Nyheder • 12/06/2023

Grøn mobilitetsplan bygger på sund fornuft

Tak til et enigt Byråd for at stå sammen og ikke mindst for at have lyttet til det lokale erhvervslivs bekymringer i forbindelse med det nyligt indgåede forlig om den grønne mobilitetsplan i Odense.

Og tak til de lokale virksomheder, som har deltaget i mødet i Fynsk Erhverv med klimarådmand Tim Vermund og dem, der har deltaget i vores stikprøveundersøgelse og så klart har taget afstand fra de mest vidtrækkende restriktioner i planforslagene. Restriktioner, der ville have været fatale for især midtbyen og som for en dels vedkommende næppe ville have en positiv effekt på CO2-udledningen. Også de restriktioner, der hvilede på et udokumenteret grundlag, er udeladt.

Det gav os muligheden for at adressere erhvervslivets klare budskaber til politikerne, inden forhandlingerne gik i gang.

Resultatet er en grøn mobilitetsplan, der bygger på sund fornuft og sikrer, at Odense bliver “smukkere, grønnere, sundere og en mere spændende og levende by, hvor bylivet, det lokale erhvervsliv og detailhandlen blomstrer.”  En by for alle, og en by, der er klimaneutral i 2030.

Se de tre planforslag med de vidtrækkende restriktioner fra ekspertgrupperne, resultatet af høringsforløbet samt den endelige forligstekst her: Grøn mobilitetsplan 2023 (odense.dk)

Se resultatet af Fynsk Erhvervs stikprøveundersøgelse her

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

Grøn Mobilitetsplan: Det skal fortsat blive skidt, før det bliver godt

Debatindlæg af Henrik Neelmeyer, formand for Fynsk Erhverv, bragt i Fyens Stiftstidende den 24. november 2023 Odense Kommune har vedtaget en ny grøn mobilitetsplan, der skal gøre Odense til en klimaneutral by senest i 2030. Planen erstatter den grønne mobilitetsplan, som alle byrådets partier stod bag fra juni 2023. Ambitionen er fortsat at nå dette […]

Storebæltsforbindelsen fejrer 25 år – forgældet og forgyldt

(Kilde: Sund&Bælt) Det lå i forliget bag Storebæltsforbindelsen, at når investeringen i det store broprojekt var betalt tilbage, så skulle det blive gratis at passere Storebælt. Men i dag kan vi konstatere, at sådan blev det ikke. Den 14. juni 2023 var det præcis 25 år siden, at ‘Krone 1’ kørte over Storebæltsforbindelsen og markerede […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.