Nyheder • 02/12/2022

Broby-virksomhed til kamp for global trivsel

Foto: Administrerende direktør John Veje Olesen sammen med Digital Marketing Coordinator Mette Jørgensen, der også er medlem i FN17 arbejdsgruppen. Direktørens overskæg skyldes et virksomhedsevent i anledning af “Movember”.

Med omkring 320 ansatte er Ken Hygiene Systems ubetinget den største virksomhed i Broby på Midtfyn, og man skal ikke lade sig narre af de landlige og provinsielle omgivelser, fordi kunderne til virksomhedens health care-produkter findes over hele verden. Og både antallet af kunder og ansatte bliver flere og flere.

”Vi er blandt de største spillere inden for desinficerende vask til health care i Skandinavien, og hygiejne er blevet meget mere in med Covid-pandemien. Samtidig arbejder vi med robotteknologi, som der også er stor interesse for i dag,” lyder direktør John Veje Olesens hurtige analyse af den øjeblikkelige situation.

Foruden de nævnte omdrejningspunkter så traf Ken Hygiene for to år  siden desuden en strategisk beslutning om at indarbejde FN’s verdensmål i virksomhedens drift. På relativt kort tid er verdensmålene blevet en væsentlig faktor i alle hverdagens beslutninger og i bestræbelserne på at tiltrække attraktiv arbejdskraft.

Grundlæggende har vi taget det ansvar på os, som alle virksomheder bør gøre.

“Og vi har fra begyndelsen gjort det på en måde, så vi inddrog de ansatte mest muligt for at sikre forankringen. Det betød, at vi lavede en arbejdsgruppe, der fik et kommissorium om verdensmålene, som vi kunne navigere efter. Derudover har gruppen haft ansvar for at uddanne deres kollegaer,” fortæller John Veje Olesen, der også understreger, at virksomhedens vækstrejse på alle måder hænger sammen med de verdensmål, som arbejdsgruppen i Ken Hygiene Systems valgte at fokusere på.

Specifikt drejer det sig om ”Sundhed og trivsel” (verdensmål nummer 3), ”Anstændige jobs og økonomisk vækst” (8) og ”Ansvarligt forbrug og produktion” (12). Ifølge John Veje Olesen er der fra dag ét blevet arbejdet målrettet mod at integrere målene, så de i højere og højere grad tænkes ind i de beslutninger, der træffes på alle niveauer.

”Gruppen har taletid på alle møder, så vi er sikre på, at vi bevæger os i den rigtige retning internt, og i forhold til den eksterne kommunikation, så er verdensmålene på forsiden af alle vores brochurer,” siger direktøren, som fastslår, at nogle dele af processen var givet fra dag ét, mens andre er længere tid om at bundfælde sig.

”Mennesker dør af infektioner, og vi laver maskiner, der steriliserer udstyret på hospitaler, så antallet af infektioner kan holdes nede. Vores primære fokusområder er patientsikkerhed og brugersikkerhed, og vi er helt kompromisløse på patientsikkerhed. På den måde er global sundhed og trivsel udgangspunktet i vores virksomhed,” siger John Veje Olesen med tilføjelsen af et retorisk spørgsmål: ”Og hvem vil ikke gerne arbejde med det?”

Svaret på spørgsmålet kommer indirekte, når chefen for Ken Hygiene Systems skal forklare, hvordan han sikrer den arbejdskraft, der er nødvendig for, at virksomheden kan vokse og udvikle sig som planlagt. Det er nemlig ikke spor svært.

Selvom vi ligger på Marguerit-ruten i Broby, har vi ingen problemer med at rekruttere.

“Vi arbejder med socialt ansvar, hvor vi kan tilbyde spændende og meningsfulde jobs, fordi vi udvikler og producerer det hele selv. Vi får stålplader ind og sender færdige maskiner ud. Der er masser af spændende jobindhold, og vi får altid de ansøgninger, som vi har brug for, når vi slår jobbene op,” fortæller John Veje Olesen.

_________________________________________

Vil du vide mere om, hvordan det fynske erhvervsliv integrerer digitalisering og FNs 17 verdensmål ind i deres virksomheder? Så læs Det Fynske Vækstbarometer for 2021 her

Netværk blæste Gitte over fra første møde

Gitte Zimmermann er glad for den fortrolige sparring, hun får sammen med andre ejerledere i Fynsk Erhvervs netværk. Og anbefaler andre at kigge nærmere på tilbuddet.

Hør Tue Mantoni ved Nytårskuren i Cortex Business Park

Den 27. januar afholder vi nytårskur, hvor vi skal møde Tue Mantoni, der vil udfordrer os på vores vanetænkning, tidens uforudsigelighed, virksomhedernes nye sårbarhed og samfundsansvar. Tue Mantoni er bestyrelsesformand i Vækstfonden og tidligere direktør i Bang & Olufsen og Triumph Mortorcycles. Derudover er han forfatter til bogen ’Samfundskontrakten – En danmarksrejse på jagt efter […]

Nytårshilsen fra formanden 2023

Kære partnervirksomhed – allerførst godt nytår! Så fik vi en ny regering, den første, brede regering i mange år. Der er kommet mere fokus på erhvervslivet og på reformer, men vi ser også områder med plads til forbedringer og en smule bekymring. Vi har i det fynske erhvervsliv behov for langsigtede løsninger, forenklinger og incitamenter. […]

Årets fynske ejerledere fra AM Tooling forventer fortsat succes

Den fynske virksomhed AM Tooling er blevet hyldet som Årets Ejerledere 2022 på Fyn. Takket være målrettede satsninger på specifikke brancher og højteknologisk udvikling har de to ejere på få år femdoblet omsætningen, og planen er at fortsætte i samme stil i de kommende år.

Go Green – License to operate

I vores dialog med virksomheder over hele Fyn oplever vi et udtalt behov for et konkret tilbud, der kan få det første klimaregnskab i hus. Derfor har vi udviklet et netværkskoncept, som vi kalder ’Go Green’.  Her skaber virksomhedsledere i løbet af få møder det første klimaregnskab og får introduktion til bæredygtighedsrapporten

EG Digital Welfare udvider medarbejderstaben med Next Talent

Next Talent-projekt, der matcher virksomheder med højtuddannede kandidater, gav det match, som EG Digital havde behov for - dog i en anden stilling, end først tænkt.

Forsikringsrådgiverens gode råd: Netværk på to hjul styrker dig både professionelt og personligt

For forsikringsrådgiveren i Söderberg & Partners, Henrik Dybdahl Trommer, er der ingen tvivl om, hvilken værdi Fynsk Erhvervs Business Challenge Cykling har gjort for ham - både professionelt og personligt.

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.