Nyheder • 12/05/2023

GK Danmark: Uden bæredygtighed ingen fremtid

I den nordiske entreprenørvirksomhed GK, som er specialiseret inden for blandt andet ventilation, VVS, sprinkling, køling og bygningsautomatik, har der siden 2019 været særligt fokus på at gøre forretningen klimaneutral.

Målsætningen inden 2035 er at nå en kundeportefølje, hvor mindst 50 procent er klimaneutrale, og derfor har 35 mand fra alle led i virksomheden fået til opgave at ideudvikle og afprøve alle tænkelige initiativer, der kan hjælpe GK på ret kurs.

Uden bæredygtighed er der ingen fremtid.

“Derfor er det besluttet fra toppen, at GK skal være et klimaforbillede. Vi stiller krav til både vores leverandører og kunder for at sikre, at vi alle sammen arbejder mod en bæredygtig fremtid. Vores mål er at opnå en central rolle i opbygningen af bæredygtige samfund og gå forrest for at skabe en bæredygtig fremtid for kommende generationer,” siger Allan Frank Løvgreen, der er regionsdirektør.

Det bæredygtige fokus i GK fylder ikke mindre end to tredjedele af årsrapporten for 2022. Ifølge den danske regionsdirektør afspejler det meget godt hverdagen i GK, hvor forretningen har fået et blivende grønt twist de senere år.

”Vi har gjort store fremskridt siden starten af vores bæredygtighedssprint i 2019. Hurtige gevinster er blevet implementeret øjeblikkeligt, og vores medarbejdere har vist et fænomenalt engagement i processen. Der er en følelse af, at ‘Ja, GK gør virkelig noget’, og dette har smittet af på vores daglige arbejde. Vi har også mærket en stigning i fokus på bæredygtighed hos vores samarbejdspartnere og leverandører, og de er også mere opmærksomme på at tilføje en bæredygtig tilgang til deres produkter. Mens det er en lang rejse for branchen,  så går vi helt sikkert i den rigtige retning,” siger Allan Frank Løvgreen.

131 gode idéer sat på skinner

Som et led i rejsen er der afholdt fem heldagsseminarer, hvor 35 klimaambassadører sammen med inviterede eksperter har arbejdet målrettet med at gøre idéerne og initiativerne håndgribelige og brugbare for resten af koncernen.

Det har resultereret i 131 særlige tiltag. De er samlet i en arbejdsbog for at sikre, at de kommer til at leve i hverdagen. Blandt idéerne er et såkaldt “GK Lab”, hvor de ansatte har mulighed for at afprøve gode idéer til løsninger og tjenester, men også et løfte om at hjælpe kunderne til at træffe de rigtige valg, er kommet med i bogen:

Når vi sender tilbud ud i dag, er der altid tilføjet et grønt alternativ, så vores samarbejdspartnere bliver opdateret på om de muligheder, der er i markedet.

“Vi gør også en stor indsats ud af at fremhæve alle vores grønne initiativer i vores tilbud, så vores kunder ikke er i tvivl om vores engagement i bæredygtighed” fortæller Allan Frank Løvgreen, der også understreger, at ledelsen i GK også er økonomisk forpligtet på bæredygtigheden.

”Der er afsat midler til projektet, og hvis det kræver en nedskalering undervejs, så vil vi tage de nødvendige skridt. Vi er ikke nervøse i forhold til konkurrenterne, hverken i forhold til opgaver eller i forhold til at sprede vores gode idéer. Vi er fast besluttet på at realisere vores mål. Hvis vi kan bidrage til at skabe nye trends og standarder i vores branche, vil det være positivt, og vi er overbeviste om, at det giver en konkurrencefordel at være firstmover på markedet.”

Danske ildsjæle i fuldt firspring

Ifølge Allan Frank Løvgreen står GK Danmark for 10 pct. af koncernens samlede forretning. Det betyder, at de 450 ansatte i Danmark kan være førende på visse områder og løbe foran deres nordiske kollegaer.

”Selvom den grønne dagsorden er grundigt forankret i hele koncernen, har vi i Danmark en mere agil tilgang, fordi vi har færre medarbejdere end i Norge og Sverige. Det betyder, at vi kan handle hurtigere på visse initiativer. Hvis vores tiltag viser sig at være succesfulde her, vil de naturligvis blive implementeret i alle lande”, siger Allan Frank Løvgreen.

GK Danmark A/S er en del af norske GK Gruppen AS – en af Nordens førende teknikentreprenører. I Danmark har de hovedkontor i Odense, nærmere bestemt på Ørbækvej 268 c, Odense SØ.

 

 

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Aabo-Ideal satser benhårdt på service og support som en del af international konsolidering

Aabo-Ideal er en international topspiller inden for fremstilling af industrielle lak- og overfladebehandlingsanlæg. Men den position er ikke kommet af sig selv, og fremtidens succes kræver, at ærmerne forbliver opsmøgede.

Micro Matic ruller globale kundeoplevelser ud fra Odense

Udgangspunktet er en niche. Fadøl, kobling og haner. Men ambitionerne er globale, og de digitale redskaber er blevet afgørende, når Micro Matic skal skabe stærke kundeoplevelser i mere end 120 lande.

Dialog om udfordret varedistribution i Odense City

Varedistribution i Odense City har altid været et problem, og kombinationen af stigende godsmængder og byfortætning gør ikke udfordringerne mindre. Distributørerne oplever bl.a. dagligt trængsel og forsinkelser og P-bøder som følge af manglende parkeringsbåse til de store biler.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.