Forretningsudvikling – tre veje til succes

Fynsk ErhvervsTopmøde november 2017

SPOR 1: TEKNOLOGIDREVET FORRETNINGSUDVIKLING

Årets ejerleder: Mads Pedersen, gartneriet Alfred Pedersen & Søn:
Mød Årets ejerleder på Fyn og hør, hvordan virksomheden har sikret sig denne anerkendte titel gennem konstant fokus på forretningsudvikling. Prisen blev uddelt den 27. oktober af Pwc, Nykredit og Dansk Erhverv.

Læs mere om Mads Pedersen og Alfred Pedersen & Søn på Den fynske virksomhedsportal

Mosson:
Mosson – en ung, dansk startup fra Århus, der er i gang med at digitalisere hestesporten med udgangspunkt i trænerens store viden.
Mød direktør og partner i Mosson, Julie Liv Morin, der efter års research og rutinerede kræfter i ryggen nu er på vej med virksomhedens første produkt, som kommer til at gøre en mærkbar forskel i en hidtil analog verden.

Mosson er på flere fronter en spændende virksomhed, der går helt nye veje i deres forretningsudvikling. F.eks. har de brudt med traditionerne og bygget en lille kerneorganisation og i stedet allieret sig med dygtige samarbejdspartnere, der skal sikre fælles succes.  House of Code udgør således Mosson´s udviklingsteam og er med fra A-Z i tilblivelsen af fremtidens digitale værktøj for hestebranchen.

House of Code:
House of Code er et af de hurtigst vækstende app-bureauer i Danmark med en vækst fra 2 til 20 mand og en omsætning fra 1 til 8 mio. kr. på blot to år.  House of Code er et full-service app-bureau med hovedsæde i Odense, hvor de rådgiver, designer, udvikler og drifter apps til smartphones, tablets og andre smartdevices.

Mød adm. direktør og partner Jonathan Bornemann Junker og lad dig inspirere af, hvordan House of Code bidrager til teknologidrevet forretningsudvikling hos bl.a. Mosson.

Se mere om House of Code på Den fynske virksomhedsportal.

SPOR 2: DATADREVET FORRETNINGSUDVIKLING

Virksomhedens data kan bidrage med optimering af driften, nye services til eksisterende produkter og helt nye forretningsområder. Data-drevet forretningsudvikling er ikke forbeholdt Uber og i dette spor viser vi, hvordan den mere traditionelle virksomhed kan blive målrettet og effektiv med sine nuværende data eller fremtidige data

WiseCon:
WiseCon har udviklet og introduceret en ’game changing-teknologi’ indenfor skadedyrsbekæmpelse siden efteråret 2008. Teknologien går ud på at installere fælder med monitoreringsudstyr, der give information om aktivitet, driftsstatus på enheden og omgivelser. Alle informationer sendes via nettet til en softwareplatform, hvor disse kan håndteres og reageres på.

Mød Klaus Baagøe-Nielsen, VP Sales & Marketing, der vil løfte sløret for WiseCon-metoden, der nok er en dyrere skadedyrsløsning, men en mere effektive totalløsning, med risikominimering hos kunderne.  Denne teknologi har bragt WiseCon i front som pioner i markedet og resulteret i kraftig eksportvækst med øget indtjening til følge.
WiseCon er i 2017 blevet solgt til den fjerde største skadedyrsbekæmper-virksomhed i verden, der bruger WiseCon som platform til målet at blive nr. ét inden for de næste fem år. Teknologien betyder en helt ny måde at arbejde på i branchen, og andre brancher og virksomheder kan hente stor inspiration i denne case.

DataProfit – Fra Big Data til Big Business:
Mange erhvervsledere har store forventninger til at bruge data til at tjene penge i deres virksomheder. Dog viser det sig, at det ikke er så ligetil – mange forventninger bliver simpelthen ikke indfriet.

Derfor præsenterer vi DataProfit – fra Big Data til Big Business, som er et enkelt værktøj, som kortlægger ni kompetencer i virksomheden, der skal spille sammen for at omsætte virksomhedens data til profitabel vækst. Mød en af forskerne bag DataProfit, Hans Eibe, når han gennemgår værktøjet og det kompetencekort, der kan afdække din virksomheds parathed til at omsætte Big Data til Big Business.

Hans Eibe Sørensen, CBS // EIBE MGMT, der er rådgiver og forsker på CBS i data-drevet forretningsudvikling. Hans er bl.a. biotekiværksætter, har bestyrelses- og advisory board erfaring, forestår efteruddannelse og acceleratorforløb, samt har forfattet Business Development: a market-oriented perspective, der pt. er den eneste lærebog i verden om emnet.

Hent WiseCon og Hans Eibes præsentationer

Rambøll Management Consulting:
Konkurrence fra nye markeder, prispres og faldende kundeloyalitet. Aldrig før har det været så afgørende for virksomheder at nuancere forståelsen af deres kunder og marked. Mød konsulent Nils Riske fra Rambøll Management Consulting og hør, hvordan en større viden og indsigt i kunder og markeder kan føre til en stærkere position og gunstige økonomiske resultater.

”Vi har musklerne til at skabe ny indsigt og forvandle den til langvarige kunderelationer og økonomiske resultater”, siger Nils Riske og tilføjer:” Vores ambition er at omsætte data til værdifuld indsigt, der gør virksomheder i stand til at træffe de bedste beslutninger.”

Se mere om Rambøll på Den fynske virksomhedsportal

SPOR 3:  KOMPETENCEDREVET FORRETNINGSUDVIKLING

Med stigende konkurrence og hyppige forandringer stilles der store krav til ledelsen i dagens virksomheder.  Med en professionel bestyrelse har din virksomhed mulighed for at få tilknyttet personer med nye, stærke kompetencer, indsigter, erfaringer og netværk, der giver dig og din virksomhed et kvalificeret med- og modspil og sikrer, at du får udnyttet dit markedspotentiale og foretaget de fornødne investeringer rettidigt.  Her får du bl.a. inspiration til, hvordan en professionel bestyrelse kan være med til at sikre et vellykket generationsskifte.

Gislev Rejser
Gislev Rejser er ét af Danmarks største rejsebureauer med ca. 50.000 kunder om året. Tredje generation har taget over hos Gislev Rejser, idet Poul Andersen i dag er direktør og aktionær i Gislev Rejser.

Mød direktør Poul Andersen og bestyrelsesmedlem Poul H. Lorentzen og hør, hvordan de igennem den professionelle bestyrelse sikrer et vellykket generationsskifte og en gunstig udvikling i Gislev Rejser.

Target Headhunting
Mød partner i Target Headhunting Carsten Gjørtsvang og hør, hvordan han arbejder med at sammensætte professionelle bestyrelser og finde netop de personer, der har netop de kompetencer og kontakter, der skal til for at tilføre værdi til virksomheden.

Se mere om Target Headhunting på Den fynske virksomhedsportal

NEXT Level
Har du ikke en professionel bestyrelse, men savner sparring og nogen at drøfte dine planer med, så får du her præsenteret Fynsk Erhvervs unikke tilbud NEXT Level – et tilbud til premiumpartnervirksomheder i Fynsk Erhverv.

Forbehold for eventuelle programændringer.