Nyheder • 19/09/2019

Indretningen bidrager til vidensdelingen, fællesskabet og bundlinjen i virksomheden

Arkitekt Sarah Müllertz pegede på Fyraftensmødet på nogle af de plusser, som strategisk indretning af virksomheden bringer med sig, og de 55 deltagere fik inspiration til forberedelserne forud for en ny indretningsproces.

Værterne for Fyraftensmødet, advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen, har tidligere på året gjort brug af Sarah Müllertz evner. Så da arkitekten havde fortalt, at de sækkestole og rutchebaner, som flere kreative virksomheder havde indrettet sig med i sin tid var passé, og fortalt om de tanker og den proces, der lå bag indretningen af advokatkontoret, kunne deltagerne selv se resultatet.

Både under foredraget og rundturen var der masser af spørgsmål, og interessen for at skabe et godt arbejdsmiljø med plads til både flere generationer og arbejdsfunktioner var vakt.

Sarah Müllertz listede fire trends op inden for strategisk indretning af virksomheden:

  • Mobilitet – vi kan arbejde hvor som helst og når som helst
  • Millenniums arbejdsmønstre – arbejder på en ny måde og har andre forventninger. Er teknologisk stærke
  • Adfærdsmønstre – teknologiske samarbejder
  • Work Life Balance

Sarah Müllertz tager i sit arbejde udgangspunkt i bl.a. virksomhedens strategi, som skal synliggøres i indretningen.

”At være autentisk i sit materialevalg viser, at du er autentisk i din virksomhed”, sagde Sarah Müllertz og fortalte videre om, hvordan der i forløbet var blevet lavet mood boards på møbler og materialer, således medarbejderne kunne mærke den stemning, som indretningen ville skabe.

Partner i Mazanti-Andersen Korsø Jensen, Christian Bonnesen, holdt sit oplæg foran plantegningen for det nye domicil, der har plads til 50 medarbejdere. Han fortalte om processen for flytningen af firmaet fra Hunderupvej i Odense M. til Klosterbakken i Odense C. Medarbejderne var hurtigt blevet inddraget i processen. De blev bl.a. spurgt om, hvem de var, hvordan de arbejdede, og hvad de ville. Her blev det bl.a. opdaget, at flere ikke talte så meget i telefon, som de regnede med, hvilket var vigtig viden, da der skulle indrettes rum, der kunne bruges til telefonsamtaler og møder.

Fyraftensmødet var årets sidste, og med gode oplæg, godt værtskab og god stemning blandt de nysgerrige deltagere, ser vi frem til 2020-versionerne af møderækken.

Nyhed
Trafik

Trængslen over Fyn kræver politisk fokus her og nu

Statsministeren meldte i sidste uge ud, at den længe ventede plan for den fremtidige infrastruktur ”ikke er én af de første opgaver, regeringen tager fat på i år”. Det er vi i Fynsk Erhverv ganske uforstående overfor, især på grund...

Nyhed
Henrik Neelmeyer kronik 2019 et fælles fyn

Nytårskronik: Et fælles Fyn

Af Henrik Neelmeyer, bestyrelsesformand i Fynsk Erhverv På tærsklen til et nyt årti står vi i Fynsk Erhverv med en god fornemmelse. En fornemmelse af, at det går godt på Fyn – i virksomhederne, i kommunerne og i det politiske....

Nyhed
Bredbåndspuljen 2019 fyn oversigt kort

Stort løft i bredbåndsdækningen på Fyn på vej

Nu kan mange af de fynboer, der hidtil har levet med dårlige internetforbindelser rundt omkring på Fyn, se frem til et digitalt løft. Nu adresserer Energistyrelsen nemlig næsten 23,7 mio. kr. fra Bredbåndpuljen 2019 til projekter på Fyn og Langeland....