Nyheder • 13/04/2016

Nyt bestyrelsesmedlem om Fyn og Fynsk Erhverv

Thomas Visti, direktør i den odenseanske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots, er nyt medlem af bestyrelsen i Fynsk Erhverv. Her repræsenterer de fynske virksomheder inden for industri/robotteknologi. Vi har spurgt ham om bevæggrunden for at gå ind i Fynsk Erhvervs bestyrelse, hvad hans visioner er, og hvordan han ser på fremtiden for robotindustrien på Fyn.

Thomas Visti fra Mobile Industrial Robots indtrådte til Fynsk Erhvervs generalforsamling i foreningens bestyrelse, hvor han repræsenterer de fynske virksomheder inden for industri/robotteknologi.

Allerede d. 18. april skal han i denne funktion møde de fynskvalgte folketingspolitikere i Erhvervspolitisk Forum Fyn.

Hvorfor har du valgt at indtræde i Fynsk Erhvervs bestyrelse?

– Jeg har valgt at sige ja tak til opfordringen, fordi jeg gerne vil bidrage til Fynsk Erhvervs glimrende arbejde med at fremme gode betingelser for erhvervslivet her på øen, så vi kan skabe yderligere vækst og fremgang og øge eksporten af fynske produkter. Som leder og investor i forskellige fynske virksomheder har jeg efterhånden gjort mig en del erfaringer og iagttagelser, som jeg gerne vil dele til gavn for andre MIR og Thomas Vistivirksomheder.

Hvad er de vigtigste fokuspunkter for Fynsk Erhverv i den nære fremtid?

– Jeg mener, vi skal se på, hvordan man kan gøre det enklere og mere attraktivt at drive en vækst- og eksportvirksomhed på Fyn. Mit indspark til politikerne er, at vi skal have skabt et mere internationalt miljø og blandt andet have gang i lufthavnen i Beldringe. Udenlandske gæster skal i dag ofte bruge cirka tre timer på at komme til Odense Banegård fra Kastrup Lufthavn, hvorefter de så skal bruge yderligere tid på at komme fra centrum og ud til industriområderne. Når jeg selv rejser rundt i verden for at besøge forhandlere og deltage i messer, er det sjældent slet ikke så tidskrævende.

– Noget andet, der ærgrer mig, er, at de fleste fynske virksomheder går glip af mange af de tilskud og investeringer, man kan søge fra puljer og fonde, fordi processerne generelt er for besværlige og tidskrævende. Det er mit indtryk, at det primært er de rådgivningsvirksomheder, der har specialiseret sig i at hente offentlige midler, der får del i denne støtte. Groft sagt ser det ud som om, pengene bliver ”spist” af konsulenter frem for at komme til nytte i de produktionsvirksomheder, der reelt har behovet for at styrke konkurrenceevnen, men ikke har tid til at få søgt pengene. Hos MiR har vi ganske enkelt valgt at nedprioritere det, fordi det omfattende papirarbejde fjerner fokus fra forretningen. Jeg vil gerne arbejde for en forenkling på dette område.

Hvordan ser du på fremtiden for det fynske erhvervsliv?

– Jeg tror på, at Fyn har potentiale for at skabe et endnu mere blomstrende erhvervsliv inden for flere brancher. Vi er gode til at samarbejde virksomhederne imellem, og det skal vi dyrke yderligere. For vi kan sagtens lære af hinandens gode erfaringer og skabe masser af synergi.

– Der er skabt mange industrieventyr her på øen, og disse veletablerede virksomheder spiller i mange tilfælde en væsentlig rolle ved at engagere og bidrage med erfaringer, netværk og ”kloge penge” i vækstlaget af nye fynske opkomlinge i erhvervslivet. Desuden kan organisationerne, kommunerne, uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne samarbejde tættere om at markedsføre Fyn nationalt og internationalt som en innovativ frontløber. Der er ingen grund til at være så beskedne. Vi har faktisk rigtigt meget at byde på både for studerende, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

Du er repræsentant for industri og robotteknologi i Fynsk Erhvervs bestyrelse. Hvad skal der til, for at Fyn kan bevare momentum inden for dette område?

– Der er blevet lavet en masse gode tiltag her på Fyn for at bakke op om teknologiske start-ups, derfor er jeg optaget af, at vi fortsætter med at bakke op om denne positive udvikling og fokuserer på at bevare de værdifulde tiltag – så mister vi ikke dette momentum og sakker agterud i den globale konkurrence.

– Vi er lykkedes med at skabe et stærkt miljø inden for robot- og teknologiudvikling, der høster stor anerkendelse i udlandet. Dette image skal styrkes yderligere, for det er afgørende for denne industri at kunne tiltrække nogle af verdens dygtigste medarbejdere, og derfor skal vi også gøre det endnu mere eftertragtet at arbejde på Fyn. Vi er godt i gang med kulturen, hvor der sker mange positive nyskabelser i disse år, og den kurs skal vi fortsætte. For kulturoplevelser betyder noget i forhold til rekruttering af både jyder, sjællændere og udenlandske medarbejdere.

“Der er ingen grund til at være så beskedne. Vi har faktisk rigtigt meget at byde på både for studerende, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.”

 

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.

10 år efter: Gamle Mursten er stadig en god forretning

For præcis 10 år siden kom Svendborg-virksomheden Gamle Mursten i Fynsk Erhvervs positive søgelys, fordi et patent til afrensning og genbrug af gamle mursten efter ti års liv i ubemærkethed havde fået opmærksomhed fra blandt andre daværende Energi- Klima og Bygningsminister Martin Lidegaard, der var med på åbningsdagen af en ny fabrik. I dag viser […]

2024 bliver endnu et år med fokus på Odense Havns udviklingsplaner

Fredag d. 26. januar var det fynske erhvervsliv samlet til nytårsreception på Odense Havn. Med oplæg fra Erhvervsminister, Morten Bødskov og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen, blev der sat fokus på Odense Havns betydning for den grønne omstilling i Danmark og globalt, og der blev sendt et klart politisk signal om opbakning til havnens udviklingsplaner. […]

Brain boost: Datasikkerhed skal alle forstå

Når Fynsk Erhverv torsdag den 14. marts, i samarbejde med PwC og Chili Security, slår dørene op for næste version af vores Brain Boost-serie, er der digital sikkerhed på programmet. Og ifølge oplægsholderne, er der al mulig grund til at møde op og spidse ørerne.

Netværk er win-win for travl advokat

Ifølge Jeanette Illum-Johansen, der er partner og bestyrelsesmedlem i Mazanti-Andersen, er det muligheden for at sparre med og udvikle sig sammen med profiler fra helt andre grene af erhvervslivet, som hun ser frem til at dyrke yderligere i fremtiden. Derfor er hun trådt ind i vores direktørnetværksgruppe.

Formandens nytårshilsen

Formanden for Fynsk Erhverv, Henrik Neelmeyer, ønsker partnervirksomheder og det fynske erhvervsliv godt nytår og sender en klar appel til de fynske virksomheder.

Brug dit partnerskab til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft

Vi har igennem de senere år haft stor succes med at matche ledige akademikere med fynske virksomheder.  I mange tilfælde virksomheder, der ikke tidligere har haft ansat akademikere.

Geopartner rykker på digitaliseringen i nyt videnforum

Den stigende efterspørgsel efter nye digitale løsninger har blandt andet betydet, at Geopartner tilbyder en bred vifte af ydelser, der kan optimere arbejdsprocesser og levere mere præcise resultater for kunderne. Det mærker IT-driftschef Kenneth Søndergaard, der blandt andet af den grund har meldt sig under fanerne på Fynsk Erhvervs Videnforum for Digital Transformation.