• 10/08/2017

Netværk dig til succes

Af Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv

I Fynsk Erhverv er vi ikke et sekund i tvivl om betydningen af stærke relationer – for dig som leder og for hele din virksomhed. Vi har igennem længere tid skabt os værdifulde erfaringer med netværk til ejerledere og direktører i fynske virksomheder, og med lanceringen af Den fynske virksomhedsportal sætter vi nu strøm til hele netværket af fynske erhvervsledere.

Fremtidens vindere netværker på livet løs. De samarbejder på kryds og tværs, og de sparrer og deler viden med folk fra andre virksomheder og brancher end dem selv. Det danner grobund for udvikling, innovation og vækst i virksomheden, ligesom der også er ’risiko’ for personlig udvikling.

Der findes netværk overalt, og der bliver delt masser af værdifuld viden og skabt nye kontakter i mange forskellige sammenhæng. De dygtige netværkere skaber værdi ikke bare for dem selv og deres virksomheder. De evner at balancere i krydsfeltet mellem en god portion selvindsigt og en åben tilgang til andre samt en oprigtig vilje til at bidrage til andres succes. Men det falder ikke alle lige let, og mange oplever også netværk som en af de helt store tidsrøvere.

Vis mig dit netværk, og jeg skal fortælle dig, hvem du er

En smart formulering, men ikke desto mindre med en god portion sandhed i sig. For det er selvfølgelig ikke lige meget hvem, du netværker med.  Et stærkt netværk er bygget på frivillighed og gensidig tillid. Er du værdifuld for dit netværk, giver de mange gange igen.

Hold dig skarp som netværker

Vi har netop inviteret en af de store sværvægtere inden for forretningsudvikling og vækst, Mark Patterson, til Fynsk Erhverv.  Han kommer den 13. september, hvor vi har bedt ham sætte fokus på nye vækstmuligheder bl.a. ved at aktivere eksisterende relationer og at forstå processen og lære metoderne til at skabe nye relationer. Han giver også konkrete teknikker til at arbejde strategisk med vækst gennem netværk. Mark Patterson har udviklet Network Academy-programmet, der siden 2004 er gennemført af flere end 2500 politikere, ambassadører, ledere og nøglepersoner over hele Europa. Mon ikke også han kan lære os noget her på Fyn?

Uanset om du elsker at netværke eller er mere forbeholden over for det, så er det en vigtig social kompetence, der skal udvikles og holdes vedlige. Faktisk burde der undervises i at være en dygtig netværker helt fra grundskolen.

Personligt har jeg altid som mål, når jeg kommer ud i nye sammenhænge, at jeg skal have mindst to nye kontakter med derfra – enten i form af visitkort eller aftaler.  Uanset hvad er det enormt berigende at netværke i det fynske. Jeg kommer altid hjem med nye kontakter, ny  inspiration – og dyb respekt for de mange spændende personligheder og projekter, der folder sig ud i det fynske erhvervsliv.

Blogindlæg

Din organisation er som et isbjerg – hvor 90% under vandoverfladen ikke er synlig

Af erhvervspsykolog Søren Ikast Pedersen De virksomheder, der forstår at mestre god ledelse, er fremtidens vindere. I jagten på øget omsætning og en voksende bundlinje overser mange virksomheder faren ved ikke at have tilstrækkeligt fokus på god ledelse og den menneskelige...

Blogindlæg

Bliv mere produktiv: De fem trin fra Getting Things Done®

Af Lars Rothschild Henriksen, certificeret Trainer i Getting Things Done® (GTD) og direktør i GTDnordic Din hjerne er til for at få idéer, ikke til at gå og huske på dem. Det er essensen i Getting Things Done® (GTD)-metoden, som...

Blogindlæg

Mental Fitness – få styr på tanker og optimer din beslutningsevne

Af hypnoseterapeuter Kate Garfalk og Anita Olsen Bliv den bedste udgave af dig selv med hypnoseterapi. Prøv disse to lydfiler og få styr på tanker og optimer din beslutningsevne. Kender du det ... når alle dagens opgaver, møder og konfrontationer med...