Nye partnervirksomheder

Nyheder • 24/05/2022

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Søren Probst Jeberg, BioTrans

Odense: Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.

Det oplyser direktør og stifter Søren Probst Jeberg, der af samme årsag igen begynder at drømme om, at virksomhedens løsninger kan eksporteres til udlandet.

”Det går rigtig stærkt nu, hvor folk er tilbage på arbejdsmarkedet igen.

Vores løsninger er målrettet virksomheder, hvor køkkenet bespiser mindst 200 kuverter om dagen, og det var der ikke mange steder, der havde brug for, mens folk var hjemsendt. Men nu kan vi se, at virksomhederne er i fuld gang, og opmærksomheden omkring biogas er naturligvis ikke blevet mindre med Ruslands invasion af Ukraine,” fortæller Søren Probst Jeberg.

Biotrans Nordics løsning er bygget op omkring en affaldskværn, der sørger for at madaffaldet kværnes og opsamles centralt i en tankløsning, før det transporteres til nærmeste biogasanlæg, hvor det omdannes til grøn energi og gødning.

Hele processen og al registreringen sker automatisk, og dermed bliver omdannelsen fra madaffald til grøn energi både let og CO2-venligt for kunden – en kombination, som, ifølge Søren Probst Jeberg, er selve forudsætningen for succes.

”Kunderne skal sørge for at sortere, så det kun er madaffald, der kommer i kværnen, men herefter er resten fuldautomatisk. Madaffaldet kværnes og lagres i en lukket biotank hos kunden indtil der er nok til, at vi afhenter det. Den rapportering sker via vores eget IoT-system, så kunden skal ikke gøre noget,” siger Søren Probst Jeberg.

”På samme måde leverer vi også en færdig rapport til kundens grønne miljøregnskab, og her kan man bl.a. få illustreret, hvad energibesparelsen svarer til i opvarmede huse, og hvor mange hektar landbrugsjord gødningen rækker til,” forklarer direktøren.

Blandt de mere end 200 kunder kan Biotrans Nordic tælle kommunerne Aalborg, Aarhus, Gentofte, Middelfart og på Bornholm. På referencelisten findes også store virksomheder som Rigshospitalet, OUH, Danske Bank, Nordea, Alm. Brand, Carlsberg, ISS, Grundfos og flere store og små kunder.

Også på den fynske hjemmebane er der god opbakning. Danmarks største kostskole i Oure med 1000 elever og 200 ansatte er oppe og køre, og når det nye OUH står færdigt, vil Biotrans Nordic have etableret løsningen, som gør at sygehusets massive mængder af madaffald bliver genbrugt.

”Det passer os rigtig godt, for vi vandt allerede i 2014 Odenses bæredygtighedspris, der i dag hedder Odense Verdensmålspris.

Det er oplagt, at vi stadig går efter at dække behovet for både virksomheder og kommuner her på øen og i Danmark, men vi vil også meget gerne til udlandet, og der vurderer vi, at både Sverige og Norge er realistiske inden for en nær fremtid,” konstaterer Søren Probst Jeberg.

Det gode brand er en fælles opgave

De fynske virksomheder har et fælles ansvar, når det drejer sig om at lokke ny arbejdskraft til øen - nemlig at fortælle de gode historier om Odense og Fyn. Det mener koncernchef i 3C Groups, Niels Thorborg, der deltog i Small Great Nations roadshow tidligere i maj, der skulle belyse lokale styrker og udfordringer i forhold til den grønne omstilling, og ikke mindst at diskutere, hvordan regionen tiltrækker de mennesker, der skal til for at løfte opgaven

Virksomhedsbesøg på Odense Havn, hvor den grønne omstilling får ’ben at stå på’

KERTEMINDE: Siden Odense Havn for syv år siden købte Lindø Industripark har de sammen udviklet sig, så Odense Havn i dag tilbyder stærke logistikløsninger og nogle af verdens mest unikke faciliteter.

CREO: Bæredygtighed betyder overlevelse

For direktør Simon Borg, der siden januar 2021 har været administrerende direktør i CREO Arkitekter A/S, er der ingen tvivl om, hvad omstilling til bæredygtighed betyder for fremtidsudsigterne i den odenseanske arkitektvirksomhed med bl.a. nye og strengere krav, kunders og samarbejdspartners forventninger og ønsker til dokumentation af bæredygtighed.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

God sommer fra Fynsk Erhverv

Vi ønsker hele det fynske erhvervsliv en god sommer. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe dig på Albani Torv 4, 5000 Odense C. I juni, juli og august holder eksportkontoret åbent: Mandag til torsdag fra kl. 10-14 og fredag fra kl. 10-13. Vi står også klar til at hjælpe dig på tlf: 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk og eksport@fynskerhverv.dk

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.

Psykolog-praksis udvider med nye kompetencer

Siden november 2021 har indehaver af Psykologerne af Torvet, Patricia Hammershøj Binggeli, oplevet vækst og udvikling med bl.a. digitalisering i virksomheden. Der var brug for nye kompetencer, og her blev en kandidat fra Fynsk Erhvervs Next talent-program den perfekte løsning.