• 01/06/2017

Efterlysning: Fleksibel børnepasning på hele Fyn

Af Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv

De nuværende børnepasningstilbud matcher ikke det moderne arbejdsmarked, hvor fynboer både pendler, har skiftende arbejdstider og behov for fleksibilitet i forhold til at kunne påtage sig forskellige udfordringer og projekter på arbejdspladsen. Både virksomhederne og børnefamilierne efterlyser fleksibilitet – ikke bare i form af udvidede åbningstider, men i højere grad som individuelle ordninger, der kan trækkes på i varierende omfang, når jobbet eller logistikken kræver det. Derfor har Fynsk Erhverv siden 2013 stillet skarpt på børnepasning som et af tidens vigtige rammevilkår for erhvervslivet.

Der er ingen tvivl om, at fleksible åbningstider i daginstitutionerne er et decideret konkurrenceparameter for de fynske virksomheder – og kommuner. De standardiserede løsninger rækker ikke længere. Vi har været i tæt dialog med både virksomheder, medarbejdere og deres faglige organisationer, og det står lysende klart, at de fynske kommuner må stå ved deres ansvar og følge med udviklingen i det omgivende samfund, stærkt påvirket af globaliseringen, den afskaffede lukkelov og den øgede pendling. Derfor ros til de kommuner, som har hørt vores appel – og en kraftig opfordring til de øvrige kommuner om at opprioritere dette vigtige rammevilkår, der vil fremme både produktiviteten i de fynske virksomheder, børnefamiliernes trivsel og bosætningen på Fyn.

Fleksibel børnepasning er et af tidens vigtige rammevilkår  –  derfor skal det sættes højt på den lokale agenda ved de kommende valgmøder i forbindelse med kommunalvalget 2017 til de nye byråd.