Nyheder • 25/03/2021

Virtuel generalforsamling stod sin prøve

Årets ordinære generalforsamling blev for første gang i Fynsk Erhvervs snart 160-årige historie afholdt virtuelt onsdag, den 24. marts. Godt 70 fynske erhvervsledere var tilmeldt og blev med dirigentens ord ’afviklet i god ro og orden’. Og teknikken lykkedes.

Formanden gav i sin beretning bl.a. udtryk for stor anerkendelse af virksomhedernes opbakning og engagement i et svært år. Både til de arrangementer, som det lykkedes at gennemføre, i de mange netværksgrupper og i de webinarer og virtuelle møder, som tog over i takt med, at forsamlingsloftet blev sænket og restriktionerne tog om sig:

Netværk og videndeling er netop to af de vigtigste grundsten i Fynsk Erhverv, derfor er det vigtigt at fremhæve

sagde Henrik Neelmeyer i sin beretning.  Han løftede også sløret for nogle af de nye tiltag, som skal understøtte virksomhederne i en positiv udvikling i fremtiden:

  1. Det Fynske Vækstbarometer, der måler det fynske erhvervsliv på fem centrale vækstindikatorer:  Digitalisering, Bæredygtighed, Internationalisering, Professionalisering og Kerneressourcer.
  2. NEXT talent, der er en fremstrakt hånd til de fynske virksomhedsledere, der har for meget om ørerne eller har brug for nye kompetencer for at ’rykke’ på konkrete initiativer.  Her bistår Fynsk Erhverv virksomheden med at rekruttere en ung, nyuddannet kandidat med mod og stor energi står klar til at hjælpe.
  3. Videnforum – et helt nyt netværkskoncept, der henvender sig til ledere og specialister, der i fortrolighed og gensidig respekt opbygger viden, kompetencer og relationer og giver hinanden kvalificeret sparring på konkrete forretningsmuligheder og udfordringer.

Disse tre tiltag er tænkt som en del af løsningen for de mange virksomheder, der efter Coronapandemien skal genstarte væksten eller udnytte momentum

sagde formanden i sin beretning.

Regnskab 2020 og uændrede kontingentsatser for partnerskaberne blev godkendt uden bemærkninger. Derudover var der genvalg til Henrik Neelmeyer, Jørn Frandsen og Johnny Albertsen til bestyrelsen. Derimod havde Jens Hempel-Hansen besluttet sig for ikke at genopstille. Formanden takkede Jens Hempel-Hansen for sin loyale og solide indsats i Fynsk Erhvervs bestyrelse igennem de seneste 16 år. En periode, der har kaldt på store beslutninger og ikke mindst 5 år som formand hen over finanskrisen fra 2008 til 2013.

Posten blev ikke genbesat, da bestyrelsen ønsker tid til – i forlængelse af den transformation, som Fynsk Erhverv og det omkringliggende samfund undergår i øvrigt – også at kigge indad og genoverveje bestyrelsens størrelse, sammensætning og rolle, nu og i fremtiden. I henhold til vedtægterne består bestyrelsen i dag af op til 12 medlemmer, som skal være repræsentative for det fynske erhvervsliv.

Bestyrelsen konstituerer sig den 8. april 2021.

Se eller gense Fynsk Erhvervs generalforsamling den 24. marts her

Efter generalforsamlingen præsenterede Jytte Reinholdt Det fynske Vækstbarometer. Læs mere her.

Det virtuelle klimaks var indlægget ved Dagbladet Børsens perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian, der gav en grundig indsigt i sundhedskrisen og dens økonomiske konsekvenser nationalt såvel som internationalt.

Læs tidligere interview med Steen Bocian her.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.