Nye partnere i 2021

Nyheder • 08/11/2021

Vi skal bruge energien bedre – måske kan du hjælpe?

Af Pernille Weiss, K, medlem af Europa-Parlamentet.

Siden jeg skrev sidst, er jeg blevet udpeget som min partigruppes forhandler af revideringen af energieffektiviseringsdirektivet (EED). Det er en stor opgave. Dels fordi energieffektivisering er noget af det mest oplagte: Energi, der ikke bruges, skal der ikke betales for, og det belaster ikke klimaet. Dertil er det den mest omkostningseffektive måde at reducere CO2-udslippet på. Det er smart.

Men der er mere godt at sige om EED: Der skabes arbejdspladser hos dem, der producerer energieffektive løsninger (Danmark især) og dem, der renoverer boliger, bygninger, virksomheder, transportsektoren, landbruget og alle andre sektorer rundt omkring i EU. Med energieffektivisering skabes de grønne jobs, som erstatter dem, vi skal have lukket i de sorte og klimaskadelige produktionsmodeller.

Derudover skaber energieffektiviseringer en masse andre såkaldte ’eksternaliteter’: Sundere boliger, arbejdspladser (her har coronaen givet ventilation en renæssance, som vi ikke må lade være med at bruge i klimaets tjeneste), renere luft og mere støjsvage miljøer. De skaber også mere socialt bæredygtige byer og kvarterer. Og så kan energieffektiviseringsprojekter rundt om i EU blive et levende showroom for resten af verden, som kan se, hvordan man gør og hvilke mange værdier, der skabes. Der er bare lige det problem – eller der er faktisk to problemer, som jeg især gerne vil fremhæve her:

For det første har Kommissionen ikke regnet bredt og grundigt nok på de mange fordele, der er ved en stærkere anvendelse af et opdateret EED. De blafrer i luften uden objektive kalkuler, som vi i Europa-Parlamentet havde forventet det. Det har jeg nu påpeget over for energikommissæren, og selv er jeg i gang med at lede efter troværdige beregninger, der viser de åbenlyse ’businesscases’, så EED-projekter kan få endnu flere initiativtagere og så myterne om at den, der finansierer selve effektiviseringen, ikke også er med til at høste af alle frugterne.

For det andet skal vi have fundet balancen mellem højere målsætninger for EED uden at dette mål bremser de nødvendige investeringer i mere bæredygtige byer og transportformer. Det koster jo mere energi til at begynde med – men ikke så meget, som hvis vi ikke gør noget på lang sigt.

Indtil forhandlingerne starter vil jeg gerne høre fra dig, hvis du har en af de løsninger, vi alle får gavn af.

Det skal være lettere at tænke grønt

Når jeg siger hockeystav, tænker du måske mest på en gymnastiksal fyldt med børn, der i svedlugtende overtrækstrøjer render rundt og slår til en lille, hvid kugle.

EU går til kamp mod tech-giganterne med nyt digitalt udspil

Online platforme som Facebook, Google og Amazon er efterhånden blevet en integreret del af vores allesammens hverdag. Vi holder kontakt med venner og familie gennem sociale medier og vores brug af e-handel sætter nye rekorder hvert år.

Virksomheder søges til ph.d.-projekt i organisation og ledelse

Partnervirksomheder i Fynsk Erhverv får nu muligheden for at deltage i nyt ph.d.-projekt, som skal fokusere på at skabe en meningsfuld arbejdsplads og styrke såvel konkurrenceevnen som potentialet for vækst.

Formandens nytårshilsen

Godt nytår! Et nyt år ligger foran os, og med det nye år åbner der sig nye muligheder for de fynske virksomheder. Dansk økonomi er på rekordtid gået fra minusvækst og masser af tabte arbejdspladser til en absolut højkonjunktur. Aktuelt har vi kurs mod den måske højeste vækst i 15 år. Det gælder også på […]

Nye ansigter på eksportkontoret

På eksportkontoret ekspederer vi hver dag mange eksportkunder og dokumenter. Vi lægger stor vægt på at yde en høj service og gøre processen nem for vores kunder. Vi ser frem til at ekspedere dine dokumenter!

Fynsk infrastruktur – en del af noget større

Hvert år går virksomheder og samfundet glip af mia. af kroner som følge af trængsel i trafikken. Tal fra Aalborg Universitet viser, at forsinkelsestimerne i 2016 svarede til 77 mio. tabte køretøjstimer.

Tempur-direktør: Netværk giver inspiration og indsigt

Mark Reeh Pedersen er glad for den faglige og personlige sparring, som han får fra ligestillede i andre brancher i sit netværk ved Fynsk Erhverv

Ti markedstrends, som enhver virksomhed bør kigge ind i

Lars Tvede giver - som avatar - sit bud på ti markedstrends, der kommer til at præge den nære fremtid

Hans Christian Munck stolt over Tietgen-prisen

Da Munck-gruppens administrerende direktør Hans Christian Munck gik på scenen for at modtage årets Tietgen-pris, var han stolt på både egne og virksomhedens vegne

Gør som Base2Charge – find din næste medarbejder igennem NextTalent Programmet

I den nyetablerede Tommerup-virksomhed Base2Charge, der udvikler ladestandere til elbiler, var succes i overflod ved at tage pusten fra direktør John Nyhøj Kristensen. En del af den udfordring er nu blevet løst med NextTalent

Lav uddannelsesaftalerne i december, så I sikrer jer de dygtigste elever

Erhvervsskolerne er utroligt glade for samarbejdet med virksomhederne, og at der indgås flere og flere lærepladsaftaler med eleverne. Det er der to grunde til, nemlig at eleverne skal færdiggøre deres uddannelse i virksomhederne, og at vi som samfund dermed sikrer os en tilgang af dygtige faglærte i fremtiden.