Nyheder • 04/12/2023

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Ventherm blev grundlagt i 1983 som producent af malerkabiner til autolakeringsbranchen, men specialisering og innovation har flyttet fokus mod industrien, hvor opgaverne i dag tæller installationer, målrettet tog, vindmøllefundamenter og -vinger fra meget store kunder, og ordrerne vælter ind fra alle kontinenter.

Hårdt arbejde, langsigtet planlægning og fokuserede strategier er, udover et stærkt team, en god del af forklaringen på, hvorfor makkerparret har bragt Ventherm til det sted, hvor den oprindeligt familieejede virksomhed står nu:

”Sammen med min tvillingebror overtog jeg virksomheden fra min far i 2006, og vi drev den indtil 2019, hvor Rune kom til. Jeg kunne have valgt selv at købe min bror ud, men jeg besluttede, at hvis virksomheden skulle løftes til næste skridt, havde jeg brug for kompetencer ude fra,” siger direktør Allan Hansen, der aldrig har fortrudt, at han tilbød sin tidligere forretningsforbindelse medejerskab.

”Da Rune kom med, havde vi en lang dialog, hvor vi blev enige om fremtidsplanerne og om strategien, og vi besluttede os for altid at drive virksomheden, som om den er til salg. Det er den ikke, men der skal være orden i penalhuset, og vi tager os sammen hver dag.” fortæller Allan Hansen, som ved siden af revisoruddannelsen også trækker på sin fortid som kontrakt- og holdspiller i fodboldklubben OB.

”Netop det at Rune har lod i virksomheden, har betydet en hel masse for vores udvikling, som jeg ikke havde kunnet løfte alene. Vi knokler benhårdt, vi er et team, og vi vil begge to vinde. Hver dag,” fortæller Allan Hansen, der er uddannet revisor, og naturligt nok derfor har påtaget sig ansvaret for, at den daglige drift er sat i system på en måde, der ikke levner plads til overraskelser.

Innovation i samarbejde med kunderne

Det velordnede penalhus er ikke kun en fordel for overblikket og mavefornemmelsen hos virksomhedens revisoruddannede direktør, men også det helt grundlæggende fundament for salgsdirektør Rune Lund Bendixen, som med den tryghed i organisationen for alvor kan rulle sine håndværksmæssige kundskaber ud i dialogen med kunderne.

”Jeg er uddannet kleinsmed, og jeg har en grundlæggende faglig indsigt i, hvordan installationerne fungerer, og den sparring er en stor del af forklaringen på vores innovation. Vi vinder mange af vores opgaver på kundernes tillid, fordi de kan høre, at vi ved, hvad vi taler om. En stor del af vores projekter er lange, og vi kan også rådgive omkring brandsikkerhed og miljøhensyn,” fortæller Rune Lund Bendixen, der suppleres af Allan Hansen:

Vores kunder er typisk store internationale virksomheder, og der er det en konkurrenceparameter, at vi kender alle relevante regler, og at vi kan levere de data, der skal til, når det kommer til dokumentationen af løsningerne, fortæller direktøren.

Han nævner den norske energikoncern Aker Solutions som et kundeeksempel, hvor Ventherm i tæt samspil med Akers egne eksperter har produceret en partnerorienteret løsning, hvor vindmøllefundamenter males fuldautomatisk, hvilket både økonomisk og miljømæssigt er en særdeles god idé.

”Når vi kan hjælpe kunderne med at spare op mod 83% af deres energi ved at gå fra manuelt arbejde til automation, bliver virksomhedernes grønne investeringer til en god forretning, og det er på alle måder fedt,” konstaterer Rune Lund Bendixen, der ikke har problemer med at finde kunder, der er enige i den konklusion.

Solid dokumentation og store skulderklap

Ud over en nøje struktureret tilbudsproces, der gør det muligt for Ventherm hurtigt at besvare kundernes forespørgsler, har Broby-virksomheden også systematiseret al dokumentation og

alle sikkerhedsbeskrivelser på en måde, der er blevet lagt mærke til hos kunderne.

”For ikke så længe siden var vi med på et projekt omkring en vindmøllefabrik til 3 milliarder, hvor vores bidrag langt fra var det største. Men da det hele stod færdigt, blev Ventherm fremhævet og fik en pris som bedste leverandør på sikkerhed i projektet. Det skyldes i høj grad, at vores dokumentation er i orden. Når en stor kunde siger, at vi er ’Best in class’, er det noget, der giver genlyd,” siger Allan Hansen, der suppleres af sin udadvendte makker:

”Det er jeg sgu stolt af – det giver næsten kuldegysninger. Det betyder jo også, at jeg ikke er så bange for at slå armene ud på et nyt projekt og sige, at ’Det her kan vi også godt klare’, for det har vi jo bevist talrige gange. Vi skal nok finde ud af det,” konstaterer Rune Lund Bendixen, der igen skynder sig at sende en stor del af roserne videre til sine kollegaer:

Der er ingen i Ventherm, der sidder med magten alene, og vi har stor gensidig respekt.

“Vi har en ledergruppe på fem personer, og generelt arbejder vi på tværs i high performance teams, hvor vi kender hinandens kompetencer, så vi ved, at vi supplerer hinanden godt. Med projekter i den størrelsesorden, som vi arbejder med, er der ingen, der kan træffe alle de rigtige beslutninger alene.”

Fra én blandt mange til international markedsleder

Foruden beslutningen om at have en meget struktureret tilgang til den enkelte kunde, har Ventherm over en periode på mere end 15 år stødt rykket sig fra at være en blandt mange i Danmark til i dag at have meget få internationale konkurrenter i en specifik niche.

”Ventherm havde også et godt produkt i min fars tid, men grundlæggende var det svært at differentiere sig fra de mange konkurrenter på andet end pris. Derfor skiftede vi i 2006 fokus mod industrilakering, for det er der ikke så mange, der kan – og slet ikke i Danmark. Det betød selvfølgelig, at var længere mellem kunderne, og derfor vendte vi også blikket ud mod eksportmarkedet. Og det er den udvikling, som vi arbejder videre på i dag, hvor vi med tiden er blevet endnu stærkere i en niche, hvor vi kan skille os meget positivt ud,” siger Allan Hansen med en mild underdrivelse.

Til trods for at mange virksomheder har oplevet krise, har makkerparret i Broby propfyldte ordrebøger, og det gør det svært at bevare pessimismen, selvom de internationale målsætninger inden for vindenergi ser ud til at blive forsinket.

Vi har en vild pipeline, og som det ser ud nu, kommer vi til at vækste med yderligere 75% i 2024.

“Offshore vind skal efter planen være femdoblet i 2031, og det tror vi ikke på med den nuværende udvikling, men selv hvis det bare bliver fordoblet, ser vi også frem mod en god tid,” konstaterer Allan Hansen, der sammen med sin forretningsmakker har fuld opbakning fra virksomhedens professionelle bestyrelse i strategien, som blandt andet indebærer, at Ventherm også fremover vil have hovedkvarter i mægtige Broby:

”På et tidspunkt overvejede vi, om vi skulle ud at se efter lidt finere forhold, men vi kom frem til, at der ikke var forretning i det. Vi er med til at sætte Broby på verdenskortet, og mange af vores ansatte bor inden for et kvarter fra virksomheden. Vi er ikke langt fra motorvejen eller Odense, og hvis der skulle komme en krise igen, så er det rart at have en lav husleje,” lyder det videre.

Hvis du har lyst til at se inden for dørene hos Ventherm, fortæller Rune Lund Bendixen på indstillingsvideoen til Årets Ejerleder 2023, som du kan se lige her:

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

 

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!