Nyheder • 06/02/2023

FormueFyn satser på smarte IT-løsninger og godt netværk

Claus N. Sørensen

Gennem mere end 30 år har ejer og direktør Claus N. Sørensen fra FormueFyn Fondsmæglerselskab A/S sørget for at passe godt på kundernes penge. Helt fra virksomhedens begyndelse har nytænkning været en del af forretningen. Det illustreres blandt andet af det faktum, at FormueFyn i 1997 blev registreret som Danmarks første fondsmæglerselskab.

”Vores kunder er i høj grad fynske virksomheder, der har arbejdet hårdt for at få skrabet mange penge sammen, og vores formål er at sikre, at kundernes penge forvaltes bedst muligt. Mange af vores kunder er familier, hvor vi har to eller tre generationer med, og mange har været kunder hos os i 10-20 år. Vores vare er tillid og resultater, og der har vi været gode til at levere,” fortæller Claus N. Sørensen.

Mens formålet i forretningen overordnet er uændret med årene, så har hverdagen ændret sig betydeligt. Ifølge Claus N. Sørensen skyldes det ikke mindst adgangen til ny teknologi og gode netværk at sparre med.

”Vi er 4-5 fuldtidsansatte, og det vil der ikke blive ændret ret meget på. Vi har tidligt truffet en beslutning om altid at fokusere på at gøre tingene rationelt og smart, og det betyder blandt andet, at vi har investeret i kontorrobotter og andre IT-løsninger, der har hjulpet os med at øge omsætningen,” siger Claus N. Sørensen, der indtil videre har haft stor succes med blandingen af varme hænder og højteknologiske løsninger.

”Når man arbejder med investeringer, er det vigtigste på den lange bane, at de dårlige år ikke overskygger for mange af de gode. Finanskrisen tog 5-10 år at komme over for mange af investeringsrådgiverne, men vi var i plus efter to år. Det minus vi ramte sidste år, forventer vi at indhente igen i år,” konstaterer FormueFyns direktør, der kombinerer moderne teknologi med masser af personlige virksomhedsbesøg og aktiv deltagelse i netværk:

Jeg har været med i Fynsk Erhvervs vækstejerledernetværk i 10 år eller mere, og det gør jeg for at blive klogere på konkrete udfordringer og for at få sparring.

“På den måde kan jeg både møde nogen, der nok er fra andre brancher, men som ikke desto mindre har de samme udfordringer, som jeg selv har, og samtidig kan vi i et fortroligt forum diskutere vores respektive tanker om udvikling og forretningsstrategi.”

Ifølge FormueFyn-direktøren er netværkets styrke foruden fortroligheden især, at de fremmødte hver især skyder hjerteblod i puljen, hver gang netværksdeltagerne er forsamlet.

”Jeg prøver at komme til alle møderne, for hvis man er med i netværket, så skal man komme så meget som muligt. Man skal møde hinanden nogle gange, før man for alvor føler sig klædt på til at komme med input, og før man har den fortrolighed, der skal til for at vende de vigtige aspekter fra virksomheden med andre.”

Annabeth Aagaard: Bæredygtig business – her er så mange gode forretningsmuligheder

Aarhus-professor med speciale i digital og bæredygtig forretningsudvikling tager et kig i krystalkuglen til Fynsk ErhvervsTopmøde

Bæredygtig omstilling kalder på handlekraft

De danske klimamål er ambitiøse og kræver endnu mere handling, end hvad vi har set til dato, for at vi kan nå at opfylde dem. Det slår Klimarådet fast i den årlige statusrapport, der netop er udkommet. Danmarks klimamål skal sikre, at udledningen af drivhusgasser reduceres med 50 % frem til 2025, 70 % frem […]

Rutineret netværker beriges af forskelligheden i sin netværksgruppe i Fynsk Erhverv

I mere end 15 år har Dennis Larsen været fast netværksmedlem Fynsk Erhverv, men han er langt fra færdig med at udvikle sig i fællesskab med ligesindede.

Rutineret netværker beriges af forskelligheden i sin netværksgruppe i Fynsk Erhverv

I mere end 15 år har Dennis Larsen været fast netværksmedlem Fynsk Erhverv, men han er langt fra færdig med at udvikle sig i fællesskab med ligesindede.

Bæredygtighed er en hjørnesten i Damixa

Fynskfødte Damixa nærmer sig hundrede år, men er en topmoderne virksomhed. Og at være topmoderne i 2023 handler i høj grad om fokus på bæredygtighed

Tue Mantoni: Virksomhedens rolle i samfundet er vigtig

Ifølge Tue Mantoni, der er tidligere CEO i Bang & Olufsen og motorcykelgiganten Triumph samt tidligere bestyrelsesformand i Vækstfonden, bør alle erhvervsledere have fokus på, hvilken rolle deres virksomhed kan spille i samfundet i 2023. “Man skal selvfølgelig levere værdi til sine aktionærer, men man skal også tænke på, hvordan man kan appellere og kommunikere […]

Tag en bestyrelsesuddannelse og skab større værdi

Som partnervirksomhed i Fynsk Erhverv har du mulighed for at deltage i Bestyrelsesuddannelsen for SMV-virksomheder ved Aarhus Universitet, endda på favorable vilkår. Igennem de senere år har tæt på 40 fynske erhvervsledere gjort brug af denne partnerfordel, og alle uden undtagelse har gennemført uddannelsen med stor begejstring for både form, indhold og netværket.

Nordeas frivillige arbejde er et “win-win”

I de seneste har tre har de ansatte i banken Nordea haft mulighed for at bruge to arbejdsdage hvert år på at arbejde frivilligt i en god sags tjeneste. En del ansatte i Odense-afdelingen er tilknyttet frivilligcenter Odense - et samarbejde alle parter er godt tilfreds med.

Software-eksperter får sparring til nyansættelser

Da Viking Software havde brug for nye kompetencer til deres marketingafdeling, så skete matchet gennem Fynsk Erhvervs Next Talent forløb - to gange.

Nyt, grønt projekt gør bæredygtighed mere målbar for Automation Lab i Svendborg

I Svendborg-virksomheden Automation Lab har der i de senere år været skarpt fokus på at skrue op for bæredygtigheden og ned for klimaaftrykket. I den forbindelse har virksomheden været testkanin på et nyt tiltag, der nu skal gøre det lettere for alle virksomheder at måle udviklingen på de bæredygtige tiltag. Værktøjet bliver nu rullet ud […]

Focus Advokater: Gode HR-værktøjer understøtter forretningen

Digitalisering af HR-processen hjælper Focus Advokater til at bruge ressourcerne mere fordelagtigt med HR-ONs systemer.

Netværk blæste Gitte over fra første møde

Gitte Zimmermann er glad for den fortrolige sparring, hun får sammen med andre ejerledere i Fynsk Erhvervs netværk. Og anbefaler andre at kigge nærmere på tilbuddet.