Nye partnervirksomheder

Nyheder • 04/02/2022

FYNSK ERHVERV 1862 – 2022

I dag for 160 år siden, nærmere bestemt den 4. februar 1862, stiftedes Odense Handelsforening af en række fremtrædende erhvervsfolk i Odense.  Årsagen var den voksende industrialisering og en ny næringslov, der betød øget konkurrence.  Formålet var at skabe et stærkt fællesskab og afsæt for at kunne klare sig godt i konkurrencen og ikke mindst at få indflydelse på byens udvikling.  

Medlemmerne repræsenterede et bredt udsnit af det odenseanske erhvervsliv, herunder grosserere, købmænd, fabrikanter, manufakturhandlere, mæglere, skibsredere og apotekere.  

Siden 1927 har foreningen ejet huset på Albani Torv 4, og her hænger i Biblioteket portrætterne af de mange formænd i foreningen, som igennem tiden har brugt betydelige kræfter på at skabe en stærk kultur i foreningen og betydelige resultater.   

Den klassiske kommentar i huset er: ”Tænkt, hvis væggene kunne tale”.  For her er der gennem tiden indgået mange handler og aftaler – og måske bagt en enkelt rævekage.   

Fynsk Erhverv er stadig samlingspunkt og talerør for de lokale virksomheder på tværs af brancher og i dag for alle fynske virksomheder.  Domicilet på Albani Torv er solgt og til november starter en ny epoke i foreningens historie, når vi flytter ind i det nye kontorfællesskab i Cortex Business Park Vest.  

I dag er Fynsk Erhverv fortsat katalysator for, at virksomheder og ledelser indgår i et stærkt fællesskab med det formål at realisere potentialet og styrke udvikling og vækst – personligt og forretningsmæssigt. Og som erhvervspolitisk talerør sikrer vi fortsat de fynske virksomheder indflydelse lokalt og nationalt. 

Til lykke til foreningen med den stolte fortid og spændende fremtid – og tak til alle medlemsvirksomheder igennem de 160 år for den store opbakning og engagementet.    

Fynsk Erhverv – med fortiden i ryggen og front mod fremtiden. 

Steen Ernland: Tre gode råd til værdiskabelse i ledelser og bestyrelser

Steen Ernland, der blandt meget andet er medforfatter til bogen “Den Aktive Bestyrelse", giver her sit bud på, hvordan den moderne virksomhed skal tænke ledelse og bestyrelse i fremtiden for at tiltrække kapital fra investorer og opnå stærkere finansielle resultater.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

De tre største udfordringer i 2022/23

Er du interesseret i at vide, hvordan en række fynske erhvervsledere har knækket koden til succes i forhold til tre af de største udfordringer i 2022/2023?

Energipriser ændrer forbrugsmønstre – få gode råd

Siden Ruslands invasion af Ukraine er energipriserne steget enormt, og både virksomheder og private forbrugere har fået rekordhøje udgifter til blandt andet gas, el, benzin og diesel. Samtidig har Ruslands invasion understreget, at klimapolitik og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen, og at den grønne omstilling er afgørende for klimaet og uafhængigheden af russisk energi. Hos Energi […]

Kriser er gode for kreativiteten

Selvom de forgangne år har budt på en række udfordringer på verdensplan, så er INGENIØR'NE optimistiske for fremtiden, der står på nye løsninger på nuværende projekter og fyldte ordrebøger. I artiklen giver afdelingschef, Bjarne Linde Jensen, og markedschef, Anders Friis-Wandall Nielsen, gode råd til virksomheder, der går med byggeri i tankerne.

Sommerhilsen fra formanden

Kære fynske erhvervsliv Velkommen tilbage fra sommerferie. Tilbage på jobbet kan vi spørge os selv: Skal vi nu se på skyfri himmel og sol eller mørke skyer i horisonten? Det kan anskues på flere måder. Jeg vælger den positive anskuelse trods en omverden af bekymringer, ikke mindst i medierne. Der forventes trods alt vækst i […]

Styrk din virksomhed med Fynsk Erhvervs arrangementer

Fynsk Erhverv byder det fynske erhvervsliv velkommen tilbage fra ferie. Er du i gang med at planlægge 2. halvår, kan du roligt sætte kryds i kalenderen og komme til spændende arrangementer i løbet af året. Vi har en masse på programmet, som giver dig ny viden, værktøjer og inspiration til at styrke din virksomhed. I […]

Erhvervsnetværk giver værdifuld sparring i hverdagen

Fynske erhvervsledere sparrer og debatterer i fortrolige fora i Fynsk Erhvervs netværksgrupper. Bloomits Claus Lethenborg er ikke i tvivl om, at han er blevet klædt på til at træffe bedre beslutninger for sin virksomhed. Du har netop nu mulighed for at byde ind på en af de ledige pladser i netværksgrupperne pr. 1. august. Vi matcher dig med den gruppe, der vil give dig størst værdi

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.