Nyheder • 12/05/2023

GK Danmark: Uden bæredygtighed ingen fremtid

I den nordiske entreprenørvirksomhed GK, som er specialiseret inden for blandt andet ventilation, VVS, sprinkling, køling og bygningsautomatik, har der siden 2019 været særligt fokus på at gøre forretningen klimaneutral.

Målsætningen inden 2035 er at nå en kundeportefølje, hvor mindst 50 procent er klimaneutrale, og derfor har 35 mand fra alle led i virksomheden fået til opgave at ideudvikle og afprøve alle tænkelige initiativer, der kan hjælpe GK på ret kurs.

Uden bæredygtighed er der ingen fremtid.

“Derfor er det besluttet fra toppen, at GK skal være et klimaforbillede. Vi stiller krav til både vores leverandører og kunder for at sikre, at vi alle sammen arbejder mod en bæredygtig fremtid. Vores mål er at opnå en central rolle i opbygningen af bæredygtige samfund og gå forrest for at skabe en bæredygtig fremtid for kommende generationer,” siger Allan Frank Løvgreen, der er regionsdirektør.

Det bæredygtige fokus i GK fylder ikke mindre end to tredjedele af årsrapporten for 2022. Ifølge den danske regionsdirektør afspejler det meget godt hverdagen i GK, hvor forretningen har fået et blivende grønt twist de senere år.

”Vi har gjort store fremskridt siden starten af vores bæredygtighedssprint i 2019. Hurtige gevinster er blevet implementeret øjeblikkeligt, og vores medarbejdere har vist et fænomenalt engagement i processen. Der er en følelse af, at ‘Ja, GK gør virkelig noget’, og dette har smittet af på vores daglige arbejde. Vi har også mærket en stigning i fokus på bæredygtighed hos vores samarbejdspartnere og leverandører, og de er også mere opmærksomme på at tilføje en bæredygtig tilgang til deres produkter. Mens det er en lang rejse for branchen,  så går vi helt sikkert i den rigtige retning,” siger Allan Frank Løvgreen.

131 gode idéer sat på skinner

Som et led i rejsen er der afholdt fem heldagsseminarer, hvor 35 klimaambassadører sammen med inviterede eksperter har arbejdet målrettet med at gøre idéerne og initiativerne håndgribelige og brugbare for resten af koncernen.

Det har resultereret i 131 særlige tiltag. De er samlet i en arbejdsbog for at sikre, at de kommer til at leve i hverdagen. Blandt idéerne er et såkaldt “GK Lab”, hvor de ansatte har mulighed for at afprøve gode idéer til løsninger og tjenester, men også et løfte om at hjælpe kunderne til at træffe de rigtige valg, er kommet med i bogen:

Når vi sender tilbud ud i dag, er der altid tilføjet et grønt alternativ, så vores samarbejdspartnere bliver opdateret på om de muligheder, der er i markedet.

“Vi gør også en stor indsats ud af at fremhæve alle vores grønne initiativer i vores tilbud, så vores kunder ikke er i tvivl om vores engagement i bæredygtighed” fortæller Allan Frank Løvgreen, der også understreger, at ledelsen i GK også er økonomisk forpligtet på bæredygtigheden.

”Der er afsat midler til projektet, og hvis det kræver en nedskalering undervejs, så vil vi tage de nødvendige skridt. Vi er ikke nervøse i forhold til konkurrenterne, hverken i forhold til opgaver eller i forhold til at sprede vores gode idéer. Vi er fast besluttet på at realisere vores mål. Hvis vi kan bidrage til at skabe nye trends og standarder i vores branche, vil det være positivt, og vi er overbeviste om, at det giver en konkurrencefordel at være firstmover på markedet.”

Danske ildsjæle i fuldt firspring

Ifølge Allan Frank Løvgreen står GK Danmark for 10 pct. af koncernens samlede forretning. Det betyder, at de 450 ansatte i Danmark kan være førende på visse områder og løbe foran deres nordiske kollegaer.

”Selvom den grønne dagsorden er grundigt forankret i hele koncernen, har vi i Danmark en mere agil tilgang, fordi vi har færre medarbejdere end i Norge og Sverige. Det betyder, at vi kan handle hurtigere på visse initiativer. Hvis vores tiltag viser sig at være succesfulde her, vil de naturligvis blive implementeret i alle lande”, siger Allan Frank Løvgreen.

GK Danmark A/S er en del af norske GK Gruppen AS – en af Nordens førende teknikentreprenører. I Danmark har de hovedkontor i Odense, nærmere bestemt på Ørbækvej 268 c, Odense SØ.

 

 

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Aabo-Ideal satser benhårdt på service og support som en del af international konsolidering

Aabo-Ideal er en international topspiller inden for fremstilling af industrielle lak- og overfladebehandlingsanlæg. Men den position er ikke kommet af sig selv, og fremtidens succes kræver, at ærmerne forbliver opsmøgede.

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.