Nye partnere i 2021

Arrangement

Kulturnat: Fynsk Erhverv åbner porten …

Mærk erhvervshistoriens vingesus i Fynsk Erhvervs smukke, gamle lokaler på Albani Torv 4 i hjertet af Odense, når der er Kulturnat den 2. oktober.

(Billedet foroven er fra midten af 30’erne. Fynsk Erhverv holder til i bygningen til højre. Billedet til højre viser en torvedag i sommeren 1945, hvor Fynsk Erhvervs gamle nabo, Industripalæet, reklamerer for sommerrevy i baggrunden.)

Fynsk Erhverv er Fyns største erhvervsorganisation og har siden 1862 arbejdet for at fremme det fynske erhvervslivs interesser.

Siden 1927 har Fynsk Erhverv haft til huse i den bygning, som organisationen bor i den dag i dag. På Kulturnatten kan alle interesserede inspicere de imposante lokaler i bygningen, der har rødder tilbage i 1600-tallet, hvor historien driver ned af væggene.

Fynsk Erhverv har i samarbejde med Historiens Hus fremskaffet både tekst- og billedemateriale om foreningens, bygningens og erhvervslivets historie, som fremvises på kulturnatten.

For at spæde til stemningen på dagen/natten, vil Fynsk Erhvervs æresmedlemmer være til stede i lokalerne med cognac, høj cigarføring og det hele, ligesomB0020755 man kan få lov at se og studere gamle aviser, invitationer og andet skrevet i en imponerende håndskrift fra før verden blev digital samt bordkort, billeder og information til medlemmerne fra de helt gamle dage og massevis af andre spændende ting, som Fynsk Erhverv har liggende i arkivet på loftet.

Måske får man også et glimt af ”Den hvide dame” som eftersigende har vandret og er blevet set igennem alle år i husets historie

Som afslutning på Kulturnatten hos Fynsk Erhverv går vægterne sin runde rundt i Odenses gader, med start fra Fynsk Erhverv.

De går fra lokalerne kl. 21.00, og alle interesserede er selvfølgelig velkomne til at følge efter og blive klogere på vores bys rige historie.

Det er gratis at møde op, og alle interesserede er meget velkomne.

Praktisk info:

Dato og sted: 2 oktober fra kl. 19.00 i Fynsk Erhverv

Pris: Deltagelse er gratis.

Deltagere: Alle er velkomne

cut_ugeavisenodense_332 (1) (1)-page-001

 

Artikel fra Ugeavisen Odense