA, Japan, Kina og Hongkong etableret salgsselskaber for at brede kendskabet ud globalt, mens coronaepedimien har bremset et Flagship Store projekt i Kina.

På vej mod fjerde generation

Ved kåringen som EY Entrepreneur Of The Year på Fyn lød der blandt andet følgende skudsmål:

”Juryen lægger vægt på, at entrepreneuren bag dette års vinder i Region Fyn er yderst dedikeret, og virksomheden vækster markant. Her er tale om en familievirksomhed, der i høj grad er blevet en global spiller. Det er dygtigt gjort,” sagde Brian Skovhus Jakobsen, Partner i EY.

Det konstante fokus på effektivisering og international handel betyder ikke, at møbelproduktionen har været på vej ud af Danmark, for det har aldrig været på tale i Carl Hansen & Søn, der altid har været i samme families hænder.

”Man kunne måske godt lave nogle af møblerne i andre lande, men ikke bedre. I Carl Hansen & Søn ønsker vi den ultimative kvalitet med det bedste af alting, og vi går hverken på kompromis med materialerne eller fagligheden,” fortæller Knud Erik Hansen, der fyldte 70 kort før jul:

”Så længe vi er velkomne i Danmark, bliver vi. Jeg prøver at lave en slagkraftig virksomhed for mine børn, og fjerde generation er på vej,” slutter direktøren.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.