Nyheder • 29/12/2020

2020 bød på store udsving hos Milling Hotels

For hotelejerne Dorte og Jan Milling fra Milling Hotels A/S har 2020 erhvervsmæssigt været et år præget af ekstreme op- og nedture. På den ene side slutter året af med ni lukkede hoteller, og på den anden side kan ledelsen se tilbage på et år, der bød på den travleste juli måned nogensinde.

Og ligesom for at understrege udsvingene, blev hotelparret nomineret til EY Entrepreneur Of The Year og PwCs Årets Ejerleder-pris kort tid før coronaepidemien umuliggjorde alle tanker om alternative juleshows.

“Vi kom fra et fantastisk 2019, men 2020 har selvfølgelig været et meget svært år at drive hotel i, og vi tager priserne som et skulderklap for, at vi driver en god og stabil forretning, hvor vi længe har haft fokus på at levere en god service,” siger Jan Milling.

Hotelpar går forrest – side om side med ansatte

Ifølge Jan Milling tilfalder en stor del af æren for årets to priser de ansatte, som har været meget engagerede i virksomhedens udvikling, der handler om at flytte fokus fra prisen.

“Vi ville gerne være kendt for noget andet end prisen, for den kan alle sætte ned. Og så har vores medarbejdere har selv udviklet et koncept, som vi kalder POMES – ”Pludselig Opstået Mulighed for Exceptionel Service”. Her kan alle vores ansatte hver måned nominere hinanden for at have gjort noget særligt godt, som ligger ud over det, som man kunne forvente,” siger Jan Milling og kommer med et eksempel på en POMES-nominering.

“En af vores ansatte lånte sit eget, private barnesæde ud til en kunde, som havde lejet en bil, og det er jo ikke noget, man forventer. Det synes jeg er et godt eksempel på, at de ser det som mere end et arbejde, og den udvikling er vi glade for som ledere. Vi har også sagt til de ansatte, at de ikke skal lade sig begrænse. Hvis de får den idé at lave en lagkage, skal de bare gøre det. Vores filosofi er, at jo gladere kunderne er, jo gladere er medarbejderne,” konstaterer den 10-dobbelte hotelejer, der gerne selv smøger ærmerne op, når der er brug for det.

“Vi har en meget flad struktur, og Dorte og jeg sidder ikke bare på vores kontor. Hvis medarbejderne kommer med noget til os, så skal vi nok hjælpe med at løse det,” siger han videre.

Forventer langsom bedring i 2021

Jan Milling glæder sig i sagens natur til normale tilstande, og selvom udsigterne er noget lange, har han de positive briller på.

“Jeg ser mulighederne for en fantastisk fremtid. 1. kvartal bliver garanteret noget møg, men så tror jeg, at vi kommer på 50-60 procent i andet kvartal og derfra går det bare videre fremad,” siger hotelejeren, som gerne tager den største optur fra 2020 med videre:

“Der var dobbelt så mange danske turister, som der plejer at være, og juli er den største sommermåned nogensinde. Der var ikke en eneste seng tilbage. Det var vildt at prøve, at vi skulle omstille os fra 0 procent til 110 procent på kort tid. Jeg tror, at danskerne har fået øjnene op for, at der er dejligt i Danmark, og hvis vejret tillader det, holder de gerne ferie her,” fortæller Jan Milling.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.