Nyheder • 17/02/2021

HJHansen fremtidsklar med opkøb og udvikling

HJHansen Genindvinding

I forvejen var den 191 år gamle fynske virksomhed HJHansen en af de største genindvindingsvirksomheder i Danmark, og den position blev yderligere konsolideret, da konkurrenten Uniscrap blev opkøbt med en aftale i januar.

Mogens Bach Christensen
Mogens Bach Christensen, Adm. dir, HJHansen

Aftalen betyder, at HJHansens årlige omsætning forventes at runde 2 milliarder kroner, og at virksomheden vil beskæftige mere end 200 medarbejdere på over 20 lokationer i Danmark, Sverige, Tyrkiet og Kina.

Ifølge administrerende direktør Mogens Bach Christensen er opkøbet blot en del af en større strategi, der sammen med nye teknologier og innovation skal styrke virksomhedens fremtid. Den fynske virksomhed producerer allerede noget af det bedste stålskrot i verden, og direktøren glæder sig over, at samfundets øgede fokus på at skåne miljøet kun vil forbedre virksomhedens muligheder.

“Vi har en god tro på fremtiden her hos os. Vi har lavet cirkulær økonomi i 140 år, så vi har god viden på området, og udviklingen har betydet, at det er blevet lettere at få ørenlyd i debatten om den grønne dagsorden,” siger Mogens Bach Christensen, som har nogle meget konkrete punkter, hvor virksomhedens viden kan komme i spil:

Shredder, HJHansen
Shredderen hos HJHansen fungerer som en gigantisk kværn, der skærer skrottet i småstykker

“For at sikre de bedste mulige forhold for genanvendelse, skal produkterne fra starten designes, så det er let at adskille de enkelte bestanddele, når produktet skal kasseres. Det har udviklet sig meget i de senere år, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det kun bliver bedre i fremtiden,” konstaterer Mogens Bach Christensen.

Han håber på, at danske virksomheder generelt tager teten på udvikling af teknologier inden for genindvindingsområdet, og helt konkret er HJHansen allerede del i et stort projekt ved navn DecomBlades.

Her deltager HJHansen i samarbejde med blandt andre Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Ørsted, Vestas, Siemens Gamesa, LM Wind Power i et projekt under Innovationsfonden, hvor der arbejdes på udvikle løsninger til at genanvende vindmøllevinger.

”Det er et godt eksempel på, hvordan vi i Danmark kan tage en plads i den grønne dagsorden,” forklarer Mogens Bach Christensen, der også har sine øjne rettet mod andre processer i fremtiden:

“Vi har generelt fokus på investeringer i ny teknologi og nye maskiner, og ved siden af det er det klart, at jo større en spiller, man er, jo mere relevant bliver det også at kigge på digitalisering og lignende. Vi har hele tiden haft fokus på digitalisering, men det er kommet højere på vores dagsorden, fordi vi nu snart driver pladser på mere end 20 forskellige lokationer i Danmark og Sverige,” fortæller Mogens Bach Christensen.

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.