Nyheder • 04/12/2023

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Ventherm blev grundlagt i 1983 som producent af malerkabiner til autolakeringsbranchen, men specialisering og innovation har flyttet fokus mod industrien, hvor opgaverne i dag tæller installationer, målrettet tog, vindmøllefundamenter og -vinger fra meget store kunder, og ordrerne vælter ind fra alle kontinenter.

Hårdt arbejde, langsigtet planlægning og fokuserede strategier er, udover et stærkt team, en god del af forklaringen på, hvorfor makkerparret har bragt Ventherm til det sted, hvor den oprindeligt familieejede virksomhed står nu:

”Sammen med min tvillingebror overtog jeg virksomheden fra min far i 2006, og vi drev den indtil 2019, hvor Rune kom til. Jeg kunne have valgt selv at købe min bror ud, men jeg besluttede, at hvis virksomheden skulle løftes til næste skridt, havde jeg brug for kompetencer ude fra,” siger direktør Allan Hansen, der aldrig har fortrudt, at han tilbød sin tidligere forretningsforbindelse medejerskab.

”Da Rune kom med, havde vi en lang dialog, hvor vi blev enige om fremtidsplanerne og om strategien, og vi besluttede os for altid at drive virksomheden, som om den er til salg. Det er den ikke, men der skal være orden i penalhuset, og vi tager os sammen hver dag.” fortæller Allan Hansen, som ved siden af revisoruddannelsen også trækker på sin fortid som kontrakt- og holdspiller i fodboldklubben OB.

”Netop det at Rune har lod i virksomheden, har betydet en hel masse for vores udvikling, som jeg ikke havde kunnet løfte alene. Vi knokler benhårdt, vi er et team, og vi vil begge to vinde. Hver dag,” fortæller Allan Hansen, der er uddannet revisor, og naturligt nok derfor har påtaget sig ansvaret for, at den daglige drift er sat i system på en måde, der ikke levner plads til overraskelser.

Innovation i samarbejde med kunderne

Det velordnede penalhus er ikke kun en fordel for overblikket og mavefornemmelsen hos virksomhedens revisoruddannede direktør, men også det helt grundlæggende fundament for salgsdirektør Rune Lund Bendixen, som med den tryghed i organisationen for alvor kan rulle sine håndværksmæssige kundskaber ud i dialogen med kunderne.

”Jeg er uddannet kleinsmed, og jeg har en grundlæggende faglig indsigt i, hvordan installationerne fungerer, og den sparring er en stor del af forklaringen på vores innovation. Vi vinder mange af vores opgaver på kundernes tillid, fordi de kan høre, at vi ved, hvad vi taler om. En stor del af vores projekter er lange, og vi kan også rådgive omkring brandsikkerhed og miljøhensyn,” fortæller Rune Lund Bendixen, der suppleres af Allan Hansen:

Vores kunder er typisk store internationale virksomheder, og der er det en konkurrenceparameter, at vi kender alle relevante regler, og at vi kan levere de data, der skal til, når det kommer til dokumentationen af løsningerne, fortæller direktøren.

Han nævner den norske energikoncern Aker Solutions som et kundeeksempel, hvor Ventherm i tæt samspil med Akers egne eksperter har produceret en partnerorienteret løsning, hvor vindmøllefundamenter males fuldautomatisk, hvilket både økonomisk og miljømæssigt er en særdeles god idé.

”Når vi kan hjælpe kunderne med at spare op mod 83% af deres energi ved at gå fra manuelt arbejde til automation, bliver virksomhedernes grønne investeringer til en god forretning, og det er på alle måder fedt,” konstaterer Rune Lund Bendixen, der ikke har problemer med at finde kunder, der er enige i den konklusion.

Solid dokumentation og store skulderklap

Ud over en nøje struktureret tilbudsproces, der gør det muligt for Ventherm hurtigt at besvare kundernes forespørgsler, har Broby-virksomheden også systematiseret al dokumentation og

alle sikkerhedsbeskrivelser på en måde, der er blevet lagt mærke til hos kunderne.

”For ikke så længe siden var vi med på et projekt omkring en vindmøllefabrik til 3 milliarder, hvor vores bidrag langt fra var det største. Men da det hele stod færdigt, blev Ventherm fremhævet og fik en pris som bedste leverandør på sikkerhed i projektet. Det skyldes i høj grad, at vores dokumentation er i orden. Når en stor kunde siger, at vi er ’Best in class’, er det noget, der giver genlyd,” siger Allan Hansen, der suppleres af sin udadvendte makker:

”Det er jeg sgu stolt af – det giver næsten kuldegysninger. Det betyder jo også, at jeg ikke er så bange for at slå armene ud på et nyt projekt og sige, at ’Det her kan vi også godt klare’, for det har vi jo bevist talrige gange. Vi skal nok finde ud af det,” konstaterer Rune Lund Bendixen, der igen skynder sig at sende en stor del af roserne videre til sine kollegaer:

Der er ingen i Ventherm, der sidder med magten alene, og vi har stor gensidig respekt.

“Vi har en ledergruppe på fem personer, og generelt arbejder vi på tværs i high performance teams, hvor vi kender hinandens kompetencer, så vi ved, at vi supplerer hinanden godt. Med projekter i den størrelsesorden, som vi arbejder med, er der ingen, der kan træffe alle de rigtige beslutninger alene.”

Fra én blandt mange til international markedsleder

Foruden beslutningen om at have en meget struktureret tilgang til den enkelte kunde, har Ventherm over en periode på mere end 15 år stødt rykket sig fra at være en blandt mange i Danmark til i dag at have meget få internationale konkurrenter i en specifik niche.

”Ventherm havde også et godt produkt i min fars tid, men grundlæggende var det svært at differentiere sig fra de mange konkurrenter på andet end pris. Derfor skiftede vi i 2006 fokus mod industrilakering, for det er der ikke så mange, der kan – og slet ikke i Danmark. Det betød selvfølgelig, at var længere mellem kunderne, og derfor vendte vi også blikket ud mod eksportmarkedet. Og det er den udvikling, som vi arbejder videre på i dag, hvor vi med tiden er blevet endnu stærkere i en niche, hvor vi kan skille os meget positivt ud,” siger Allan Hansen med en mild underdrivelse.

Til trods for at mange virksomheder har oplevet krise, har makkerparret i Broby propfyldte ordrebøger, og det gør det svært at bevare pessimismen, selvom de internationale målsætninger inden for vindenergi ser ud til at blive forsinket.

Vi har en vild pipeline, og som det ser ud nu, kommer vi til at vækste med yderligere 75% i 2024.

“Offshore vind skal efter planen være femdoblet i 2031, og det tror vi ikke på med den nuværende udvikling, men selv hvis det bare bliver fordoblet, ser vi også frem mod en god tid,” konstaterer Allan Hansen, der sammen med sin forretningsmakker har fuld opbakning fra virksomhedens professionelle bestyrelse i strategien, som blandt andet indebærer, at Ventherm også fremover vil have hovedkvarter i mægtige Broby:

”På et tidspunkt overvejede vi, om vi skulle ud at se efter lidt finere forhold, men vi kom frem til, at der ikke var forretning i det. Vi er med til at sætte Broby på verdenskortet, og mange af vores ansatte bor inden for et kvarter fra virksomheden. Vi er ikke langt fra motorvejen eller Odense, og hvis der skulle komme en krise igen, så er det rart at have en lav husleje,” lyder det videre.

Hvis du har lyst til at se inden for dørene hos Ventherm, fortæller Rune Lund Bendixen på indstillingsvideoen til Årets Ejerleder 2023, som du kan se lige her:

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

 

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.

Bliv bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv og gør en forskel!

Vil du være med til at udvikle det fynske erhvervsliv? Vil du være med til at indfri Fynsk Erhvervs vision om at realisere potentialerne – personlige som forretningsmæssige i de fynske virksomheder? Så har du nu en unik mulighed for at blive bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv!

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

Netværkets friske øjne fjerner de blinde pletter

For virksomhedsejer Betina Skipper er det helt centralt, at udvikle sine kompetencer kontinuerligt, få udvidet netværket samt have forskellige sparringsmuligheder til rådighed. Det får hun bl.a. igennem vores netværksgruppe SoloConnect.

Robotklynge: Innovation kræver samarbejde

Ifølge Søren Adamsen Mouritsen, der er Head of Innovation i robotklyngen Odense Robotics, skal de fynske virksomheder stå sammen for at udnytte mulighederne i de teknologiske fremskridt

Logistikkompagniet: Vi skal forholde os til teknologien

Som ejer af virksomheden Logistikkompagniet er Jan Dewald Hansen nødt til at holde sig opdateret, når det kommer til de muligheder, som de teknologiske fremskridt bringer.