Nye partnere i 2021

Nyheder • 29/03/2021

Fynsk Erhverv åbner “Den varme linje til EU”

Pernille WEISS in the EP in Brussels

Den 22. april åbner Fynsk Erhverv “Den varme linje til EU”, og her får de fynske erhvervsledere mulighed for at rykke et godt skridt nærmere beslutningstagerne i EU, når vi får virtuelt besøg af de to fynskfødte politikere Pernille Weiss (C), og Christel Schaldemose (A), der begge sidder i Europa-parlamentet.

Fynsk Erhverv har taget initiativ til arrangementet for at sikre de fynske virksomheder indflydelse og de bedst tænkelige vækstbetingelser og Jytte Reinholdt tilføjer:

Vi synes, at det er oplagt at bruge Fynsk Erhverv som platform for en konstruktiv dialog direkte mellem virksomhederne og vores EU-parlamentarikere

Og for de to politikere er webinaret netop en kærkommen mulighed for at åbne en tovejsdialog, der også kan fungere efterfølgende:

“Det var to sjæle, en tanke, da jeg blev kontaktet af Jytte Reinholdt sidste år, for vi har i høj grad også et ønske om at komme i tæt kontakt med de danske virksomheder og for at bygge bro, så EU kommer tættere på den danske hverdag,” fortæller Pernille Weiss, der som Christel Schaldemose har trådt sine barnesko på Fyn.

Ifølge Pernille Weiss er virksomhedskontakten essentiel for politikerne, fordi dialogen giver en adgang til en vigtig viden, som de ikke nødvendigvis ville få adgang til ellers:

Virksomhedskontakten er en videnskilde, der blandt andet gør, at vi finder ud af, hvordan vores love fungerer i hverdagen.

Et meget godt eksempel er GDPR-lovgivningen, der er opfundet for at beskytte borgernes personlige interesser, men samtidig er reglerne formuleret, så de har vist sig at være utroligt besværlige for virksomhederne at håndtere. Derfor vil min gruppe i Europa-parlamentet (EPP) arbejde for at GDPR-reglerne bliver revideret og justeret tidligere, end det oprindeligt var planen,” siger Pernille Weiss.

“Der er også eksempler på danske virksomheder, som allerede har løsninger, der kan afhjælpe miljøudfordringer på andre måder, end vi traditionelt har forestillet os, og det er vigtigt, at vi som politikere kan være med til at bære det videre til forhandlingsbordet.”

På webinaret kommer de to politikere blandt andet rundt om emnet “Samarbejdet mellem EU og de fynske virksomheder”, og det er Pernille Weiss’ klare håb, at flere virksomheder får øjnene op for det potentiale, der findes i EU.

“Vi kan noget med vores produkter og det danske system, hvor chefer og ansatte er i øjenhøjde. Det betyder også, at virksomhederne kan konkurrere på andet end prisen, når de skal ud på eksportmarkedet. Men dansk erhvervsliv skal også blande sig mere i det europæiske midtbanespil, for vi har brug for virksomheder, som kan sætte sig selv i scene,” konstaterer Pernille Weiss, som håber at hun og Christel Schaldemose med arrangementet kan bidrage til at flytte nogle barrierer.

“For os handler det om at være med til at fjerne nogle af de sten, som virksomhederne møder på vejen, og jeg håber, at det her er første trut i trompeten på en række tilbagevendende begivenheder, der viser de fynske virksomheder, at Pernille og Christel ikke er længere væk, end at de bare kan ringe til os, når de har noget på hjerte.”

Tilmeld dig webinaret “Den varme linje til EU”  Søg viden om EU