Nyheder • 01/10/2014

Fem skarpe til Jens Hempel-Hansen

Jens-Hempel-Hansen

Direktør i H. J. Hansen Holding, Jens Hempel-Hansen, repræsenterer handels- og industrivirksomhederne i Fynsk Erhverv. Vi har stillet ham fem skarpe spørgsmål om erhvervslivet på Fyn og om hans engagement i vores organisation.

Hvem: Jens Hempel-Hansen

Stilling: Adm. direktør H. J. Hansen Holding – www.hjhansen.com

Branche: Handel/Industri

Hvorfor er det vigtigt at være repræsenteret i Fynsk Erhverv?

– Det er vigtigt, fordi Fynsk Erhverv fungerer som det fynske erhvervslivs talerør – både overfor lokalpolitikere og overfor landspolitikerne på Christiansborg. Jo flere, der taler sammen i en samlet organisation, desto større gennemslagskraft har man.

– Fynsk Erhverv er en organisation, som både reagerer, når der er aktuelle sager at reagere på, men også en organisation, som proaktivt rejser dagsordener, der er væsentlige for Fyn.

– Og det er som sådan ikke kun det fynske erhvervslivs interesser, Fynsk Erhverv taler for, men det fynske civilsamfunds interesser og øens interesser i det hele taget, som ikke kan adskilles fra erhvervslivets vilkår. For lokalsamfundene som helhed hjælper det, at man har en fynsk stemme til at tale til politikerne.

Hvad er de største forcer/potentialer i det fynske erhvervsliv, og hvordan skaber vi vækst?

– Fyn ligger geografisk rigtig godt. Vi er kun tre timer væk fra stort set alle andre steder i landet, og det er unikt i Danmark, og vi har god infrastruktur. Både til lands og til vands – og delvist også i luften. Vi har en god togforbindelse og en god motorvej, der går tværs over øen, og så har vi flere gode havne, bl. a. en dyb havn ude ved Lindø Industripark.  Samtidig har vi en lang række gode uddannelsesinstitutioner, som gør det muligt for virksomhederne at rekruttere lokalt.

 “Det er essentielt, at der findes organisationer som Fynsk Erhverv til at holde politikerne på spidserne på både erhvervsspørgsmål og fynske  spørgsmål, så de ikke glemmer dem.”

– Og så er vi en smuk ø, hvor det er rart at leve. Det er en fordel, når man skal have folk til at bosætte sig her og til at blive boende.

Hvad er de største udfordringer for det fynske erhvervsliv?

– Det er måske, at vi ikke er sultne nok. Vi er rundet af den gode fynske muld. Andre steder i landet, f.eks. oppe i Midtjylland, hvor de har en anden tradition, der virker det som om, de har et andet gåpåmod. Det kunne vi nok godt lære noget af.

– Vi har også en udfordring i at stå sammen på Fyn, for vi er i konkurrence med resten af landet, og så stor en landsdel er vi jo ikke. Samarbejdet mellem de fynske uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet skal også blive endnu bedre i fremtiden.

Kan Fynsk Erhverv som det fynske erhvervslivs egen interesseorganisation gøre en forskel for erhvervsklimaet og for de fynske virksomheder?

– Selvfølgelig kan vi det. Fynsk Erhverv hjælper til med at optimere de lokale rammevilkår – til at rydde sten af vejen, men også til at foreslå positive nye tiltag.

– Det er essentielt, at der findes organisationer som Fynsk Erhverv til at holde politikerne på spidserne på både erhvervsspørgsmål og fynske spørgsmål, så de ikke glemmer dem. Fynsk Erhverv har bl.a. en rigtig god dialog med de fynskvalgte folketingspolitikere, og det betyder altså noget.

– Derudover er det helt sikkert, at de mange gode oplæg, som Fynsk Erhverv holder, er en inspiration for det fynske erhvervsliv, og at Fynsk Erhvervs forskellige netværk er en stor hjælp for de virksomheder, som deltager.

Hvad er dit bedste råd til de fynske virksomhedsledere?

– Hvis de kan, så skal de turde at satse på nye markeder – også udenfor landets grænser. Der er meget at hente i eksport til udlandet og i udenlandske investeringer. Her kan de bl.a. få hjælp, netværk og rådgivning i Fynsk Erhverv.

– De skal også blive bedre til at trække på de fynske uddannelsesinstitutioners kompetencer – herunder især SDU. Man skal ikke være bange for at ansætte akademikere.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]