Nyheder • 31/08/2023

Tempur-direktør anbefaler øget fokus på sikkerhed

Selv om man er ret sikker på, at man har sine sikkerhedsforanstaltninger godt på plads, kan det ikke skade at blive klogere. Sådan var tanken, da Dan-Foams Customer Service & Relations-direktør Nikki Fairfax sammen med en kollega mødte ind til seminaret “Beyond the Crisis” i Fynsk Erhverv.

Og hun skulle vise sig at have ret i sine antagelser på flere måder.

“Jeg synes, at det var super interessant, og der var spændende oplægsholdere, som gav en lang række gode råd om sikkerhed, som bestemt er værd at introducere i sin virksomhed, hvis man ikke allerede er i gang,” siger Nikki Fairfax, der gennem en årrække har arbejdet med at forankre de nødvendige rutiner i hele virksomheden.

Vi er meget stærke omkring dokumentation hos Dan-Foam, og jeg fik bekræftet, at vi er rigtig godt med.

“Jeg fik også indtryk af, at der er rigtig mange virksomheder, hvor det ikke er tilfældet. Det understreger netop, hvorfor det er vigtigt, at man også har styr på sikkerhedsprocesserne i forhold til leverandører og samarbejdspartnere,” konstaterer Nikki Fairfax.

Dan-Foam eksporterer til 92 forskellige lande over hele verden, og derfor er der rig mulighed for, at svindlere forsøger sig på de mange kontaktflader til at få adgang til virksomhedens bankoplysninger og lignende.

For at komme den slags fejl i forkøbet har Dan-Foam et fast forankret system, der skal stoppe hullerne, før skaden sker.

“Der er masser af forsøg på phishing og whaling (hvor en mail med en pengeforespørgsel ser ud til at komme fra en overordnet som f. eks. direktør, økonomichef eller lignende, red.) og malware, og derfor oplyser vi alle relevante parter om, hvad de skal være opmærksomme på. Vi sørger for at alle ved, at vi aldrig sender bankoplysninger elektronisk, og at svindlere kan finde på at ændre to bogstaver i en mailadresse og så videre,” siger Nikki Fairfax, der også har et fast system, som tager højde for både glemsomhed og personaleudskiftning.

“Vi laver både anmeldte og uanmeldte audits på distributører og leverandører med korte mellemrum, og desuden har vi en oplæringsrutine, som træder i kraft, hver gang en kontaktperson skiftes ud,” fortæller Nikki Fairfax, der understreger, at systemet er mere tidskrævende at opstarte, end det er at holde ajour.

“Det er klart, at vi har brugt ressourcer på at dokumentere vores procedurer, men i det daglige tager det ikke ret lang tid at sikre, at vi er up-to-date, og i forhold til sikkerheden er det helt nødvendigt for vores virksomhed.”

Digitalisering skal gøre dyr og gæster glade i Zoo

Odense Zoo investerer i digitalisering og automatisering for at hæve dyrevelfærden og give gæsterne får bedre oplevelser.

SBS-Friction ruster sig til fremtiden

Den sydfynske bremseklodsproducent SBS-Friction satser benhårdt på bæredygtighed og teknologi

Gør-det-selv med effektive software-robotter

Hvis din virksomhed martres af gentagne, kedelige og tidsrøvende arbejdsprocesser, der tager tid fra medarbejderne, er der rigtigt godt nyt. Den moderne teknologi gør det nemlig muligt at automatisere rigtig meget, og faktisk er værktøjerne nu blevet så nemme at arbejde med, at de ansatte selv kan sætte systemerne op. Det fortæller Jesper Hansen, der […]

Gør-det-selv med effektive software-robotter

Hvis din virksomhed martres af gentagne, kedelige og tidsrøvende arbejdsprocesser, der tager tid fra medarbejderne, er der rigtigt godt nyt. Den moderne teknologi gør det nemlig muligt at automatisere rigtig meget, og faktisk er værktøjerne nu blevet så nemme at arbejde med, at de ansatte selv kan sætte systemerne op. Det fortæller Jesper Hansen, der […]

Klimapilot klædte virksomhed bedre på til grøn omstilling

Mathias Høck har bekræftet vognmandsvirksomheden Peder Olsen & Søn i, at nytænkning kan være lønsomt

Det fynske Vækstbarometer 2023

Det fynske Vækstbarometer 2023 er klar. Her er viden og inspiration fra de fynske virksomheder til at realisere yderligere potentiale og skabe en positiv udvikling og vækst i virksomhederne i fremtiden.

Trængte budgetter flytter aben videre til virksomhederne

De kommunale budgetter for 2024 er på agendaen i de fynske kommuner lige nu og traditionen tro er der besparelser og omprioriteringer i sigte. Det giver god mening i mange tilfælde, men det går sjældent stille af sig.

Mindeord om Preben Nielsen

Æresmedlem i Fynsk Erhverv, Preben Nielsen, er gået bort. Empatisk, nærværende, lyttende og vidende – et skattet medlem i foreningen gennem rigtig mange år.

Gratis værktøjer og ressourcer til at sikre normal drift under kommende kriser

35 fynske virksomheder fik kort før sommerferien fyldt deres værktøjskasse, da de deltog i seminaret “Beyond the Crisis”. Bag overskriften “Beyond the Crisis” gemmer sig et omfattende projekt, som  Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (GTS-Institut) netop har afsluttet.  Projektet har det formål at blive klogere på, hvordan man sikrer fortsat drift under kriser. Vi har […]

Vigtigt at kunne trykprøve ideer i sit netværk

Muligheden for faglig sparring og idéudvikling står øverst på listen når Martin Murrekilde skal fortælle om værdierne i et HR-netværk

Klimaregnskaber sikrer virksomheder et forspring

Den 29. august indleder Udvikling Assens, Totalbankens og Fynsk Erhverv i fællesskab forløbet “GO GREEN – Lav dit første klimaregnskab”

Deltag i “Videnforum for Digital Transformation” og styrk din forretning

CIO fra H. Daugaard, Lars Romsøe har selv arbejdet med Digital Transformation i flere år. Disse værdifulde erfaringer bringer han med sig som mødeleder og facilitator i det nye Videnforum for Digital Transformation.