Æresmedlemmer

Direktør Kurt Keilberg

Kurt Keilberg blev bestyrelsesmedlem i Odense Handelsstandsforening i 1973. Fra 1975-1982 var han næstformand, og fra 1982-1993 formand for bestyrelsen. I hans tid som formand skete der meget. Kurt Keilberg tog mange nye initiativer, bl.a. at ændre Odense Handelsstandsforening til det mere moderne Industri- og Handelskammeret Odense-Fyn. Han var også med til at få etableret Odense Erhvervsråd, hvor han blev den første formand. Som begrundelse for udnævnelsen af Kurt Keilberg, blev bl.a. følgende fremhævet:

“Desuden var han formand for Fyns Forums driftsselskab fra start til slut. Kurt Keilberg har blandet sig i alt indenfor erhvervslivet i Odense og på Fyn – eksempelvis søsportscentret, sportsarenaen og Odense Havns udbygning på Lindø. Han var og er fortsat engageret i turismen i Odense og på Fyn. Han har fået Fyntour op at stå, og han er stadig formand for bestyrelsen. Hertil kommer en række bestyrelsesposter i forskellige virksomheder.”

De unge menneskers uddannelse ligger Kurt Keilberg meget på sinde, og hans andet hjertebarn har været og er TietgenSkolen, hvor han blev formand for bestyrelsen i 1986.

Kurt Keilberg blev udnævnt som æresmedlem i Fynsk Erhverv i 2007.

 

Direktør Preben Nielsen

Som begrundelse for udnævnelsen af af direktør Preben Nielsen blev bl.a. følgende fremhævet:

Preben Nielsen var medlem af af bestyrelsen i 24 år, heraf 10 år som næstformand og 11 år som kasserer. Han var desuden medlem af legatudvalget i 17 år.

Preben Nielsen har fungeret som en god ambassadør for Industri- og Handelskammeret Odense-Fyn, og har gennem årene repræsenteret foreningen ved prisuddelinger på Syddansk Universitet og på TietgenSkolen, hvor han fungerede som foreningens suppleant i bestyrelsen.

På den måde har han ofte deltaget i møderne med meget kort varsel. Det kendetegner Preben Nielsen, at han aldrig har sagt nej til bestyrelsen, når den skulle have klaret en opgave, og han har altid løst den til UG.

 

Købmand Poul Isaksen

Som begrundelse for udnævnelsen af købmand Poul Isaksen blev bl.a. følgende fremhævet:

Poul Isaksen var medlem af bestyrelsen i årene 1982-1992, hvor han repræsenterede gruppen Detail i det daværende Odense Handelsstandsforening.

I 1987 var der megen debat omkring flytningen af H.C. Andersen-statuen, og i den forbindelse fik Poul Isaksen den eventyrlige idé, at Odense i anledning af byens 1000-års jubilæum i 1988 skulle beriges med et antal H. C. Andersen eventyrskulpturer.

Bestyrelsen i Odense Handelsstandsforening var med på idéen og Odense Kommune var ligeledes begejstret.

Tanken var at finde sponsorer blandt udvalgte virksomheder i Odense – på Fyn – og i Danmark. Overskriften var “Kunsten, erhvervslivet, kommunen og turismen går nu sammen om at gøre Odense til en rigtig eventyrby”.

Poul Isaksen var dybt engageret i den store og krævende opgave. Han var i hele forløbet fuld af optimisme og “eventyrlyst”, og han forsømte ikke en lejlighed til at fortælle om det eventyrlige projekt. Idéen lykkedes som bekendt, og Odense kan i dag bryste sig af ikke mindre end 10 flotte eventyrskulpturer, hvoraf den ultimative 10. skulptur blev afsløret på Banegårdspladsen foran Fyens Stiftstidende den 6. december 2005.