Nye partnere i 2021

Arrangement

Fremtidens lederskab

– eksklusivt for medlemmer af Lederne Fyn og Fynsk Erhverv

Torsdag den 3. september fra kl. 15.00 til 18.00 afholder Fynsk Erhverv i samarbejde med Lederne Fyn interaktivt seminar med Liselotte Lyngsø fra Future Navigator. Forudse fremtiden, og spot de trends, der har potentiale til at udvikle din karriere. 

Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigator præsenterer sine bud på fremtidens arbejdsmarked og nye forventninger til ledelse.For få år siden blev der rynket kraftigt på næsen, hvis nogen sagde ‘deleøkonomi’ – i dag  har vi fået adgang til musik, film, boliger, biler og mere er på vej.
I fremtiden er 3D-printere måske en uomgængelig game changer for erhvervslivet, ligesom internettet har været det de sidste 20 år. Det kan også være, tendensen med at måle alt fra søvnrytmer til antal skridt, man tager på en dag, som ny teknologi har muliggjort, bevæger sig ind i arbejdslivet og bliver en integreret del af hverdagen.Deltag i seminaret, og hør de bedste bud på fremtidens vigtigste tendenser fra én af landets førende eksperter på området.
– Vi har fundet udsagn fra halvtredserne, hvor man har forudsagt alt fra selvrensende gulvtæpper til helikopterlandingspladser for alle fremtidens medarbejdere, men hvor de kommende årtiers nok vigtigste game changer er helt fraværende: kvindernes indtog på arbejdsmarkedet. Mange af de helt store forandringer i både ledelse, arbejdsmarked og samfundet generelt er sociale, men det er tit også dem, der er sværest at spå om, fortæller Liselotte Lyngsø og fortsætter:

– Ledere, der interessere sig for fremtiden og har en holdning til, hvad der bliver vigtigt, og som formår at sætte det i spil, er uundværlige i et samfund, der er i konstant forandring.

– Opfindelser, teknologiske nyskabelser og andre fysiske forandringer kan selvfølgelig også i høj grad være game changers. Bare tag mobile pay som eksempel, som lynhurtigt slog igennem, og som alle allerede har vænnet sig til at se som en selvfølge, eller tendensen med, at ens arbejdsplads ikke nødvendigvis er knyttet til et bestemt kontor, men kan være hvor som helst.

Giver det mening?

Liselotte Lyngsø tror selv, at vores syn på arbejde kommer til at blive en game changer i fremtiden.

– I den kommende tid bliver det sandsynligvis en game changer, at medarbejdere i stigende grad – det sker allerede i mange brancher i dag – flytter fokus fra kun at se dem selv som medarbejdere i en virksomhed med specifikke jobopgaver at varetage, til at fokusere på den nytte deres arbejde gør; både for dem selv, for virksomheden og for samfundet.

LiselotteLyngsø– Problemløsning og meningsfuldt arbejde kommer i fokus på alle niveauer, og der kommer til at være flere bundlinjer for både medarbejdere og virksomheder, siger hun.

En vigtig forandring, der allerede har fundet sted i vores samfund, er hastigheden hvorved alting forandrer sig.

– Førhen kunne vi som fremtidsforskere typisk kigge på en trend i USA og så med nogenlunde sikkerhed fastslå, at den tendens også ville dukke op i Danmark i løbet af de kommende år. I dag går udviklingen langt hurtigere; ofte så hurtigt, at vi forskere selv kan have svært ved at følge med. Derfor er det vigtigt, at erhvervsledere ikke sidder og venter på, at en fremtidsforsker som mig selv eller nogen andre kommer og fortæller, hvad de engang i fremtiden skal holde øje med, de bliver nødt til at se på tendenser i samtiden selv – og være hurtige til at reagere på dem.

– Hvis deltagerne i seminaret tager én pointe med sig hjem, så skal det være den. Ledere, der interessere sig for fremtiden og har en holdning til, hvad der bliver vigtigt, og som formår at sætte det i spil, er uundværlige i et samfund, der er i konstant forandring, siger Liselotte Lyngsø.

Som deltager er man en aktiv del af dagen (klik)

Deltagere i seminaret skal fortælle om deres egne forventninger til fremtiden: Hvad bliver vigtigt og kommer til at forandre arbejdsmarkedet, hvordan ser fremtidens medarbejdere og arbejdspladser ud, og hvordan vil det påvirke fremtidens ledelse? Buddene behøver hverken være kæmpe store, vildt originale eller revolutionerende – og de kan omfatte alt fra nye maskiner til anderledes måder at rekruttere på.

Praktisk information

Dato og sted: Torsdag den 3. september kl. 15.00 til 18.00 i Fynsk Erhverv.

Pris: 200 kr. plus moms, som dækker forplejning.

Deltagere: Kun for medlemmer af Fynsk Erhverv og Lederne Fyn

Frist for tilmelding: 27. august

Om Liselotte Lyngsø

Liselotte Lyngsøe er en efterspurgt foredragsholder verden rundt og arbejder som konsulent for flere globale virksomheder. Hun er medlem af Foresight editorialboardVL20 og Albright Gruppen og er et stiftende medlem af the Global Future Forum og i Advisory Board på MOL. Hun har en Cand.Phil. i Økonomi og politik fra St. Anthony’s College, Oxford University, UK.

Tilmeld dig ved at skrive til info@fynskerhverv.dk

Du skal skrive:

– Dit navn og navne på evt. andre, der skal tilmeldes

– Din virksomhed

– Din mail

– Mailen som faktura skal sendes til