Nyheder • 23/06/2016

Bryggeriekspert: Samarbejde giver fynsk øl en stor fremtid

Mikrobryggerier er i de seneste år skudt skudt op som svampe over hele verden, og Fyn er ingen undtagelse. For at ruste sig bedst muligt har de fynske bryggerier i stor grad valgt at stille sig skulder ved skulder i stedet for at slås om de samme markedsandele. Og den satsning giver pote, fortæller bryggeriekspert Leif Typkær, der netop har vist en større delegation af irske brygmestre rundt på øen.

“Irerne er ellers nok i den bedre del af øleliten, men de var meget imponerede over, hvad de så, og der var flere af dem, der mente, at vores mikrobryggerier måske var en halv snes år længere fremme i udviklingen, end deres. Vores irske gæster var også imponerede over, at alle bryggerierne havde et så bredt sortiment og så mange varianter. I Irland har de enkelte bryggerier ikke alle øltyper på repertoiret,” fortæller Leif Typkær, der har beskæftiget sig med øl siden 1965, hvor han blev uddannet brygmester på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole.

Han har blandt andet været brygmester og direktør på Bryggeriet Vestfyens i Assens og på Albani Bryggerierne, og Typkær glæder sig over udviklingen:

“Jeg synes, at det er meget positivt, at bryggerne på Fyn arbejder så godt sammen, og at der er bred enighed om, at vi skal arbejde sammen. Vi er meget anerkendte rundt om i verden, og jeg synes virkelig, at det er spændende, at vi nu har fået en uddannelse som ølsommelier på Kold College, og desuden er der et rigtig godt samarbejde med SDU,” konstaterer Leif Typkær, som selv er blandt underviserne på ølsommelieruddannelsen og i øvrigt har fungeret som konsulent ved etableringen af et nyt malteri i Refsvindinge.

Ifølge Leif Typkær skyldes samarbejdet, at bryggerierne – store som små – har indset, at deres primære udfordringer ikke skal findes blandt ligestillede på Fyn.

“Den største konkurrent til de gode fynske øl er vinen. Men der er ingen grund til andet end optimisme. Fremtiden er rigtig god for den fynske brygbranche – Der er en hel del, der sælger uden for øen, og der er også nogle stykker, der eksporterer øl ud af landet,” lyder det videre.

Tim Frank Andersen: AI-udviklingen kræver handling nu – virksomheder risikerer at falde bagud

Mange virksomheder tøver stadig med AI, men ifølge teknologi- og AI-ekspert kan den tøven blive dyr, når konkurrenterne rykker hurtigt frem

Anne Dyrehauge bliver ny direktør i Fynsk Erhverv

Fynsk Erhverv har ansat 36-årige Anne Dyrehauge som ny direktør. Hun tiltræder stillingen den 1. juni 2025 og afløser Jytte Reinholdt, der efter eget ønske fratræder efter 17 succesfulde år på posten.

Vejlø: Fremtidens vindere kombinerer teknologi og menneskelig indsigt

Når fremtidsanalytiker og direktør for Elektronista Media, Christiane Vejlø, taler ved Fynsk Erhvervs arrangement om vækstbarometeret den 3. juni, bliver det med et klart budskab: Der er masser af gode grunde til fortsat at satse på det menneskelige.

Micro Matic ruller globale kundeoplevelser ud fra Odense

Udgangspunktet er en niche. Fadøl, kobling og haner. Men ambitionerne er globale, og de digitale redskaber er blevet afgørende, når Micro Matic skal skabe stærke kundeoplevelser i mere end 120 lande.

Dialog om udfordret varedistribution i Odense City

Varedistribution i Odense City har altid været et problem, og kombinationen af stigende godsmængder og byfortætning gør ikke udfordringerne mindre. Distributørerne oplever bl.a. dagligt trængsel og forsinkelser og P-bøder som følge af manglende parkeringsbåse til de store biler.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.