Nyheder • 29/11/2024

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

Foto: © BG Burcharth. Lone Kiilstofte Hansen og Marie Bredning

Når man træder ind på BG Burcharths hovedkontor i det nordlige Odense, møder man en moderne virksomhed med et klart grønt fokus og højteknologiske løsninger. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

I dag er virksomheden en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og BG Burcharth arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked.

”Vi er bestemt en rådgivningsvirksomhed. Selvfølgelig handler vi med produkter, men vi rådgiver i høj grad om, hvad der er det rigtige valg, især når kunderne har brug for teknisk specialudstyr. Det er for dyrt at vælge forkert, og det går vi i dybden med sammen med dem,” udtaler marketingchef Lone Kiilstofte Hansen og understreger, at denne tilgang har været en vigtig del af virksomhedens succes i en stadig større global konkurrence.

Vores kunder kræver løsninger, der fungerer i praksis og passer til deres specifikke behov.

“Vores store ekspertise og lange historik gør os i stand til hurtigt at tilpasse vores produkter og ydelser, så vi kan levere præcis det, der skaber værdi for dem. Vi er ISO 14001:2015 miljøcertificeret og 9001:2015 certificeret, hvilket betyder at vi arbejder målrettet med at mindske vores aftryk på miljøet både intern i virksomheden og i vores produktløsninger. Samtidig arbejder vi effektiv for at bevare en høj standard både produkter og service,”forklarer Lone Kiilstofte Hansen videre.

Langsigtede mål er nøglen til succes

”I 2024 fejrer vi, at vi har været i stand til at navigere i den udvikling Danmark har været igennem de seneste 100 år – fra et landbrugssamfund over til et industrisamfund – og siden den globale udvikling. Vores sortiment har konstant forandret sig, og vi har efterhånden bevist, at der er brug for Burcharths specialprodukter,” fortæller salgschef Marie Bredning.

Den helt store forskel er, at BG Burcharth i 1924 handlede lokalt. I dag er de en del af BG Group, hvor der handles globalt med Odense som katalysator. Men det stopper ikke her.

Vi er stadig en ung virksomhed med store ambitioner.

“Vi har et ønske om at blive ved med at være lige så aktuelle de næste 100 år, som vi har været i løbet af de første 100 år. Vi arbejder målrettet på at blive ved med at være den rådgivende samarbejdspartner, som formår at tilpasse sig nye behov,” fortæller salgschef Marie Bredning.

BG Burcharths fokus på rådgivning og grøn omstilling har samtidig åbnet nye markeder, hvilket blandt andet kom til udtryk i leveringen af 600 meter slanger til et CO₂-fangstprojekt for energiselskabet Ørsted – et projekt, der netop blev muligt takket være virksomhedens mangeårige erfaring og rådgivende tilgang.

”Pilotprojektet med Ørsted understreger BG Burcharths ønske om at levere kompetent og brugbar rådgivning. Vi er stolte af projektet, og vi vil hellere end gerne bidrage til at løse samfundsrelevante problemstillinger sammen med andre sværvægtere i dansk industri,” siger Marie Bredning

BG Group og fremtiden for grønne løsninger

Siden fusionen med BG Byggros i 2008 har BG Burcharth fået stærkt rygstød til at udvide sit fokus mod grønne løsninger og fremtidens bymiljø. Fusionen gav virksomheden et solidt bagland og en fælles kultur, der handler om at levere værdifulde løsninger fremfor blot produkter. I dag omfatter BG Group fem specialiserede enheder, der arbejder med alt fra grønne tage og vægge til regnvandshåndtering og ventilation til både boligbyggeri og industribrug.

Det grønne har altid været en del af vores DNA,

“men vi mærker klart, at det i stigende grad tiltaler både vores kunder og kommende medarbejdere,” fortæller Lone Kiilstofte Hansen, der også kan fortælle, at virksomheden samtidig arbejder målrettet på at styrke bæredygtighedsindsatsen internt.

”Vi har taget de første skridt, og det betyder blandt andet, at alle nye firmabiler udskiftes til elbiler, og at vi har fået installeret solceller på virksomhedens tag. Både i forhold til kunderne og til de ansatte skal vi være på forkant med god forretningsskik for at være relevante, og de krav bliver kun større.”

Selvom BG Burcharth kan se tilbage på et århundredes historie, er det vigtigt for dem at sikre, at virksomheden forbliver relevant og attraktiv for kommende generationer.

Med hovedkontor i det nordøstlige Odense tiltrækker virksomheden medarbejdere fra hele Fyn, og der arbejdes aktivt på at skabe en arbejdsplads med høj anciennitet og gode udviklingsmuligheder.

”Vi er en virksomhed med mange erfarne medarbejdere, men vi har også fokus på at få nye kræfter med, som kan bidrage til vores bæredygtige og innovative tilgang. Det tiltaler mange, at vi er en grøn virksomhed, der tør gå nye veje for både vores kunder og medarbejdere,” slutter Lone Kiilstofte Hansen, som understreger, at BG Burcharth arbejder målrettet på at forblive førende i udviklingen af grønne og teknologisk avancerede løsninger, som både skaber værdi for deres kunder og understøtter en bæredygtig fremtid – også i de næste 100 år.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Aabo-Ideal satser benhårdt på service og support som en del af international konsolidering

Aabo-Ideal er en international topspiller inden for fremstilling af industrielle lak- og overfladebehandlingsanlæg. Men den position er ikke kommet af sig selv, og fremtidens succes kræver, at ærmerne forbliver opsmøgede.

DAMIFO: Vidensdeling kan være genvejen til fremtidens løsninger

Vidensdeling og samarbejde er, Ifølge direktør i DAMIFO Martin Johansen, nøglen til at klare de stigende krav til virksomheden og føre den trygt videre. Derfor har han meldt sig ind i Fynsk Erhvervs direktørnetværk for at drøfte hverdagens udfordringer og hente inspiration fra andre erhvervsledere.

Revy-ejer: “Jeg er vant til at skabe noget ud af ingenting”

Lars Arvad er direktør og ejer af Odense Sommerrevy, en af Danmarks førende revyer. Virksomheden drives i dag med en professionel bestyrelse og et strategisk fokus, der sikrer både kunstnerisk og økonomisk succes. Lars Arvad har selv haft en central rolle i udviklingen, fra at stå for alt i starten til at samarbejde med erhvervsfolk, […]

Nytårskur og boblende netværk

Til årets nytårskur i Fynsk Erhverv var huset fyldt med engagerede medlemmer, der kom til en inspirerende eftermiddag fyldt med netværk, videndeling og spændende oplæg om det nye års muligheder og udfordringer for erhvervslivet. Bestyrelsesleder Henrik Neelmeyer bød velkommen og satte ord på nogle af de muligheder, 2025 kan bringe for erhvervet. Direktør Jytte Reinholdt […]

Nytårshilsen 2025

Når vi siger farvel til 2024 og byder 2025 velkommen, er det en oplagt anledning til at reflektere over året, der er gået, og se fremad mod de muligheder og udfordringer, der ligger foran os.

Flere fynske virksomheder står foran et generationsskifte

Behovet for generationsskifte blandt små og mellemstore virksomheder har aldrig været større, fordi mange ejere nærmer sig pensionsalderen, samtidig med at flere ejere allerede sælger deres livsværk, når de er 45-50 år gamle.

Lokal vidensdeling driver udviklingen af HR-rollen

HR har en unik mulighed for at tage en endnu mere aktiv rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige organisationer. Og det er præcis, hvad virksomhederne i Fynsk Erhvervs HR-netværk gør. Fynsk Erhvervs HR-netværk er vi ikke bare med på sidelinjen – vi er med til at sætte kursen. HR er ikke blot en støttefunktion eller […]

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.

Unge ledere skal styrkes i nye netværk hos Fynsk Erhverv

Hos Fynsk Erhverv åbnes dørene nu til et helt særligt Young Pro-netværk, der skal hjælpe unge ledere med at udvikle sig fagligt og personligt i et fortroligt og inspirerende forum. Thomas Olsen, som er udpeget til at facilitere netværket, bringer mere end 20 års erfaring med ledelse og udvikling af nye ledere ind i projektet. […]

BCM Transtech: Fra lokal maskinfabrik til global markedsleder

Broby: Da BCM Transtech besluttede at satse alt på en enkelt niche, ændrede det virksomhedens kurs for altid. Fra at have været en klassisk, lokal maskinfabrik med et bredt fokus på at løse alle nærværende udfordringer, blev fokus i begyndelsen af 2000’erne skarpt rettet mod ét enkelt marked. Den strategi har gjort dem til verdens […]