Nyheder • 24/05/2022

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Søren Probst Jeberg, BioTrans

Odense: Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.

Det oplyser direktør og stifter Søren Probst Jeberg, der af samme årsag igen begynder at drømme om, at virksomhedens løsninger kan eksporteres til udlandet.

”Det går rigtig stærkt nu, hvor folk er tilbage på arbejdsmarkedet igen.

Vores løsninger er målrettet virksomheder, hvor køkkenet bespiser mindst 200 kuverter om dagen, og det var der ikke mange steder, der havde brug for, mens folk var hjemsendt. Men nu kan vi se, at virksomhederne er i fuld gang, og opmærksomheden omkring biogas er naturligvis ikke blevet mindre med Ruslands invasion af Ukraine,” fortæller Søren Probst Jeberg.

Biotrans Nordics løsning er bygget op omkring en affaldskværn, der sørger for at madaffaldet kværnes og opsamles centralt i en tankløsning, før det transporteres til nærmeste biogasanlæg, hvor det omdannes til grøn energi og gødning.

Hele processen og al registreringen sker automatisk, og dermed bliver omdannelsen fra madaffald til grøn energi både let og CO2-venligt for kunden – en kombination, som, ifølge Søren Probst Jeberg, er selve forudsætningen for succes.

”Kunderne skal sørge for at sortere, så det kun er madaffald, der kommer i kværnen, men herefter er resten fuldautomatisk. Madaffaldet kværnes og lagres i en lukket biotank hos kunden indtil der er nok til, at vi afhenter det. Den rapportering sker via vores eget IoT-system, så kunden skal ikke gøre noget,” siger Søren Probst Jeberg.

”På samme måde leverer vi også en færdig rapport til kundens grønne miljøregnskab, og her kan man bl.a. få illustreret, hvad energibesparelsen svarer til i opvarmede huse, og hvor mange hektar landbrugsjord gødningen rækker til,” forklarer direktøren.

Blandt de mere end 200 kunder kan Biotrans Nordic tælle kommunerne Aalborg, Aarhus, Gentofte, Middelfart og på Bornholm. På referencelisten findes også store virksomheder som Rigshospitalet, OUH, Danske Bank, Nordea, Alm. Brand, Carlsberg, ISS, Grundfos og flere store og små kunder.

Også på den fynske hjemmebane er der god opbakning. Danmarks største kostskole i Oure med 1000 elever og 200 ansatte er oppe og køre, og når det nye OUH står færdigt, vil Biotrans Nordic have etableret løsningen, som gør at sygehusets massive mængder af madaffald bliver genbrugt.

”Det passer os rigtig godt, for vi vandt allerede i 2014 Odenses bæredygtighedspris, der i dag hedder Odense Verdensmålspris.

Det er oplagt, at vi stadig går efter at dække behovet for både virksomheder og kommuner her på øen og i Danmark, men vi vil også meget gerne til udlandet, og der vurderer vi, at både Sverige og Norge er realistiske inden for en nær fremtid,” konstaterer Søren Probst Jeberg.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

10 år efter: Gamle Mursten er stadig en god forretning

For præcis 10 år siden kom Svendborg-virksomheden Gamle Mursten i Fynsk Erhvervs positive søgelys, fordi et patent til afrensning og genbrug af gamle mursten efter ti års liv i ubemærkethed havde fået opmærksomhed fra blandt andre daværende Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard, der var med på åbningsdagen af en ny fabrik. I dag viser […]

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.