• 08/06/2017

Fanget af drift? Prøv en Business Advisor

Af Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv

Der er nu klare tegn på, at vi for alvor har fået vristet os ud af finanskrisens stramme greb og igen har gang i hjulene og beskæftigelsen.  Det gælder også i de fynske virksomheder. Men er vi klar til at møde fremtidens udfordringer – eller er vi fanget i daglig drift?

”Selvfølgelig er vi klar”, vil mange fynske virksomhedsledere tænke. Med en dagligdag fyldt med masser af udfordringer som f.eks. korte deadlines, krævende kunder og leverandører, tilbud og licitationer, møder og forhandlinger og en række uforudsigelige hændelser er man som virksomhedsleder jo virkelig spændt for, for at kunne matche konkurrenterne. Så der er oparbejdet en lang række rutiner og procedurer, der trækkes på – og det virker indtil videre!

Men med kniven på struben er sandheden så ikke for rigtig mange af os, at vi er fanget i daglig drift?  Og er langt de fleste af os ikke også klar over, at det ikke er tilstrækkeligt kun at køre med ’det korte lys’.  Vi skal også have blik for, hvad der er af muligheder og trusler ude i den lange lyskegle.

Balancen mellem drift og udvikling er en reel udfordring for alle virksomheder – uanset branche og indtjening. Der er brug for at se på både udviklingen af de eksisterende forretningsgange, produkter og services og på fremtiden. Vi skal udfordre vores ”plejer-gen” og jagte de lavthængende frugter. Vi skal udfordre vores medarbejdere og produktionsapparat og jagte nye kompetencer og teknologier.  Og vi skal udfordre vores nuværende produktsortiment og jagte nye produkter, koncepter og forretningsområder.

Frit oversat efter Søren Kirkegaard, så kommer man aldrig foran, hvis man altid træder i andres – og for den sags skyld egne – fodspor.  Det kan godt være, at man er tryg og tilfreds i det marked, man befinder sig i anno 2017.  Men vi har brug for virksomheder, der tør skabe vækst.

Vi har skrevet os ind i en ny tidsalder, hvor tempo og kompleksitet er hastigt stigende, og det må enhver virksomhedsleder forholde sig til.  Det kan være skræmmende at kaste sig over et nyt forretningsområde, et nyt marked eller bevidst at gå efter at blive større for at forbedre sin markedsposition.  Men alternativet – det intet at gøre – kan være fatalt.

Business Advisor kan føre til Next Level
Det gode budskab er nu, at der er hjælp at hente – i kredsen af dygtige og erfarne erhvervsledere, der kender udfordringerne fra deres egen karriere, og som selv har gjort deres erfaringer, tilegnet sig indsigt og værdifulde kontakter og skabt synlige resultater. Fynsk Erhverv har de seneste år udviklet et nyt forretningsområde, som vi kalder NEXT LEVEL. Her tilbyder vi de fynske ejerledede virksomheder, at vi i vores store netværk af fynske og danske erhvervsledere kan håndplukke dygtige og kompetente erhvervsledere m/k med de rette indsigter og erfaringer. Vi kalder dem Business Advisorer, fordi de sætter sig ved siden af ejerlederen, lytter, prøver at forstå og indtræder som den fortrolige sparringspart, der med  afsæt i egne erfaringer kan give gode råd og menneskelig støtte og derigennem  være med til at realisere virksomhedens vækstmål. Og nok så vigtigt: demonstrere værdien i at drive virksomhed med ”det lange lys” på.

NEXT LEVEL henvender sig til den type virksomheder, som Fyn har brug for: Ambitiøse ejerledede virksomheder, som har planer og projekter, de ønsker at få gennemført, så de kan spille en aktiv rolle på fremtidens marked. Måske noget for dig og din virksomhed?