Nyheder • 10/02/2012

BIOTRANS NORDIC – Fra madaffald til grøn energi

BioTrans Nordic har base i Odense og tilbyder en ny løsning til genbrug af madaffald, grøntsager og frugtskræller, der er både økonomisk og økologisk. Systemet anvendes i professionelle køkkener, kantiner, hoteller, restauranter, hospitaler, plejehjem og andre institutioner. Senest har Biotrans Nordic indgået aftaler med bl.a. DSV, Radisson Blu og Kontordomicilet i Englandsgade på Odense Havn.
Biotrans-systemet har en lang række gavnlige effekter:
–       Arbejdsmiljø – mindre tungt arbejde med bortskaffelse og ikke mindst tid.
–       Fjerner lugtgener, da det er et lukket system
–       Bekæmper skadedyr, da det er et lukket system
–       Mindsker CO2 udledningen (omkring faktor 10) ved transport, da der vil blive færre tømninger.
–       Fortrænger CO2 udledningen fra kulfyrede kraft/varmeværker, da biomassen udvindes til Bioforgasning, dermed mindskes miljøpåvirkningen med en faktor 8.
–       Fortrænger mere miljøbelastende gødning på danske marker, da restproduktet anvendes til gødning med lavere miljøpåvirkning en traditionel sprøjtegødning.
Biotrans Nordic registrerer og måler affaldets vægt fra kundernes unikke affald, og kan derved give dem en tilbagemelding til både internt og eksternt brug om, hvor meget energi og varme, der er skabt af deres madaffald – og derved hvor meget CO2 udledningen er mindsket.
– Det kan godt være, at Rom ikke blev bygget på én dag, men der var dog én, som satte den første sten. Og det kan godt være, at vores løsning ikke løser de samfundsmæssige problemer fra dag 1, men efterhånden, som løsningen og lignende løsninger måtte blive den nye fremtidige løsning for behandling af madaffald som en ressource, ja, så vil den samlede CO2 udledning være væsentlig mindsket via transport, og madaffaldet udnyttet som en ressource – og dermed omdannet til Grøn energi. Det betyder noget!, lyder det fra Søren Pihl, partner i Biotrans Nordic.
Besøg den grønne virksomhed på www.biotrans-nordic.com

 

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt