Nyheder • 19/09/2019

Indretningen bidrager til vidensdelingen, fællesskabet og bundlinjen i virksomheden

Arkitekt Sarah Müllertz pegede på Fyraftensmødet på nogle af de plusser, som strategisk indretning af virksomheden bringer med sig, og de 55 deltagere fik inspiration til forberedelserne forud for en ny indretningsproces.

Værterne for Fyraftensmødet, advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen, har tidligere på året gjort brug af Sarah Müllertz evner. Så da arkitekten havde fortalt, at de sækkestole og rutchebaner, som flere kreative virksomheder havde indrettet sig med i sin tid var passé, og fortalt om de tanker og den proces, der lå bag indretningen af advokatkontoret, kunne deltagerne selv se resultatet.

Både under foredraget og rundturen var der masser af spørgsmål, og interessen for at skabe et godt arbejdsmiljø med plads til både flere generationer og arbejdsfunktioner var vakt.

Sarah Müllertz listede fire trends op inden for strategisk indretning af virksomheden:

  • Mobilitet – vi kan arbejde hvor som helst og når som helst
  • Millenniums arbejdsmønstre – arbejder på en ny måde og har andre forventninger. Er teknologisk stærke
  • Adfærdsmønstre – teknologiske samarbejder
  • Work Life Balance

Sarah Müllertz tager i sit arbejde udgangspunkt i bl.a. virksomhedens strategi, som skal synliggøres i indretningen.

”At være autentisk i sit materialevalg viser, at du er autentisk i din virksomhed”, sagde Sarah Müllertz og fortalte videre om, hvordan der i forløbet var blevet lavet mood boards på møbler og materialer, således medarbejderne kunne mærke den stemning, som indretningen ville skabe.

Partner i Mazanti-Andersen Korsø Jensen, Christian Bonnesen, holdt sit oplæg foran plantegningen for det nye domicil, der har plads til 50 medarbejdere. Han fortalte om processen for flytningen af firmaet fra Hunderupvej i Odense M. til Klosterbakken i Odense C. Medarbejderne var hurtigt blevet inddraget i processen. De blev bl.a. spurgt om, hvem de var, hvordan de arbejdede, og hvad de ville. Her blev det bl.a. opdaget, at flere ikke talte så meget i telefon, som de regnede med, hvilket var vigtig viden, da der skulle indrettes rum, der kunne bruges til telefonsamtaler og møder.

Fyraftensmødet var årets sidste, og med gode oplæg, godt værtskab og god stemning blandt de nysgerrige deltagere, ser vi frem til 2020-versionerne af møderækken.

Nyhed

Kulturelle oplevelser venter dig og dine kolleger på Kunstmuseum Brandts

Fynsk Erhverv har endnu en gang lavet en aftale med Kunstmuseum Brandts om en række kultur-oplevelser for partnervirksomhederne. Deltagelse er gratis, så invitér kollegerne med til en kulturel oplevelse. Torsdag den 14. november, kl. 8:30-10:00 byder Brandts indenfor i de...

Nyhed

Ny viden og værktøjer skaber vækst i SMV-virksomhederne

En kold og regnfuld tidlig morgen i oktober steg godt 30 fynske erhvervsledere på ’Fynsk Erhverv’-bussen med kurs mod Århus Universitet. Fælles for os alle var, at vi er nysgerrige på, hvordan man bedst skaber og styrer vækst og udvikling...

Nyhed
Ebbe Vej

Debat: SMV-virksomheder er motoren i velfærdsmaskinen

SMV-virksomhederne udgør rygraden i dansk økonomi og dem, der i udstrakt grad sikrer finansieringen af den velfærd, som vi alle nyder godt af. Derfor er SMV-virksomhedernes rammevilkår og det lokale erhvervsklima et vigtigt fokuspunkt i forbindelse med de kommunale budgetforhandlinger....