Nyheder • 19/08/2021

Hos Olav de Linde går fortid og fremtid hånd i hånd

Hos Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S er aktiviteterne i Odense taget betragteligt til over de senere år, og ifølge Lars Friis Christensen, som er afdelingsdirektør i Odense, løber det samlede engagement op i knap 150.000 m2 erhvervsbygninger i Odense.

Virksomheden har specialiseret sig i at renovere gamle erhvervs- og industribygninger, og indtil videre har Olav de Linde bragt nyt liv til bygninger i Thrige-firkanten, Pakhusgaarden, Wichmandsgade og Middelfartvej, og seneste skud på stammen er Møllekajen på Odense Havn, hvor virksomheden selv har kontor i en af byens ældste erhvervsbygninger.

Og hele udviklingen er helt i tråd med de tanker, der har drevet den aarhusianske byggematador Olav de Linde siden 1975

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

“Når man kigger på energi og vores DNA omkring det grønne, udvikler vi os hele tiden. Det betyder rigtig meget for vores ejer, Olav. Han går helt forrest specielt, når det gælder genbrugstankerne og CO2 samt ønsket om, at det også kommer ind omkring bygningsreglementet. Der er også noget i forhold til energi, som også allerede er med, og der kommer noget i forhold til klimamålene på sigt,” siger Lars Friis Christensen, som af samme grund er glad for, at han at være kommet i dialog med det kommercielle partnerskab bag MiO New Energy i Fynsk Erhverv.

“Det var noget af en øjenåbner at komme med i MiO New Energy, hvor vi kigger på energi, vand, varme, styring og luft. Vi har haft nogle dialogmøder med leverandørerne, som ellers ikke kommer helt op til os, fordi de ligger under vores entreprenører. Det har allerede givet nogle justeringer på nogle af vores projekter, som har givet os nogle endnu skarpere energiprofil, og det er helt sikkert noget, som vi vil gå videre med,” siger Lars Friis Christensen.

Den typiske dialog for bygherre går gennem tre eller fire led med totalentreprenør, rådgivere og fagentrepriser, og derfor kan vejen til nytænkning have svære kår. Den fynske afdelingsdirektør glæder sig derfor især over, at den direkte dialog med leverandørerne gør det muligt at gå meget mere i detaljen når byggeprojekterne skal beskrives til kommende udbud.

“De er jo fagspecialister og nørder i deres produkter, så det er sindssygt spændende at høre om, hvad mulighederne er inden for renovering og energioptimering,” siger Lars Friis Christensen, som har store ambitioner i forhold til fremtidige projekter.

“Vi vil være en virksomhed, som tør gå lidt dybere, og der har vi heldigvis nogle rigtigt gode ansatte i vores hus. Fordi vi både ejer, drifter og beholder det efterfølgende, så er vi helt i detaljen med tingene, så har vi også nogle medarbejdere, som interesserer sig for at komme i dialog med dem, som leverer tingene til os,” konstaterer han.

Hør også Lars Friis’ præsentation af Olav de Lindes aktiviteter i Odense på den fælles netværkskonference med Building Network den 7. december 2020:

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.