Nyheder • 24/05/2022

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Søren Probst Jeberg, BioTrans

Odense: Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.

Det oplyser direktør og stifter Søren Probst Jeberg, der af samme årsag igen begynder at drømme om, at virksomhedens løsninger kan eksporteres til udlandet.

”Det går rigtig stærkt nu, hvor folk er tilbage på arbejdsmarkedet igen.

Vores løsninger er målrettet virksomheder, hvor køkkenet bespiser mindst 200 kuverter om dagen, og det var der ikke mange steder, der havde brug for, mens folk var hjemsendt. Men nu kan vi se, at virksomhederne er i fuld gang, og opmærksomheden omkring biogas er naturligvis ikke blevet mindre med Ruslands invasion af Ukraine,” fortæller Søren Probst Jeberg.

Biotrans Nordics løsning er bygget op omkring en affaldskværn, der sørger for at madaffaldet kværnes og opsamles centralt i en tankløsning, før det transporteres til nærmeste biogasanlæg, hvor det omdannes til grøn energi og gødning.

Hele processen og al registreringen sker automatisk, og dermed bliver omdannelsen fra madaffald til grøn energi både let og CO2-venligt for kunden – en kombination, som, ifølge Søren Probst Jeberg, er selve forudsætningen for succes.

”Kunderne skal sørge for at sortere, så det kun er madaffald, der kommer i kværnen, men herefter er resten fuldautomatisk. Madaffaldet kværnes og lagres i en lukket biotank hos kunden indtil der er nok til, at vi afhenter det. Den rapportering sker via vores eget IoT-system, så kunden skal ikke gøre noget,” siger Søren Probst Jeberg.

”På samme måde leverer vi også en færdig rapport til kundens grønne miljøregnskab, og her kan man bl.a. få illustreret, hvad energibesparelsen svarer til i opvarmede huse, og hvor mange hektar landbrugsjord gødningen rækker til,” forklarer direktøren.

Blandt de mere end 200 kunder kan Biotrans Nordic tælle kommunerne Aalborg, Aarhus, Gentofte, Middelfart og på Bornholm. På referencelisten findes også store virksomheder som Rigshospitalet, OUH, Danske Bank, Nordea, Alm. Brand, Carlsberg, ISS, Grundfos og flere store og små kunder.

Også på den fynske hjemmebane er der god opbakning. Danmarks største kostskole i Oure med 1000 elever og 200 ansatte er oppe og køre, og når det nye OUH står færdigt, vil Biotrans Nordic have etableret løsningen, som gør at sygehusets massive mængder af madaffald bliver genbrugt.

”Det passer os rigtig godt, for vi vandt allerede i 2014 Odenses bæredygtighedspris, der i dag hedder Odense Verdensmålspris.

Det er oplagt, at vi stadig går efter at dække behovet for både virksomheder og kommuner her på øen og i Danmark, men vi vil også meget gerne til udlandet, og der vurderer vi, at både Sverige og Norge er realistiske inden for en nær fremtid,” konstaterer Søren Probst Jeberg.

Energipriser ændrer forbrugsmønstre – få gode råd

Siden Ruslands invasion af Ukraine er energipriserne steget enormt, og både virksomheder og private forbrugere har fået rekordhøje udgifter til blandt andet gas, el, benzin og diesel. Samtidig har Ruslands invasion understreget, at klimapolitik og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen, og at den grønne omstilling er afgørende for klimaet og uafhængigheden af russisk energi. Hos Energi […]

Kriser er gode for kreativiteten

Selvom de forgangne år har budt på en række udfordringer på verdensplan, så er INGENIØR'NE optimistiske for fremtiden, der står på nye løsninger på nuværende projekter og fyldte ordrebøger. I artiklen giver afdelingschef, Bjarne Linde Jensen, og markedschef, Anders Friis-Wandall Nielsen, gode råd til virksomheder, der går med byggeri i tankerne.

Det gode brand er en fælles opgave

De fynske virksomheder har et fælles ansvar, når det drejer sig om at lokke ny arbejdskraft til øen - nemlig at fortælle de gode historier om Odense og Fyn. Det mener koncernchef i 3C Groups, Niels Thorborg, der deltog i Small Great Nations roadshow tidligere i maj, der skulle belyse lokale styrker og udfordringer i forhold til den grønne omstilling, og ikke mindst at diskutere, hvordan regionen tiltrækker de mennesker, der skal til for at løfte opgaven

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Next Talent-projekt sikrer, at Micro Technics kunder bliver bedre informeret omkring igangværende projekter

Udfordringerne står i kø, mens vi venter på ny regering

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er i gang. 16 fynske medlemmer af det nye folketing står klar til at tage fat, og der er nok at tage fat på, for udfordringerne står i kø. Der er sendt mange løfter afsted under valgkampen, og nu […]

Kriserne kan gøre dig til en bedre leder

Covid19, krigen i Ukraine og klimakrisen tvinger ledere til at uddelegere og handle hurtigere. Tina Moe gør os klogere til Fynsk ErhvervsTopmøde den 16. november, men kommer allerede her med nogle få, gode råd.

Vi er flyttet til Cortex Business Park

Vi er flyttet fra de historiske lokaler på Albani Torv 4 i Odense centrum til Cortex Business Park, Cortex Park Vest 4, st., Odense M. Du kan fortsat kontakte os på tlf.nr. 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk.

FV22: Virksomhederne efterlyser handling og reformer

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er gået i gang . Under valgkampen har vi adresseret de ønsker og behov, som det fynske erhvervsliv pegede på kort for valgudskrivelsen.  Og vi følger op på de udfordringer, der står i vejen for de fynske virksomheders udvikling […]

FV22: Ryd ud i bureaukratiet

De fynske virksomheder bruger for meget tid på at finde rundt i tunge bureaukratiske systemer og omfattende krav og reguleringer, og det opleves af mange som ’skudt langt over målet’ eller som spild af tid. Det viser en stikprøve kort før, at valget blev udskrevet den 5. oktober. Derfor efterlyser Fynsk Erhverv en målrettet indsats […]

FV22: Digital infrastruktur en forudsætning for vækst

Digitalisering, data og intelligente løsninger udvikler sig hurtigt og spiller en stadig større rolle for virksomhedernes indtjeningsevne og konkurrencekraft. Digitalisering er kort sagt en vækstdriver. Forudsætningen for at kunne profitere af de nyeste digitale teknologier er en mobil- og internetforbindelse i verdensklasse. Derfor er den digitale infrastruktur i dag at betragte som kritisk infrastruktur på […]