Nyheder • 03/03/2023

Talentspejdere kan skaffe flere hænder

Manglen på arbejdskraft er et af tidens helt store problemer. Ikke mindst når det kommer til håndværksfagene, hvor der ikke uddannes nok unge mennesker til at opfylde behovet. Hverken nu eller i fremtiden.

Det problem har organisationen Talentspejderne en løsning på. Kort fortalt bliver unge mennesker i udskolingen koblet med frivillige mentorer, der er klædt på til at hjælpe den unge. Gennem personlige møder hjælper de med at finde motivation og retning til at komme videre i uddannelse eller i arbejde.

Vi har en gruppe på omkring 45.000 unge mellem 15-25 år, der ikke er i arbejde, og et erhvervsliv, der skriger på arbejdskraft. Det er en udfordring, som skal løses.

“Med vores talentprogram har vi udviklet nogle redskaber, som beviseligt kan være med til at motivere flere unge til at vælge netop de fag, hvor de skal bruge deres hænder,” siger Tom Pedersen, som er chefkonsulent i Landsforeningen Talentspejderne.

Organisationens landsdækkende korps af frivillige mentorer har allerede hjulpet 1.500 unge videre. Ifølge Tom Pedersen er fire ud af fem unge, der har været gennem programmet på landsplan, enten i job eller i gang med en erhvervsuddannelse I Silkeborg er succesraten hele 95%.

Tom Th. Pedersen, Chefkonsulent og fundraiser, Talentspejderne

”Forløbet varer i 24 uger, hvor den unge mødes med talentspejderne i halvanden time om ugen. Sammen arbejder de på at finde, udvikle og styrke de unge menneskers talenter. Ofte er der tale om røre-gøre-unge, som ikke er boglige, og deres evner er ikke opdaget på samme måde i skolesystemet. Der kan talentspejderne være med til at åbne deres øjne for en vej, hvor de skal bruge deres krop og deres hænder. Og det er jo i høj grad de talenter, som samfundet har brug for at få i spil som f.eks. tømrere, murere, bagere, CNC-operatører og så videre,” konstaterer Tom Pedersen.

Ifølge chefkonsulenten er nøglen til succes at skabe koblingen mellem erhvervslivet og de unge mennesker, og han håber derfor også på at få endnu flere virksomheder med i projektet.

De eneste, der er gode til virkelig at se potentialet i de unge menneskers talenter, er de mennesker, som selv har erfaring fra arbejdsmarkedet. Vores erfaring er, at mentorerne og virksomhederne også får noget igen.

“Mentoren udvikler lederevner og færdigheder, som man kan få gavn af i sit job. Virksomhederne kan også styrke deres sociale ansvarlighed ved at indgå i talentspejder-programmet,” siger Tom Pedersen videre.

Du kan høre mere fra Tom Pedersen og blive klogere på talentspejderne ved vores fælles-arrangement tirsdag den 14. marts i Fynsk Erhverv i de nye lokaler i Cortex Business Park.

Her vil der være oplæg fra bl.a. den tidligere eliteatlet Arne Nielsson, der ud over OL-sølv og VM-guld kan bryste sig med tre kåringer som Årets foredragsholder; Susanne Crawley Larsen, rådkvinde i Børn og Unge i Odense kommune samt forretningsudviklingsdirektør i Fynsk Erhverv, Kim Lyngbek.

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

‘Årets Ejerledere’ er et stærkt makkerpar

Makkerparret Allan Hansen og Rune Lund Bendixen fra Broby-virksomheden Ventherm A/S kåret som Årets Ejerledere 2023 på Fyn i et meget stærkt felt.

Byggros fik nyt blod, friske øjne og en ny kollega gennem Next Talent-programmet

Byggros fik i efteråret en af vores Next Talent kandidater ud i forløb, der var så stor en succes, at virksomheden nu har ansat kandidaten.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.