Nyheder • 17/09/2015

Få Danmarks største computer til at beregne de bedste løsninger for din virksomhed

Har jeres virksomhed et problem? Det problem, I altid ender med at lave en lappeløsning på, fordi det virker for stort og for uløseligt? SDU Supercomputer Challenge er en konkurrence, hvor studerende fra ungdomsuddannelserne dyster om at få lov til at køre deres løsninger af en række virksomheders problemer på SDU’s supercomputer; Abacus 2,0.

SDU og Matematikforeningen Logimondo samarbejder med A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond om SDU Supercomputer Challenge: en konkurrence, der bringer studerende ved de fynske ungdomsuddannelser og firmaer med svære problemer sammen om at finde intelligente løsninger – ved hjælp af SDU’s nye supercomputer, ABACUS 2.0. 

Hvis jeres virksomheds problem bliver kåret som et af de tre vinderprojekter, vil det betyde, at I får gratis køretid på Danmarks største supercomputer til en værdi af op imod 1. mio. kr. Efter projektet er afsluttet, vil I derfor stå med en klar viden om, hvordan problemet i jeres virksomhed løses og bearbejdes.

Selv hvis I ikke vinder, har I opnået en større indsigt i, hvordan jeres problem kan håndteres, og hvordan I kan arbejde videre med løsningen.

– Idéen udspringer af, at jeg gerne ville finde nogle rigtige og konkrete problemstillinger fra den virkelige verden at regne på fortæller Peter Bækgaard Madsen fra Institut for Matematik og Datalogi på SDU til Fynsk Erhverv og fortsætter:

– Svære ting er ofte ikke svære; de tager bare lang tid. ABACUS er 10.000 gange hurtigere end den computer, du har stående på dit bord, og det er det, der gør den interessant. Hvis du får den relevante information på meget kort tid, så kan du bruge den til noget. Hvis computeren skal stå og regne alle variable ud i tre år, hvilket jeg selv har prøvet i et projekt, jamen hvad skal man så lave i mellemtiden? Det er hastigheden, der er afgørende.

Peter Bækgaard Madsen forklarer, at det er meget svært på forhånd at afgøre, hvilke problemer supercomputeren kan hjælpe en virksomhed med, så det derfor er nødvendigt for interesserede at ringe til ham og få en snak om, hvad der er muligt, og hvad der ikke er.

– Men som eksempel hjælper computeren med at lave en præcis befolkningstælling af Danmark lige fra tiden, hvor vi begynder at have troværdigt data fra kirkebøger og indtil Danmarks Statistik begynder at føre tilsyn. Men man kunne også forestille sig grundige kundeanalyser, beregninger af byggeprojekter eller noget helt andet, hvor supercomputerens kapacitet kan bruges til at beregne et resultat, der kan anvendes, forklarer han.

Forløbet:

I samråd med projektleder, Peter Madsen, diskuterer I, om problemet har potentiale til at kunne løses ved hjælp af en
supercomputer og aftaler problemets omfang. Herefter bliver I inviteret til den første workshop i forløbet, der finder sted
torsdag 5. november 2015, hvor I præsenterer problemet for studerende fra ungdomsuddannelserne på en messe, hvor de efterfølgende kan byde ind med ønsker til, hvilke problemer de gerne vil være med til at løse.

Efter messen inddeles de studerende i mindre grupper, som i de efterfølgende måneder får tilbudt vejledning fra universitetet, ligesom jeres virksomhed forventes at investere tid og ressourcer i jeres studerende, så de bliver klædt på, til at arbejde med jeres problem. Projektet løber over et år, og ved den afsluttende del af konkurrencen vil et dommerpanel sidde klar til at vurdere og bedømme, hvilke tre projekter, der vinder SDU Super Computer Challenge og dermed får lov til at køre deres løsninger på Abacus 2,0.

Med prisen følger også 25.000 kr., til hver af grupperne til deling blandt de studerende.

Tilmeld din virksomhed

Alle løsninger i SDU Supercomputer Challenge er open source, og I har derfor fri mulighed for at benytte de beregninger, der kommer ud af konkurrencen. Men det betyder også, at I skal være forberedte på at dele al viden åbent.

Eksemplerne på, hvad supercomputeren kan bruges til, er mange. Det kan være analyse af menneskelig flokadfærd eller beregning af energieffektivitet i en kompliceret produktionskæde eller noget helt tredje, som netop er det jeres virksomhed har brug for at undersøge. Det er kun fantasien, der sætter grænser for problemets karakter.

Vil I tilmelde jer SDU Supercomputer Challenge, eller vil I høre mere, så kan i kontakte projektleder Peter Madsen på tlf. 28 83 62 95 eller skrive til ham på peter@logimondo.dk, og booke ham til at komme at fortælle mere om SDU Supercomputer Challenge.

Læs mere på: www.sdu.dk

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer