Arrangement

Sådan griber du den grønne omstilling an i din virksomhed

Vi har alle en vigtig rolle i den grønne omstilling af vores samfund – en rolle, der kræver at vi tager aktivt stilling til vores adfærd og forbrug.

Men for virksomhederne er der langt mere på spil. Her handler det både om at begrænse klimaaftrykket og at gribe nye forretningsmuligheder og herigennem stå stærkt i konkurrencen om kunder, leverandører, medarbejdere m.fl.

Tilmeld dig arrangementet her

Det handler om at komme godt i gang. Derfor inviterer vi alle lokale virksomhedsejere og -ledere på Sydfyn til at være med til at kick-starte denne omstilling.

På dagens seminar får du med garanti relevant viden, inspiration og indsigt i spændende cases, der viser vejen til at komme i gang og til, hvordan den grønne omstilling også vil kunne skabe udvikling og vækst i din virksomhed i fremtiden.

Program:

Kl. 13.00: Netværk og kaffe

Kl. 13.30: Velkomst
v/borgmester Bo Hansen, Svendborg Kommune
v/formand René Ringsted, Svendborg Erhvervsråd

 

 

Kl. 13.45: Tæller vi det, der tæller? De tre bundlinjers kraft

v/strategisk bæredygtighedsaktivist Daniella Schmidt, SEF A/S

SEF A/S arbejder med de tre bundlinier – ’People’, ’Planet’ og ’Profit’ – i erkendelse af, at vækst som eneste parameter for succes har konsekvenser for klima, miljø og biodiversitet. Hør hvordan SEF A/S får grøn omstilling til at rime på forretningsudvikling igennem ESG- og klimarapportering.

Kl. 14.15: Klimaregnskabet som dåseåbner til forretningsudvikling

v/forretningsudviklingsdirektør Kim Lyngbek, Fynsk Erhverv

Med et klimaregnskab får du overblik over din virksomheds klimaaftryk og bliver i stand til at rapportere, sætte mål og lave handleplan for at reducere dette. Du får konkret viden og værktøjer til at lave dit klimaregnskab, indsigt i hvilke krav der er til rapportering og til hvordan, du kan kommunikere den indsats og styrke dit brand.

Kl. 15.00: Pause med kaffe og kage fra Wendorff

Kl. 15.20: Grøn omstilling baner vejen for god økonomi og nye muligheder
Case: Haarup Maskinfabrik A/S
v/Adm. Direktør Hans Christensen, Haarup Maskinfabrik A/S

Haarup Maskinfabrik A/S, der udvikler og producerer betonblandingsanlæg, startede i 2015 på den grønne omstilling. Hør, hvordan det har sat gang i udviklingen i virksomheden frem til i dag og hvilke økonomiske gevinster, investeringer og muligheder, det har banet vejen for.

Kl. 15.45: Upcycling som forretningsgrundlag
Case: Scan-Hide A/S
v/Adm. Direktør Michael Søndergaard, Scan-Hide A/S

Scan-Hide A/S, der er Danmarks eneste garveri, opkøber og forædler restprodukter fra andre industrier. Den grønne omstilling er helt central i virksomhedens overlevelse, og ESG-samarbejde har skabt en god forretning for Scan-Hide A/S i et marked, hvor transparens og sporbarhed er vigtig for den moderne forbruger. Hør om virksomhedens bæredygtighedsrejse gennem brandet ”Spoor”.

Kl. 16.10: ’Værktøjskassen’ til grøn omstilling
v/forretningsudviklingsdirektør Kim Lyngbek, Fynsk Erhverv
Vi gennemgår værktøjer og tilbud til at lave klimaregnskab og komme godt i gang med den grønne omstilling.

Kl. 16.25: Tak for i dag
V/formand René Ringsted, Svendborg Erhvervsråd

Samarbejde og partnerskaber er alfa og omega i den grønne omstilling.  Dagen er planlagt af SEF A/S, Svendborg Erhvervsråd og Fynsk Erhverv – med Østfyns Erhvervsråd, Svendborg Kommune og Langeland Kommune som medarrangører.

Vi tager forbehold for programændringer og forbeholder os ret til at prioritere pladserne til deltagere fra den primære målgruppe.

Tilmeld dig arrangementet her