Æresmedlemmer

Direktør Kurt Keilberg

Kurt Keilberg blev bestyrelsesmedlem i Odense Handelsstandsforening i 1973. Fra 1975-1982 var han næstformand, og fra 1982-1993 formand for bestyrelsen. I hans tid som formand skete der meget. Kurt Keilberg tog mange nye initiativer, bl.a. at ændre Odense Handelsstandsforening til det mere moderne Industri- og Handelskammeret Odense-Fyn. Han var også med til at få etableret Odense Erhvervsråd, hvor han blev den første formand. Som begrundelse for udnævnelsen af Kurt Keilberg, blev bl.a. følgende fremhævet:

“Desuden var han formand for Fyns Forums driftsselskab fra start til slut. Kurt Keilberg har blandet sig i alt indenfor erhvervslivet i Odense og på Fyn – eksempelvis søsportscentret, sportsarenaen og Odense Havns udbygning på Lindø. Han var og er fortsat engageret i turismen i Odense og på Fyn. Han har fået Fyntour op at stå, og han er stadig formand for bestyrelsen. Hertil kommer en række bestyrelsesposter i forskellige virksomheder.”

De unge menneskers uddannelse ligger Kurt Keilberg meget på sinde, og hans andet hjertebarn har været og er TietgenSkolen, hvor han blev formand for bestyrelsen i 1986.

Kurt Keilberg blev udnævnt som æresmedlem i Fynsk Erhverv i 2007.

 

 

 

Købmand Poul Isaksen

Som begrundelse for udnævnelsen af købmand Poul Isaksen blev bl.a. følgende fremhævet:

Poul Isaksen var medlem af bestyrelsen i årene 1982-1992, hvor han repræsenterede gruppen Detail i det daværende Odense Handelsstandsforening.

I 1987 var der megen debat omkring flytningen af H.C. Andersen-statuen, og i den forbindelse fik Poul Isaksen den eventyrlige idé, at Odense i anledning af byens 1000-års jubilæum i 1988 skulle beriges med et antal H. C. Andersen eventyrskulpturer.

Bestyrelsen i Odense Handelsstandsforening var med på idéen og Odense Kommune var ligeledes begejstret.

Tanken var at finde sponsorer blandt udvalgte virksomheder i Odense – på Fyn – og i Danmark. Overskriften var “Kunsten, erhvervslivet, kommunen og turismen går nu sammen om at gøre Odense til en rigtig eventyrby”.

Poul Isaksen var dybt engageret i den store og krævende opgave. Han var i hele forløbet fuld af optimisme og “eventyrlyst”, og han forsømte ikke en lejlighed til at fortælle om det eventyrlige projekt. Idéen lykkedes som bekendt, og Odense kan i dag bryste sig af ikke mindre end 10 flotte eventyrskulpturer, hvoraf den ultimative 10. skulptur blev afsløret på Banegårdspladsen foran Fyens Stiftstidende den 6. december 2005.