Nyheder • 12/05/2023

GK Danmark: Uden bæredygtighed ingen fremtid

I den nordiske entreprenørvirksomhed GK, som er specialiseret inden for blandt andet ventilation, VVS, sprinkling, køling og bygningsautomatik, har der siden 2019 været særligt fokus på at gøre forretningen klimaneutral.

Målsætningen inden 2035 er at nå en kundeportefølje, hvor mindst 50 procent er klimaneutrale, og derfor har 35 mand fra alle led i virksomheden fået til opgave at ideudvikle og afprøve alle tænkelige initiativer, der kan hjælpe GK på ret kurs.

Uden bæredygtighed er der ingen fremtid.

“Derfor er det besluttet fra toppen, at GK skal være et klimaforbillede. Vi stiller krav til både vores leverandører og kunder for at sikre, at vi alle sammen arbejder mod en bæredygtig fremtid. Vores mål er at opnå en central rolle i opbygningen af bæredygtige samfund og gå forrest for at skabe en bæredygtig fremtid for kommende generationer,” siger Allan Frank Løvgreen, der er regionsdirektør.

Det bæredygtige fokus i GK fylder ikke mindre end to tredjedele af årsrapporten for 2022. Ifølge den danske regionsdirektør afspejler det meget godt hverdagen i GK, hvor forretningen har fået et blivende grønt twist de senere år.

”Vi har gjort store fremskridt siden starten af vores bæredygtighedssprint i 2019. Hurtige gevinster er blevet implementeret øjeblikkeligt, og vores medarbejdere har vist et fænomenalt engagement i processen. Der er en følelse af, at ‘Ja, GK gør virkelig noget’, og dette har smittet af på vores daglige arbejde. Vi har også mærket en stigning i fokus på bæredygtighed hos vores samarbejdspartnere og leverandører, og de er også mere opmærksomme på at tilføje en bæredygtig tilgang til deres produkter. Mens det er en lang rejse for branchen,  så går vi helt sikkert i den rigtige retning,” siger Allan Frank Løvgreen.

131 gode idéer sat på skinner

Som et led i rejsen er der afholdt fem heldagsseminarer, hvor 35 klimaambassadører sammen med inviterede eksperter har arbejdet målrettet med at gøre idéerne og initiativerne håndgribelige og brugbare for resten af koncernen.

Det har resultereret i 131 særlige tiltag. De er samlet i en arbejdsbog for at sikre, at de kommer til at leve i hverdagen. Blandt idéerne er et såkaldt “GK Lab”, hvor de ansatte har mulighed for at afprøve gode idéer til løsninger og tjenester, men også et løfte om at hjælpe kunderne til at træffe de rigtige valg, er kommet med i bogen:

Når vi sender tilbud ud i dag, er der altid tilføjet et grønt alternativ, så vores samarbejdspartnere bliver opdateret på om de muligheder, der er i markedet.

“Vi gør også en stor indsats ud af at fremhæve alle vores grønne initiativer i vores tilbud, så vores kunder ikke er i tvivl om vores engagement i bæredygtighed” fortæller Allan Frank Løvgreen, der også understreger, at ledelsen i GK også er økonomisk forpligtet på bæredygtigheden.

”Der er afsat midler til projektet, og hvis det kræver en nedskalering undervejs, så vil vi tage de nødvendige skridt. Vi er ikke nervøse i forhold til konkurrenterne, hverken i forhold til opgaver eller i forhold til at sprede vores gode idéer. Vi er fast besluttet på at realisere vores mål. Hvis vi kan bidrage til at skabe nye trends og standarder i vores branche, vil det være positivt, og vi er overbeviste om, at det giver en konkurrencefordel at være firstmover på markedet.”

Danske ildsjæle i fuldt firspring

Ifølge Allan Frank Løvgreen står GK Danmark for 10 pct. af koncernens samlede forretning. Det betyder, at de 450 ansatte i Danmark kan være førende på visse områder og løbe foran deres nordiske kollegaer.

”Selvom den grønne dagsorden er grundigt forankret i hele koncernen, har vi i Danmark en mere agil tilgang, fordi vi har færre medarbejdere end i Norge og Sverige. Det betyder, at vi kan handle hurtigere på visse initiativer. Hvis vores tiltag viser sig at være succesfulde her, vil de naturligvis blive implementeret i alle lande”, siger Allan Frank Løvgreen.

GK Danmark A/S er en del af norske GK Gruppen AS – en af Nordens førende teknikentreprenører. I Danmark har de hovedkontor i Odense, nærmere bestemt på Ørbækvej 268 c, Odense SØ.

 

 

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Aabo-Ideal satser benhårdt på service og support som en del af international konsolidering

Aabo-Ideal er en international topspiller inden for fremstilling af industrielle lak- og overfladebehandlingsanlæg. Men den position er ikke kommet af sig selv, og fremtidens succes kræver, at ærmerne forbliver opsmøgede.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri