Leder • 23/10/2013

LEDER: Masser af succes..og dét, der skal til

Vi har dedikeret resten af efteråret til at sætte spot på succes – og hvordan vi opnår den.

LEDER: Her på Fyn er vi ofte lidt for gode til at tale om, hvad der ikke fungerer, hvad der ikke lykkes – og at andre må gøre noget ved det. Hos Fynsk Erhverv synger vi ikke med på den sang.
Vi ønsker derimod at være konstruktive og skabe positive synergier blandt vores medlemmer: De fynske virksomheder. For når vores medlemmer har succes – så har vi det også.
Vi har derfor dedikeret resten af efteråret til at sætte spot på netop succes – og hvordan vi opnår den.

Allerede nu på torsdag kan du møde fire succesfulde virksomhedsledere, som på inspirerende vis fortæller om, hvorfor og hvordan de er lykkedes med deres virksomheder. Det sker til årets Blærerøvsaften.
Men forretningssucces kommer som bekendt ikke ud af ingenting – det kræver ikke mindst en klar strategi, hårdt arbejde og en god portion viljestyrke. For slet ikke at tale om en god bestyrelse!  Derfor har Fynsk Erhverv indgået en samarbejdsaftale med BoardInnovators og tilbyder nu et helt bestyrelsesunivers, der giver de fynske virksomhedsledere og bestyrelsesmedlemmer adgang til unik viden, der styrker såvel de personlige som faglige kompetencer og giver rum for såvel netværk, videndeling som bestyrelsessimulering.  Vi lægger ud med en bestyrelsesuddannelse i særklasse, hvor modul 1 tages i Fynsk Erhverv og modul 2 på University of Cambridge i England i foråret 2014.

Forretningssucces er også afhængig af nogle fornuftige rammevilkår. Tirsdag d. 22. oktober kigger Odenses borgmester, Anker Boye forbi til en uformel dialog med Fynsk Erhvervs medlemmer om budgetforlig, rammevilkår – og en øremærket erhvervs- og vækstpulje på 100 mia.kr.  Benyt dig af lejligheden og giv din mening til kende.  Det får du også mulighed for, når vi den 11. november sætter spidskandidaterne til Odense Byråd stævne, og med politisk redaktør Elisabet Svane som moderator stiller skarpt på erhvervslivets forhold i Odense Kommune.

Vi runder efteråret af med en ny version af det traditionelle Agerhønsegilde, hvor du bl.a. kan glæde dig til at møde erhvervsmanden Morten Albæk (Vestas), som giver sit kvalificerede bud på, hvordan du som erhvervsleder opnår succes. Og ved samme lejlighed overrækker vi den ypperste erhvervspris på Fyn, nemlig Tietgenprisen,  til en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket inden for fornyelse, innovation og nytænkning.

Velmødt til efterårets inspirerende arrangementer, hvor networking som sædvanligt er i højsæde.

Jytte Reinholdt
Direktør, Fynsk Erhverv