Nye partnervirksomheder

Nyheder • 05/07/2021

Professionel bestyrelse vigtig for Odense Katedralskole 

Foto © André Dekker, Odense Katedralskole

Med en historie, der rækker 737 år tilbage i tiden, er Odense Katedralskole mildt sagt solidt forankret i det fynske uddannelsessystem, og listen over lokale notabiliteter, som er uddannet på skolen, begynder med Hans Tausen i 1505.

Med andre ord hviler et historisk ansvar på skuldrene af rektor Lone Bjørndal Thomsen, der mere end et halvt årtusinde efter Hans Tausen er den, der skal sikre, at eleverne bliver forberedt bedst muligt på, hvad fremtiden bringer – og på, hvad de skal bringe til fremtiden.

Ud over de opgaver der pålægges fra Børne- og Undervisningsministeriet, skal Lone Bjørndal Thomsen og skolens lærerkollegium tilpasse undervisningen til hverdagens udfordringer, og i den henseende spiller de faglige sparringspartnere en vigtig rolle.

“Vores bestyrelse har blandt andet repræsentanter fra grundskolen, fra SDU og fra Børne-Unge-afdelingen i Odense Kommune, og derfor er det vigtigt, at vi også har erhvervslivet repræsenteret gennem Fynsk Erhverv. Vi kommer let til at sidde i vores egen boble, når uddannelsesfolk taler med uddannelsesfolk, og det er utrolig vigtigt, at vi også får blikket udefra med,” siger Lone Bjørndal Thomsen.

Fokus rettes mod eleverne

Ifølge skolens rektor er det eksterne syn på uddannelsen særligt vigtigt, når politiske beslutninger skal føres ud i livet.

“Når der er nye skolereformer, går uddannelsesfolk straks i gang med praktikken: Hvad betyder det for skemaændringer, for time-fag-fordeling, for udbud af fag og så videre, for det er et stort arbejde at få organisationen ændret. Men det vigtigste er jo, hvad eleverne får ud af det hele, og her er det meget værdifuldt, at vores bestyrelsesmedlem fra Fynsk Erhverv altid – med blikket udefra – spørger ind til elevernes udbytte,” fortæller rektoren for Odense Katedralskole, som er glad for, at elevernes almene dannelse også sikres i forhold til deres senere færd:

Der er en grænse for, hvor meget vi kan differentiere os, men jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi altid sikrer os det positive blik på, hvad eleverne egentlig skal kunne, når de kommer videre. Det betyder måske ikke så meget, hvilke fag man har haft, hvis bare man har lært, at det hele livet er gavnligt at være vedholdende, når man skal tilegne sig ny viden, og det skal vi som skole være med til at påvirke, uanset hvilke KPI’er vi aktuelt bliver målt på.

“Det er relativt nyt, at man har bestyrelser i skolesystemet, men det er det jo ikke i erhvervslivet, og derfor er det klart, at der er en masse at hente, når vi har bestyrelsesmedlemmer, som har masser af erfaring på det område,” lyder det videre fra Lone Bjørndal Thomsen, som tilføjer, at bestyrelsens råderum er alt andet end statisk:

“Vores beslutningskompetencer pendulerer noget med politikken. På et tidspunkt besluttede amterne, at skolerne skulle være selvejende, og på det tidspunkt var der rige muligheder for at opdyrke egne studieretninger. Som det er nu, kan vi vælge mellem nogle faste studieretninger, som ministerierne har opstillet, men det er klart, at vi stadig har mulighed for at vægte vores prioriteter, og der er bestyrelsens arbejde vigtigt.”

Fynsk Erhvervs repræsentant i bestyrelsen ved Odense Katedralskole er Bo Damgård, Bo Damgaard Consulting.

Foto: Rektor Lone Thomsen taler til dimittenderne fra Odense Katedralskole. © André Dekker, Odense Katedralskole

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.