Nyheder • 05/07/2021

Professionel bestyrelse vigtig for Odense Katedralskole 

Foto © André Dekker, Odense Katedralskole

Med en historie, der rækker 737 år tilbage i tiden, er Odense Katedralskole mildt sagt solidt forankret i det fynske uddannelsessystem, og listen over lokale notabiliteter, som er uddannet på skolen, begynder med Hans Tausen i 1505.

Med andre ord hviler et historisk ansvar på skuldrene af rektor Lone Bjørndal Thomsen, der mere end et halvt årtusinde efter Hans Tausen er den, der skal sikre, at eleverne bliver forberedt bedst muligt på, hvad fremtiden bringer – og på, hvad de skal bringe til fremtiden.

Ud over de opgaver der pålægges fra Børne- og Undervisningsministeriet, skal Lone Bjørndal Thomsen og skolens lærerkollegium tilpasse undervisningen til hverdagens udfordringer, og i den henseende spiller de faglige sparringspartnere en vigtig rolle.

“Vores bestyrelse har blandt andet repræsentanter fra grundskolen, fra SDU og fra Børne-Unge-afdelingen i Odense Kommune, og derfor er det vigtigt, at vi også har erhvervslivet repræsenteret gennem Fynsk Erhverv. Vi kommer let til at sidde i vores egen boble, når uddannelsesfolk taler med uddannelsesfolk, og det er utrolig vigtigt, at vi også får blikket udefra med,” siger Lone Bjørndal Thomsen.

Fokus rettes mod eleverne

Ifølge skolens rektor er det eksterne syn på uddannelsen særligt vigtigt, når politiske beslutninger skal føres ud i livet.

“Når der er nye skolereformer, går uddannelsesfolk straks i gang med praktikken: Hvad betyder det for skemaændringer, for time-fag-fordeling, for udbud af fag og så videre, for det er et stort arbejde at få organisationen ændret. Men det vigtigste er jo, hvad eleverne får ud af det hele, og her er det meget værdifuldt, at vores bestyrelsesmedlem fra Fynsk Erhverv altid – med blikket udefra – spørger ind til elevernes udbytte,” fortæller rektoren for Odense Katedralskole, som er glad for, at elevernes almene dannelse også sikres i forhold til deres senere færd:

Der er en grænse for, hvor meget vi kan differentiere os, men jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi altid sikrer os det positive blik på, hvad eleverne egentlig skal kunne, når de kommer videre. Det betyder måske ikke så meget, hvilke fag man har haft, hvis bare man har lært, at det hele livet er gavnligt at være vedholdende, når man skal tilegne sig ny viden, og det skal vi som skole være med til at påvirke, uanset hvilke KPI’er vi aktuelt bliver målt på.

“Det er relativt nyt, at man har bestyrelser i skolesystemet, men det er det jo ikke i erhvervslivet, og derfor er det klart, at der er en masse at hente, når vi har bestyrelsesmedlemmer, som har masser af erfaring på det område,” lyder det videre fra Lone Bjørndal Thomsen, som tilføjer, at bestyrelsens råderum er alt andet end statisk:

“Vores beslutningskompetencer pendulerer noget med politikken. På et tidspunkt besluttede amterne, at skolerne skulle være selvejende, og på det tidspunkt var der rige muligheder for at opdyrke egne studieretninger. Som det er nu, kan vi vælge mellem nogle faste studieretninger, som ministerierne har opstillet, men det er klart, at vi stadig har mulighed for at vægte vores prioriteter, og der er bestyrelsens arbejde vigtigt.”

Fynsk Erhvervs repræsentant i bestyrelsen ved Odense Katedralskole er Bo Damgård, Bo Damgaard Consulting.

Foto: Rektor Lone Thomsen taler til dimittenderne fra Odense Katedralskole. © André Dekker, Odense Katedralskole

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.