Leder • 22/02/2018

Leder: Ingen ’Walk of Shame’ til iværksættere

LøvensHule-nyhed

Jeg må tage konsekvensen allerede efter første udsendelse i denne tredje udgave af Løvens Hule. Som direktør i Fynsk Erhverv er jeg ellers meget interesseret i næste generation af virksomheder og inspireret af iværksætteres kreativitet og begejstring. At der kan mangle en kommerciel forståelse og en vis realisme er som oftest blot udtryk for, hvilket fokus, de har, og hvor langt de er i processen. Men den feedback eller mangel på samme, som denne udsendelses iværksættere blev mødt med, fortjener ingen iværksættere.

 Ingen iværksættere skal gå ad ’The Walk of Shame’

Et simpelt plastikkasse-koncept til landets børneinstitutioner til erstatning af de elskede grønne mælkekasser fik nok aftenens hårdeste medfart. Årsagen var en urealistisk høj værdiansættelse, og iværksætterne bad kækt om tre mio. kr. for 10 % af virksomheden XBlock. Uanset hvor realistisk dette projekt end måtte vise sig at være så gik der rent ’Blachman’ i Løverne. De bed sig fast i værdiansættelsen og bidrog alene med nedladende og ukonstruktive tilkendegivelser, der kulminerede med Jesper Buchs afsluttende bemærkning med et nik mod døren ud af studiet: – Hen til den dør der, det er altså ’The Walk of Shame’.

Efter denne udsendelse må jeg sende Løvens Hule ad samme rute – der er ganske enkelt gået for meget reality-program i det. Men det er vigtigt for mig at slå fast, at ingen iværksættere skal mødes med den magtarrogance og attitude, som tilfældet var denne tirsdag aften. Ingen iværksættere skal gå ad ’The Walk of Shame’. Tværtimod skal vi møde iværksætterne med respekt og anerkendelse for deres idérigdom og skabertrang. Det kræver sin mand/kvinde at være iværksætter, og vi skal stille os til rådighed med al den viden og erfaring og kapital, som vi har adgang til og dele ud af den, så de kan blive succesfulde i fremtidens virksomheder.

Jytte Reinholdt
Direktør