Arrangement
Viden til vækst: Fremtidens lederskab – Skab vækst med AI og ny teknologi
Vi kommer omkring emner som millionbesparelser, etiske retningslinjer og lederskab i AI’s tidsalder. Konferencen giver et 360 graders perspektiv på tidens tendenser inden for AI, innovation og vækst, der gør, at du kan omsætte den seneste viden til vækst.
Omsæt viden til vækst
Viden til vækst er erhvervskonferencen for dig, der ønsker at arbejde strategisk med AI og ny teknologi. Du får et strategisk, taktisk og operationelt perspektiv på, hvordan du som leder i erhvervslivet får skabt en konkurrencedygtig forretning, der på den korte bane sparer ressourcer og på den lange bane øger innovation og resultater på bundlinjen.
Selvom kun 15 % af fynske virksomheder i dag anvender kunstig intelligens, viser forskning, at virksomheder, der tidligt tager AI i brug, står stærkere i fremtiden. På konferencen får du indsigt i, hvordan AI kan integreres strategisk i din forretning – ikke kun som en teknologi, men som en katalysator for innovation, vækst og nye forretningsmuligheder.
Efter konferencen har du den seneste viden om tidens vigtigste tendenser inden for ledelse og AI og er klar til at omsætte den til vækst.
Program og oplægsholderne:
Jytte Reinholdt – Velkommen til Viden til vækst
Direktør Jytte Reinholdt, Fynsk Erhverv, byder velkommen og præsenterer Det fynske Vækstbarometer 2025, der bl.a. fokuserer på udviklingspotentialet i de fynske virksomheder ved at prioritere ressourcer og investeringer i ny teknologi.
Svend Brinkmann, professor i psykologi v. Aalborg Universitet og forfatter
Fremtidens lederskab
Det moderne arbejdsliv er præget af omskiftelighed, optimeringskrav og acceleration. Hvor stiller det fremtidens ledere, der både skal omfavne ny teknologi og innovation samtidig med, at de skal værne om virksomhedens kerneressource – deres medarbejdere?
Jakob Thrane Mainz, senior AI Ethics Lead v. Novo Nordisk
Etiske overvejelser ved brug af AI i Novo Nordisk
AI giver en række etiske dilemmaer: For hvem ejer eller har rettighederne til bestemte data? Hør Jakob Thrane Mainz, Senior AI Ethics Lead ved Novo Nordisk, fortælle om de centrale principper for AI-etik, og hvordan der arbejdes aktivt med disse i Novo Nordisk.
Debat m. Mette Neville, professor v. Aarhus Universitet
AI, sustainability og ledelse
Ny teknologi er på mange måder ikke bæredygtigt: AI er en belastning for klimaet, og det kan skabe usikkerhed blandt medarbejdere, der er bange for at miste deres job. Hvordan kan den moderne leder omfavne ny teknologi samtidig med at sikre, at virksomheder holder en bæredygtig kurs hvad angår klima og mennesker? Panel: Mette Neville, Professor ved Aarhus Universitet; mfl.
Samantha Will, research program manager v. Meta
Tech Talk: Silicon Valley, Gen Z and the Future of Work
Med erfaring fra multinationale selskaber som Campbell Soup Company, Impossible Foods og Meta er Samantha Will, som tilhører Generation Z, en af Silicon Valleys unge talenter. Hun vil i sin ‘tech talk’ tale om trends og tendenser i Big Tech og arbejdskulturen i Silicon Valley – og hvordan du kan tiltrække unge tech-talenter.
Tim Frank Andersen, Iværksætter og foredragsholder
AI’s tidsalder: Fra hype til håndgribelige resultater
Siden 2022 har vi været vidne til en hæsblæsende udvikling inden for AI. Det kan være svært at finde ud af, hvordan man som organisation skal håndtere implementeringen af AI. Hør en af landets mest succesfulde iværksættere, Tim Frank Andersen, give gode råd til, hvordan du kommer i gang med at skabe værdi med AI på en struktureret og systematisk måde.
Halfdan Timm, Partner i Obsidian Digital
Cost Savings med AI: Sådan sparer vi et millionbeløb om året
Hvordan tager du AI fra fugle på taget til faktisk værdi i virksomheden? Den mest direkte applikation er at spare penge. I oplægget her fortæller Halfdan Timm om, hvordan Obsidian Digital bruger AI til at spare et millionbeløb om året – ikke i synergier, men i direkte omkostninger og faktiske besparelser – og hvordan du kan gøre det samme.
Debat V. Anders Top Haustrup, CEO i Plus Pack & Peter Grøftehauge, CEO i Autorola
Innovation med AI: Muligheder og udfordringer med ny teknologi
Hvordan tænker man som CEO AI ind i sin vækststrategi og holder mulige faldgruber op imod det store vækstpotentiale? Vi har i denne debat samlet en række fynske CEOs, som repræsenterer vidt forskellige virksomheder med vidt forskellige produkter – men hvor der er én bestemt fællesnævner for deres succes med AI. Panel: Anders Top Haustrup, CEO i Plus Pack Group; Peter Grøftehauge, CEO i Autorola; mfl.
Sofus Bynge, Specialkonsulent i Astralis
Esport, generationsfordomme og fremtidens arbejdskvalifikationer
Ungdomsgenerationen fylder i medierne – især når det kommer til skærme. Ifølge specialkonsulent i Astralis Sofus Bynge mangler mediedebatten nogle nuancer, da flere studier viser, at gaming og esport kan give kvalifikationer, som fremtidens arbejdsmarked i høj grad har brug for.
Louise Opprud, Konsulent for LEGO, Novo Nordisk og Google
Work Design
Kreativ tænkning bliver lederens vigtigste egenskab i et arbejdsliv med AI. Hør konsulenten for Spotify, Google og Novo Nordisk, Louise Opprud, tale om, hvordan vi i et stadig mere komplekst og arbejdsliv får designet vores arbejde ud fra et hjerneperspektiv, hvor pauser, mindfulness og flow er nøgleord.
Christiane Vejlø, Ekspert på ny teknologi og foredragsholder
Når mennesker møder teknologi
Mens teknologien udvikler sig med stadig større hast, så presser et vigtigt spørgsmål sig på. Hvad bliver menneskets rolle i en fremtid domineret af maskiner? Hvad betyder det, at maskinerne er begyndt at tale og skrive og skabe som os? Hør Christiane Vejlø, ekspert på ny teknologi og foredragsholder, komme med sine argumenter for mennesker i AI’s tidsalder.
Vi opdaterer programmer løbende. Vi tager forbehold for programændringer
__________________________
Tema: Professionalisering, Digitalisering
Det Fynske Vækstbarometer analyserer, hvordan virksomheder på Fyn arbejder inden for fem vækstindikatorer: Digitalisering, Bæredygtighed, Internationalisering, Professionalisering og Kerneressourcer. Læs Det Fynske Vækstbarometer her