Nyheder • 19/01/2017

Adm. direktør: Bestyrelsesuddannelsen rammer spot on

Allan Nielsen, adm. direktør og partner hos H. Skjøde Knudsen A/S, har netop afsluttet bestyrelsesuddannelsen for Små og mellemstore virksomheder (SMV) på Århus Universitet. Uddannelsen har givet ham redskaber til at matche sin egen professionelle bestyrelse, og han oplever at være blevet en bedre sparringspartner.

Fynsk Erhverv vil gerne bidrage til, at det fynske erhvervsliv styrker såvel ledelses- som bestyrelsesniveau – og har derfor indgået samarbejde med netop Aarhus Universitet om den bestyrelsesuddannelse, som Allan Nielsen har gennemgået. Aftalen sikrer deltagelse for medlemmer af Fynsk Erhverv på særdeles favorable vilkår. Der er endnu få pladser tilbage på det næste hold, der starter til august 2017. Læs her, hvorfor Allan Nielsen anbefaler uddannelsen.

Særligt fokus på SMV

Adm. direktør Allan Nielsen er ikke i tvivl. Han er blevet en bedre sparringspartner for sin egen bestyrelse. Det var netop også formålet med at tage bestyrelsesuddannelsen for SMV på Aarhus Universitet.

– Mange tager en bestyrelsesuddannelse for at gøre karriere som bestyrelsesmedlem i andre virksomheder.  Jeg har taget en bestyrelsesuddannelse for som ejer at kunne matche min egen professionelle bestyrelse. Jeg manglede nogle værktøjer – og dem har jeg fået. Jeg vil have så meget som muligt ud af min bestyrelse, og det kræver, at jeg også selv bliver bedre, fortæller Allan Nielsen og uddyber:

– Det er anderledes at være bestyrelsesmedlem i en virksomhed, hvor der er sammenfald mellem ejer og ledelse. Her er uddannelsen på Aarhus Universitet i særklasse – og samtidig har den et specifikt fokus på små og mellemstore virksomheder. Der rammer de simpelt hen spot on.

Det er vigtigt, at vi ikke tror, vi er gode nok selv. Vi skal turde tage en professionel bestyrelse – og vi skal som ejere kunne matche dem. Derfor har jeg taget en bestyrelsesuddannelse.

Allan Nielsen, adm. direktør, H. Skjøde Knudsen A/S

Stil krav til bestyrelsen – og dig selv

Ifølge Allan Nielsen er det de veldrevne virksomheder, der tør tage en professionel bestyrelse. For ham er det vigtigt at have en kritisk bestyrelse, der konstant udfordrer ham som ejer – og derfor skal man også turde stille krav til sin bestyrelse om eksempelvis en bestyrelsesuddannelse. Som administrerende direktør og partner i Skjøde er Allan Nielsen ikke bange for at stille krav til sin bestyrelse eller til sig selv. Hans interesse for en bestyrelsesuddannelse udviklede sig langsomt, og han undersøgte forskellige muligheder.

– Det var kombinationen af det teoretiske og det praktiske samt et helt særligt fokus på ejerledede virksomheder, der fangede min interesse for uddannelsen på Aarhus Universitet. Og uanset om man tager uddannelsen for som leder at kunne matche sin bestyrelse eller for at blive professionelt bestyrelsesmedlem i andre virksomheder, kan jeg varmt anbefale den, lyder opfordringen fra adm. direktør Allan Nielsen.

Fakta om H. Skjøde Knudsen A/S

Firmaet H. Skjøde Knudsen A/S – i daglig tale Skjøde – er grundlagt i 1972 af Hans Skjøde Knudsen.

Virksomheden har udviklet sig til en moderne og markedsorienteret entreprenørvirksomhed, hvor aktiviteterne omfatter udførelse af hoved- og totalentrepriser for erhvervsliv, dagligvare- og detailhandel samt offentlige institutioner og almene boligselskaber.

I 2003 indtrådte Allan Nielsen som medejer og leder i virksomheden, og i 2007 overtog han den daglige ledelse. Kort efter rullede finanskrisen hen over Danmark, og byggebranchen blev hårdt ramt med stor nedgang i aktiviteten til følge. Hos Skjøde valgte man i 2010 en ekspansiv vækst-strategi. Ud fra denne etablerede de i 2010 Odense Bygningsservice, i 2011 købte de Ejvind Hansen i Ringe, og i 2012 etablerede Skjøde fast kontor i Albertslund, efter de i 20 år havde arbejdet på distancen på hele Sjælland.

Alle disse tiltag – og flere til – betød, at de kom vel igennem finanskrisen og har mere end firedoblet omsætningen fra 2010 til 2015.

Vækst og øgede aktiviteter har skabt behov for mere plads, og firmaet er netop flyttet fra Vissenbjerg til nyt domicil i Odense, hvor placeringen tæt på motorvejen er hensigtsmæssig i forhold til øgede aktiviteter i Odense og hovedstadsområdet.

Omsætning: dkk 500 mio.

Antal ansatte: 128 ansatte

Læs mere om H. Skjøde Knudsen A/S

Er du interesseret i at vide mere?

Hvis du er interesseret i bestyrelsesuddannelsen på Aarhus Universitet, kan du læse mere via disse links – eller kontakte direktør i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt på jre@fynskerhverv eller mobil 29130330 senest 1. februar. Du kan også blive skrevet op til holdstart i 2018.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri